Vanliga frågor om Svea Ekonomi

Accepterar Svea Ekonomi betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Svea Ekonomi?
Vilket företag använder Svea Ekonomi för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Svea Ekonomis lån?
När utbetalas lån från Svea Ekonomi?
Kan man samla lån hos Svea Ekonomi?
Är Svea Ekonomi bra?

Vårt omdöme om Svea Ekonomi

Svea Ekonomi har en ansökningsprocess som i stort sett är identisk med de flesta aktörerna på marknaden. Att få svar på sin ansökan inom 24 timmar är absolut bra och det finns egentligen ingenting att klaga på. Utbetalningen behöver du vänta på i upp till två dagar, vilket är något längre än för flera andra långivare.

Kostnaden för lånen varierar beroende på vilket lån du ansöker om. Räntorna lägger sig någonstans i mittskiktet jämfört med konkurrerande aktörer vilket får anses vara godkänt. Utöver det tillkommer alltid en uppläggningsavgift som höjer totalkostnaden för lånet och ibland även andra extraavgifter. Dessa övriga avgifter skulle Svea Ekonomi ha kunnat strunta i, då hade de även fått ett något högre betyg.

Kundtjänsten de erbjuder påminner om den hos många andra konkurrenter. Den är helt klart godkänd och det finns många sätt att komma i kontakt med företaget. Det bästa av allt är att de har specifika nummer och mejladresser beroende på vad du vill ha hjälp med.

Fördelar

 • Kan acceptera betalningsanmärkningar
 • Amorteringsfria lån
 • Möjligt att samla dyra krediter

Nackdelar

 • Hög åldersgräns
4.0

När du ansöker om lån hos Svea Ekonomi ser processen lite olika ut beroende på vilket typ av lån du ansöker om. Du ansöker enkelt på nätet genom att börja med att fylla i uppgifter om hur mycket du vill låna och hur lång återbetalningstid du vill ha. Du får då även uppgifter om månadskostnaden baserad på en exempelränta. Men tänk på att räntan alltid sätts individuellt i slutändan.

Innan du kan skicka in ansökan måste du även fylla i uppgifter om dig själv och din ekonomi. Du får svar på din ansökan inom 24 timmar.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 24 timmar
3.5

Kostnaden för att låna hos Svea Ekonomi varierar mellan olika lån. Vissa lån har aviavgift medan andra inte har det. Samtliga lån har dock uppläggningsavgifter. Dessa avgifter är dock låga och ökar inte den totala lånekostnaden särskilt mycket.

Räntan på lånet sätts alltid individuellt men ofta inom ett visst ränteintervall. Överlag är räntan klart godkänd, och det finns aktörer som har både bättre och sämre ränta än vad Svea Ekonomi har.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 400 000 kr 15 år löptid Utbetalning 2–5 bankdagar Uppl.avg.395 kr Ränta 7.15 - 26.20% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 400 000 kr 15 år löptid Utbetalning 2–5 bankdagar Uppl.avg.395 kr Ränta 7.15 - 26.20% 
3.0

Att få pengarna utbetalda går både fort och smidigt. Du måste först skriva under lånehandlingarna och skicka in dem till Svea Ekonomi. När de har tagit emot lånehandlingarna tar det cirka två dagar innan pengarna finns tillgängliga på det bankkonto du uppgav i samband med att du ansökte om lånet.

Utbetalningstider
 • Vardagar 2–5 bankdagar
 • Lördagar 2–5 bankdagar
 • Söndagar 2–5 bankdagar
4.0

Svea Ekonomi har en kundtjänst som påminner om de flesta banker och långivares kundtjänster. Du kan både ringa och mejla företaget, och en fördel är att de har olika telefonnummer och mejladresser beroende på vad ditt ärende gäller. På så sätt kan du vara säker på att din fråga når rätt avdelning på en gång. Företag är dessutom aktivt på sociala medier.

Det man kan sakna är en frågor och svar-sida som besvarar mer generella frågor. Det är något de flesta banker och långivare har.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-16.30
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Svea Ekonomi

Kontakta Svea Ekonomi

Svea Ekonomi i sociala medier

Läs mer om Svea Ekonomi

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se