Bolån

De lämnade sina chefstjänster på Avanza för att ta sig an bolånemarknaden. Borgo Bolån fick nyligen sitt tillstånd från Finansinspektionen och nu ska man utmana konkurrenterna om att erbjuda det bästa bolånet.

För snart två år sedan, i slutet av 2017, lämnade Peter Walldour och Gustav Berggren sina jobb som toppchefer på Avanza. Istället valde de att ge sig in på bolånemarknaden med sitt nya varumärke, Borgo Bolån.

Borgo Bolån fick nyligen tillstånd att ge ut bolånskrediter från Finansinspektionen och nu är man redo att ta sig in på marknaden och utmana de stora aktörerna.

– Bolånemarknaden är kanske den minst konkurrensutsatta i finansmarknaden. För oss är det också spännande med tanke på vår bakgrund, tidigare var vi med och förändrade sparandet och nu kan vi vara med och förändra den här marknaden till kundernas fördel, säger Gustav Berggren, till Breakit.

Oklart när lånen kan betalas ut

Borgo Bolån har just fått sitt tillstånd men exakt när lånen kan börja betalas ut är ännu oklart. Det är fortsatt mycket arbete som väntar men klart är i alla fall att bolånen ska finansieras genom en bolånefond.

– Det går bra. Men det är mycket arbete för att få upp en sån struktur”, säger Berggren.

Med lånet vill man kunna erbjuda ett bra bolån till så många svenskar som möjligt och inte enbart till en specifik liten grupp människor.

Bolånen kommer ha ett digitalt fokus

Bolånemarknaden kryllar av olika aktörer och att sticka ut är inte helt lätt. Gustav Berggren vill inte berätta för Breakit hur Borgo Bolån har tänkt att sticka ut från resten men han säger i alla fall att man kommer ha ett digitalt fokus. Det är i stort sätt nödvändigt för att lyckas idag.

Berggren säger att det till mångt och mycket handlar om att ge kunderna en bra kundupplevelse.

Förutom Peter Walldour och Gustav Berggren är även Carl Martinsson och Adam Lewenhaupt medgrundare. Lewenhaupt har bland annat arbetat på Goldman Sachs och grundat sneakersmärket CQP.