Carina Åkerström blir Handelsbankens nya vd och koncernchef. Foto: jussitur/Shutterstock.com och Pressbild/Handelsbanken

Banknyheter

Den svenska storbanken Handelsbanken har gjort klart med en ny vd och koncernchef. Från och med den 27 mars tar Carina Åkerström över efter elva år som vice vd på banken. Åkerström har sammanlagt över 30 års erfarenhet från Handelsbanken.

I höstas meddelade Handelsbanken att bankens vd Anders Bouvin lämnar sin post och går i pension. Idag presenterades Bouvins efterträdare i ett pressmeddelande.

Ny vd och koncernchef för Handelsbanken blir Carina Åkerström. Hon tillträder den nya posten den 27 mars.

Åkerström har varit bankens vice vd

Under de senaste månaderna har en omfattande rekryteringsprocess pågått. Handelsbanken har utvärderat både interna och externa kandidater där valet till slut föll på Carina Åkerström. 

Banken valde Åkerström tack vare hennes gedigna meritlist. Hon började som kontorsmedarbetare på banken i Kalmar i mitten av 80-talet. För elva år sedan tog hon över som vice vd och sedan tre år tillbaka har hon även varit Handelsbankens ställföreträdande koncernchef.

Känner glädje och stolthet

Carina Åkerström är både glad och stolt över att få detta förtroendet från banken som hon arbetat hos i över 30 år. Hon ser nu fram emot att få fortsätta utveckla Handelsbanken tillsammans med alla medarbetare.

– Vi har en mycket stark kraft i vårt decentraliserade arbetssätt, inte minst i form av en oslagbar fingertoppskänsla och djup lokalkännedom på våra kontor, säger Carina Åkerström.

Bouvin kan ha tvingats bort från posten

I samband med att Åkerström tar över lämnar Anders Bouvin posten som vd. Anders Bouvin har tidigare sagt att det är ett beslut han har fattat själv tillsammans med sin fru. Källor till Di säger dock att Bouvin tvingats bort från vd-posten.

Efter stor turbulens och svag kursutveckling de senaste åren säger källan att styrelsen fick nog och började se sig om efter en efterträdare.