Vanliga frågor om Spargo Finans

Accepterar Spargo Finans betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Spargo Finans?
Vilket företag använder Spargo Finans för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Spargo Finans lån?
När utbetalas lån från Spargo Finans?
Kan man samla lån hos Spargo Finans?
Är Spargo Finans bra?

Vårt omdöme om Spargo Finans

Spargo Finans har en ansökningsprocess som är lätt att förstå sig på och genomföra. Att återkomma med ett låneerbjudande inom en timme är mycket bra och det är få långivare som kan matcha det.

Räntorna man har satt på lånen är helt klart godkända även om det finns långivare med ännu billigare lån. Något som drar ned helhetsbetyget en aning är administrationsavgifterna som tillkommer varje månad, framförallt med tanke på att det inte går att komma ifrån dem. Det går att få en lägre avgift genom att välja autogiro men det går aldrig att helt slippa avgiften.

Utbetalningstiden på lånen är en av Spargo Finans starkaste sidor. Du har pengarna på ditt konto samma dag som ditt lån beviljas eller absolut senast nästkommande bankdag. Det är mycket snabbt och även om det finns ännu snabbare långivare kan man inte klaga på Spargo Finans utbetalningstid.

Något man däremot kan ställa sig lite kritisk till är kundtjänsten. Den erbjuder endast telefon- och mejlkontakt samt en frågor och svar-sida som bara besvarar ett fåtal frågor. Öppettiderna är under kontorstider, samtliga vardagar. Det är något problematiskt med tanke på att de flesta svenskar själva jobbar då. Hade man även kunnat hålla kundtjänsten öppen ett par timmar på helgen så hade det varit att föredra.

Fördelar

 • Besked på ansökan inom en timme
 • Relativt kort utbetalningstid

Nackdelar

 • Administrationsavgifter tillkommer varje månad
 • Bristande kundtjänst
5.0

Du ansöker om Spargo Finans privatlån på deras hemsida. Detta gör du genom att fylla i uppgifter om lånet samt dina egna personuppgifter. Inom en timme får du svar, förutsatt att du skickat in din ansökan under Spargo Finans öppettider. Det är mycket snabbt och få långivare som är snabbare än så.

Om du skickat in ansökan efter stängningstid får du ditt besked först nästkommande bankdag.

Lånebeskedet du får är inte bindande, du kan alltså välja att tacka nej om du anser att låneerbjudandet inte var tillräckligt bra.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom en timme
4.0

Spargo Finans erbjuder en fast ränta som sätts individuellt. Den är relativt fördelaktig jämfört med andra långivare samtidigt som lånen inte på något sätt är extraordinärt billiga.

Utöver räntan tillkommer administrationsavgifter varje månad. Hur hög den är beror på om du betalar ditt månadsbelopp på autogiro eller inte. Oavsett hur du gör kommer du inte ifrån avgiften, den blir endast lägre med autogiro.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 150 000 kr 10 år löptid Utbetalning 1–2 bankdagar Uppl.avg.595 kr Ränta 10.64 - 29.99% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 150 000 kr 10 år löptid Utbetalning 1–2 bankdagar Uppl.avg.595 kr Ränta 10.64 - 29.99% 
4.0

När du fått din låneansökan godkänd kan du räkna med att ha pengarna på kontot samma dag, alternativ nästkommande vardag som senast.

Spargo Finans erbjuder en mycket snabb utbetalningstid men trots det är den inte riktigt i paritet med de allra snabbaste långivarna.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–2 bankdagar
 • Lördagar Nästa bankdag
 • Söndagar Nästa bankdag
3.0

Kundtjänsten är något begränsad och man kan endast komma i kontakt med företaget via telefon och mejl. Öppettiderna är vardagar under vanliga kontorstider.

På hemsidan finns det även en frågor och svar-sida där man besvarar vanliga frågor.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-18.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Spargo Finans

Kontakta Spargo Finans

Spargo Finans i sociala medier

Läs mer om Spargo Finans

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se