Företagslån

En startup är ett företag som nyligen startats och som utvecklat sin idé till en affärsplan och en produkt. Ofta kan företagare känna ett ekonomiskt hinder vid uppbyggnad av ett startup. I regel måste du själv satsa en hel del pengar. Tid och energi räcker inte, du måste ha ett startkapital för att ta din idé vidare. Ett lån kan vara svårt att få när du precis startat en verksamhet. Det finns dock möjlighet att ansöka om särskilda företagslån avsedda för startups.

Företagslån kan lägga en ekonomisk grund

Ett företagslån för nystartade företag och startups kan vara svårt att få i och med att långivare ofta ställer en del villkor. Ett vanligt krav är att företaget ska ha varit verksamt i minst 1-2 år. Däremot finns det undantag. Långivare kan exempelvis välja att gå in med andra villkor för att du som ägare av en startup ska få möjlighet till finansiellt stöd.

Öka chanserna till lån genom att ta in en delägare

För vissa långivare kan det handla om att ha mer än bara en delägare. Exempelvis lyckades en startup låna 250 000 kr genom att lägga till ytterligare delägare. Givetvis väljer företag också ut de startups som faktiskt har en välutvecklad idé för att på något sätt känna en trygghet i att låna ut pengar. Det viktigaste att tänka på är att långivare lånar ut pengar till de företag eller startups som de tror kan betala tillbaka lånet. f

Privatlån kan finansiera uppstart av företag

För att öka dina finansiella medel kan det vara viktigt att tänka på hur företag spenderar pengarna. Ett lån kanske inte täcker hela finansieringen och då kan du behöva gå in med eget kapital. Det gäller därför att vara beredd på att en startup kommer kosta pengar. Därför kanske du får dra ned på personliga kostnader och räkna med några månader utan lön.

Tänk på! Ibland kan du behöva dra ned på dina personliga kostnader för att din startup ska kunna utvecklas.

Tålamod kan också vara en viktig faktor. Ibland går inte allt som du tänkt, men så länge du inte ger upp finns det alltid potential till att utvecklas och bli bättre. Om din startup inte får ett företagslån kan du ansöka om ett privatlån för egen räkning. Det innebär att du tar ett lån utan säkerhet som du använder för att finansiera din verksamhet. Dock gäller det att vara försiktig med att blanda in din egna ekonomi för mycket.

Spara in på småsaker och jobba hårdare

Ibland kan de minsta sakerna vara de som spelar störst roll för utveckling av ett företag. Inspiration är ett ledande ord hos nystartade företag. Att varje morgon ta cykeln till jobbet förbi stora huvudkontor, som H&M och Spotify, är en enkel men givande pepp. De har varit där du är och se vart de kommit nu. Bara att ta cykeln istället för att behöva lägga pengar på dyra busskort kan göra stor skillnad. Att inte äta ute varje lunch sparar in mycket pengar. Genom att tänka på småsaker kan det ge dig motivation till att jobba hårdare. På så sätt kanske även ditt företag och din privatekonomi kan undvika lån.