Blocket har bestämt sig för att använda sig av Bynks betaltjänst. Det kommer leda till säkrare e-handel. Foto: Pressbilder/Blocket
Schibstedägda köp- och säljmarknaden Blocket har valt att använda sig av Bynks betaltjänst framför konkurrenter som Klarna, rapporterar Di Digital. Tjänsten ska förenkla e-handeln via Blocket. Idag sker endast 20 procent av all Blockethandel på distans.
Det norska mediebolaget Schibsted har investerat flera hundra miljoner kronor i låneappen Bynk. För bara en månad sedan värderades tjänsten till två miljarder och de största ägarna är Schibsted och LMK.
Bynk startades redan 2016 men den första tjänsten lanserades först året därpå i form av konsumtionslån direkt i mobilen. Därefter har man utvecklat en betaltjänst som ska göra det enkelt och säkert för privatpersonerna att handla från varandra. Denna betaltjänst har nu lanserats på Schibsted-ägda Blocket, rapporterar Di Digital.
Betaltjänsten lanserades redan i februari
Bynk Checkout som betaltjänsten heter lanserades på Blocket redan i februari, men då bara för ett fåtal användare. På kort tid har fler än 1 000 personer börjat använda tjänsten.
Enligt Blockets affärsområdesansvarig, Robin Suwe, har kunderna varit mycket positiva till den nya betaltjänsten. Nu har man fokus på att expandera betaltjänsten ytterligare.
Bynks betaltjänst används i Blocketpaketet
Till en början kommer Bynk Checkout bara användas i Blocketpaketet vilket är Blockets egna frakttjänst. Tjänsten ska göra handeln säker utan att säljare och köpare ska behöva träffas. Det enda säljarna och köparna gör är att identifiera sig med bank-ID och därefter går det bra att betala köpet direkt, dela upp betalningen eller betala på faktura.
Idag sker endast 20 procent av all försäljning på Blocket per distans. Det är en siffra man tror kommer öka i och med att Bynks tjänst gör e-handeln både lättare och säkrare.
Blocket valde Bynk framför konkurrenter som Klarna
Bynk Checkout är inte den enda betaltjänsten på marknaden idag. Ännu större är konkurrenten Klarna men Blockets val föll trots det på Bynk. Blocket fastnade för att Bynk är mobila direkt från start.
Att Blocket ägs av Schibsted som i sin tur investerat pengar i Bynk ska inte ha påverkat valet. Robin Suwe säger att beslutet är taget efter användarnas behov.