Företagare i möteBynk tar in en halv miljard. Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/Shutterstock.com

Banknyheter

Bynk vill expandera över hela Europa och tar därför in 500 miljoner kronor i riskkapital. Bolaget som backas upp av bland annat storföretaget Schibsted vill utmana de traditionella bankerna med sin produkt, rapporterar Breakit.

Mobilbanken Bynk lanserades för två år sedan och har sedan dess synts mycket i tv-rutan där man marknadsfört sina lån. Bolaget har som mål att bli en stor europeisk mobilbank och för att kunna växa väljer man att fylla på kassan rejält. Bynk tar in 500 miljoner kronor i riskkapital, rapporterar Breakit.

Det är inte första gången kassan fylls så rejält. För ett halvår sedan tog man in 100 miljoner kronor.

– Vi växer så det knakar och bygger nu en europeisk mobilbank, säger grundaren, Dennis Ahlsén.

Alla Bynks lån hanteras i en app och bolaget ger löften om större flexibilitet än hos konkurrenterna.

Ska bygga upp varumärket

Pengarna som Bynk tar in ska användas till flera saker. I huvudsak har man tänkt att använda den halva miljarden till att bygga upp varumärket ännu mer. Dessutom har Bynk planer på att släppa ännu fler produkter.

Förhoppningen är att bygga upp en mobilbank som är både mer kundanpassad och modern än dagens traditionella banker.

Bynk ägs av Shibsted och LMK

Bakom Bynk återfinns en hel del investerar, däribland storbolagen Shibsted och LMK. Shibsted äger bolag som Compricer, Prisjakt, Blocket och Lendo, som för övrigt grundades av just Dennis Ahlsén. LMK har tidigare ägt delar av Axis som såldes för 23,6 miljarder kronor till Canon.

På ägarsidan finns även en del privata investerare. För ett och ett halv år sedan investerade Lyxfällanprofilen Patrick Grimlund i bolaget. Han sade då till Breakit att han tror att Bynk på sikt kan bli en utmanare till storbankerna.