Kollage med Klarnas logga utanför huvudkontoret och siffror på börsenKlarna kan komma att börsnoteras i framtiden enligt grundaren Sebastian Siemiatkowski. Foto: Pressbild/Klarna och katjen/Shutterstock.com

Banknyheter

Betalbolaget Klarna är inte främmande till att börsnoteras. Det avslöjade grundaren Sebastian Siemiatkowski för Nyhetsbyrån Reuters. Någon börsnotering är dock inte att vänta i år då bolaget inte fattat något formellt beslut än.

Den senaste tiden har en hel del kretsat kring betalbolaget Klarna. De svenska bolaget har skördat jätteframgångar de senaste åren och nu kan man vara på väg att brösnoteras.

I en intervju med Reuters säger grundaren Sebastian Siemiatkowski att han tycker att det finns fler fördelar med att börsnoteras än vad det finns nackdelar med det.

Sker ingen börsnotering i år

Vidare i intervjun säger Siemiatkowski att en börsnotering med största sannolikhet inte är aktuellt i år och något formellt beslut om att överhuvudtaget börsnoteras är inte fattat.

– Men Klarna närmar sig en situation där jag tror att vi är mer redo att lista bolaget, säger Sebastian Siemiatkowski.

Mycket tyder dock på att en notering på börsen närmar sig. Klarnas konkurrent Adyen noterades nämligen på Amsterdambörsen redan förra året.

Tog in en miljard kronor i nyemission

Sebastian Siemiatkowski anser att Klarna befinner sig i en helt annan mognadsfas nu än för bara ett par år sedan. Mycket har verkligen hänt med bolaget. Nyligen tog man även in en miljard i en nyemission.

Di Digital kan avslöja flera välkända namn som har investerat i det svenska betalbolaget. Bland annat har Filip Tysander, grundare av klockmärket Daniel Wellington investerat pengar i Klarna. Likaså har e-handelsmiljardären Anders Holch Povlsen. Även Avitos grundare Filip Engelbert och Jonas Nordlander har sett fördelar med att investera i Klarna.

Värderas till 32 miljarder

Klarna är idag värderat till cirka 32 miljarder kronor vilket är en kraftig ökning med tanke på att bolagsvärdet legat en bit under 20 miljarder kronor under en treårsperiod.

Allt är dock inte på topp för Klarna. Bolaget har även fått handskas med en del problem. Konsumentverket har bland annat kritiserat bolagets menyval som lett till att kunder dragit på sig oönskade krediter och hamnat hos Kronofogden. Klarna ändrade dock snabbt om i menyvalen.