Vanliga frågor om Slantar

Accepterar Slantar betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Slantar?
Vilket företag använder Slantar för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Slantars lån?
När utbetalas lån från Slantar?
Kan man samla lån hos Slantar?
Är Slantar bra?

Vårt omdöme om Slantar

Slantar erbjuder mindre lån från 10 000 till 30 000 kronor med en löptid på 1 till 5 år. Räntan hos Slantar ligger högre än lånen du kan ta hos en vanlig bank. Slantar erbjuder dock en lägre ränta än flera andra långivare som erbjuder den här typen av lån. Räntan är ändå rimlig med tanke på att Slantar inte tar någon kreditupplysning hos UC och accepterar upp till tre betalningsanmärkningar.

En annan fördel med Slantar är att det inte tillkommer några andra avgifter förutom räntan, om du sköter återbetalningen av ditt lån.

Pengarna betalas ut så fort du har blivit godkänd. Dock kan det ta upp till två bankdagar innan du har pengarna på kontot eftersom alla banker inte samarbetar med Slantar.

Fördelar

 • Kreditupplysning via Bisnode
 • Kan acceptera betalningsanmärkningar

Nackdelar

 • Högre ränta än blancolån
4.0

Du ansöker enklast om lån på Slantars hemsida. Där fyller du i alla uppgifter som de efterfrågar. Slantar erbjuder lån mellan 10 000 och 30 000 kr.

När du har skickat in din ansökan görs det en kreditupplysning på dig. Slantar använder kreditupplysningsföretaget Bisnode för att det inte ska registreras som en kreditupplysning hos UC, som är bankernas kreditupplysningsföretag.

Tips! Slantar använder sig av Bisnode, så kreditupplysningen kommer inte att påverka dig när du söker andra lån.

Lånet beviljas efter att du har skickat in din ansökan och Slantar har gjort en kreditupplysning. Slantar betalar ut pengarna till ditt bankkonto inom två bankdagar efter att de har beviljat ditt lån.

Du kan låna pengar hos Slantar även om du har en betalningsanmärkning. Slantar anser att det är viktigare att du kan sköta dina framtida betalningar. Dock bör dina betalningsanmärkningar inte vara nyare än sex månader. Du kan ha upp till tre betalningsanmärkningar om det har gått tillräckligt lång tid sedan du fick dem.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning bisnode
 • Svarstid 24 timmar
3.0

Räntan hos Slantar är lite högre än hos andra långivare och traditionella banker. Men i jämförelse med långivare som erbjuder snabblån och sms-lån har Slantar en lägre ränta. Slantar presenterar sin ränta på sin hemsida, och det är den räntan du får när du ansöker om ett lån.

Förutom räntan tillkommer inga andra avgifter om du betalar din skuld i tid. Slantar tar alltså inte ut någon uppläggningsavgift eller några extra kostnader för att lösa lånet i förtid.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 30 000 kr 5 år löptid Utbetalning 1–2 bankdagar Uppl.avg.0 kr Ränta 28.07% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 30 000 kr 5 år löptid Utbetalning 1–2 bankdagar Uppl.avg.0 kr Ränta 28.07% 
4.0

Slantar betalar ut pengarna när din låneansökan har blivit godkänd. Hur lång tid det tar innan du har pengarna på ditt konto beror på hur snabbt banken kan föra över pengarna till din nuvarande bank. Vanligtvis har du pengarna på ditt konto inom två bankdagar.

I jämförelse med andra långivare som erbjuder den här typen av lån är utbetalningsperioden inte något som sticker ut. Det finns de som betalar ut pengarna redan samma dag. Men även om pengarna betalas ut samma dag är det inte säkert att överföringen mellan bankerna går så snabbt.

Slantar erbjuder bara annuitetslån, vilket innebär att du betalar lika mycket varje månad. I början betalar man mer i ränta än amortering, och i slutet av perioden betalar man en större del amortering och mindre del ränta. Fördelen med annuitetslån är att du vet hur mycket du betalar varje månad.

Återbetalningstiden ligger mellan ett och fem år. Du kan göra extra amorteringar eller lösa ditt lån när du vill utan extra kostnader.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–2 bankdagar
 • Lördagar 1–2 bankdagar
 • Söndagar 1–2 bankdagar
3.0

Du kontaktar enklast Slantars kundtjänst genom att ringa dem eller fylla i ett formulär om ditt ärende på deras hemsida. Slantar svarar på dina frågor i formuläret så fort de kan – oftast inom 24 timmar.

Om du i stället vill ringa dem har kundtjänsten öppet vardagar under vanliga kontorstider och stängt under lunchtid.

Jämfört med många andra långivare är kundtjänstens telefontider lite väl begränsade eftersom de har lunchstängt. För många som arbetar kan det vara enda tiden på dagen som de kan ringa.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-17.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Slantar

Kontakta Slantar

Slantar i sociala medier

Läs mer om Slantar

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se