Privatlån

Låneförmedlare vill marknadsföra sig på bästa vis. Ett vanligt tillvägagångssätt är att marknadsföra sig själv genom flera varumärken. Visste du till exempel att Lendo, Loanmarket och Leta lån ägs av Lendo AB? Genom att veta vilka företag som använder vilka varumärken kan du spara onödig tid på att ansöka om lån som i slutändan hamnar hos samma företag.

Spara tid genom att vända dig till olika låneförmedlare

Ska du ta ett lån är det inte helt förvånande om du hör av dig till flera låneförmedlare för att se var du kan få det bästa erbjudandet. Men visste du att många företag använder sig av flera olika varumärken? Detta kan vara bra för dig att veta. På så vis behöver du inte ödsla tid på att höra av dig till olika låneförmedlare som i själva verket ägs av samma företag. De kommer bara höra av sig till samma banker. I praktiken innebär det bara att du kommer att få samma erbjudande.

Nedan går vi igenom flera företag och vilka varumärken de använder sig av.

Lendo AB

Alla tre varumärken har samma handläggare. Att det finns ett samarbete är lätt att genomskåda då både Lendo och Loanmarket har samma telefonnummer.

Freedom Finance Kreditservice AB

Arcadia Finans, WebFinance och Loanbutler ägs visserligen inte av Freedom Finance Kreditservice. Däremot slussas deras ansökningar vidare till Fredom Finance Kreditservice handläggare. Vad gäller Zmarta och Freedom Finance så har båda kontor på samma adress.

Axo Finans AB

  • Axo Finans
  • Aktivt Lån
  • XFinans

Alla ansökningar som kommer in via Aktivt Lån och XFinans slussas direkt vidare till Axo Finans. Axo Finans är egentligen den enda låneförmedlaren.

Företagen vill synas

Man kan ju ställa sig frågan varför företagen gör på detta sätt? Men svaret är ganska enkelt. De vill synas. Med flera varumärken blir det lättare för företagen att synas och det är därför det ser ut på det här sättet.

Men det finns även förmedlare som inte använder sig av detta tillvägagångssätt. Istället använder de sig bara av ett varumärke.

Advisa AB – Advisa

Consector AB – Consector

Direkto AB – Direkto

Insplanet AB – Myloan

Sambla AB – Sambla