Vanliga frågor om Sevenday

Accepterar Sevenday betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Sevenday?
Vilket företag använder Sevenday för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Sevendays lån?
När utbetalas lån från Sevenday?
Kan man samla lån hos Sevenday?
Är Sevenday bra?

Vårt omdöme om Sevenday

Sevenday har mycket förmånliga räntor på sina lån. Eftersom de ägs av BNP kan du också vara säker på att långivaren har en stabil ekonomi. De erbjuder dessutom prisgaranti. Skulle du hitta ett bättre erbjudande inom en vecka från att lånet har betalats ut kommer Sevenday att matcha konkurrentens fördelar.

Tyvärr håller kundtjänsten inte samma nivå, men den uppfyller samtidigt branschstandarden. Man kan nå Sevenday under vanliga kontorstider, vilket är vad som går att förvänta sig av en mindre långivare. Företaget erbjuder en förhållandevis snabb finansiering, vilket gör det till ett attraktivt lån. Utbetalningen sker dock inte så snabbt att lånet går att ta spontant. Du kan inte använda BankID i ansökningsprocessen, vilket är ovanligt för branschen.

De allra flesta långivare kräver digital identifiering, vilket minskar risken för bedrägerier. Att inte erbjuda det är negativt eftersom ansökningsprocessen blir mindre säker. Hemsidan ger inte heller särskilt hög trovärdighet, eftersom den känns förlegad. För kundtjänsten erbjuds ett faxnummer och besökaren uppmuntras även att dela sidan på MySpace. Det är inget som påverkar tjänsten i sig, men förtroendemässigt kan en uppdatering vara på sin plats.

Tydliga villkor är något som vi på Låneguiden uppskattar, och det har Sevenday. Alla villkor och kostnader är lätta att hitta, och det känns inte som att någon information undanhålls. Sammanfattningsvis är Sevenday en trovärdig långivare. Den som inte har allt för bråttom med sina ekonomiska beslut kommer att trivas som låntagare hos dem.

Fördelar

 • Matchar andra långivares räntor

Nackdelar

 • Begränsad kundtjänst
 • Förvirrande hemsida
 • Ingen elektronisk signering
4.0

Att ansöka om ett lån hos Sevenday går snabbt och helt digitalt. Du ska få svar på din ansökan kort efter att du ansökt, vilket gör att du inte behöver låsa upp dig i väntan på ett svar från långivaren.

När du har ansökt om lån hos Sevenday görs det en kreditprövning och du får oftast svar på din ansökan direkt. Du kan också få meddelande om att du måste kontakta Sevenday kundcenter för att komplettera din ansökan. När alla handlingar är klara får du ett sms med en länk som du loggar in på och signerar avtalet och sen betalas pengarna ut till ditt konto.

Ansökan
 • Signering Nej
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 24 timmar
5.0

För den som söker ett större lån är Sevenday ett av de billigaste alternativen. Även om räntan sätts individuellt är deras räntespann ett av de lägsta i branschen. Vanligtvis skulle de få poängavdrag för att de har en uppläggningsavgift. Den tillkommer oavsett om du ansöker om ett nytt lån eller ett tilläggslån.

Men tack vare deras prisgaranti får de ändå full poäng av oss. Den innebär att de sänker sina räntor och kostnader för att matcha eventuella konkurrenters. De garanterar därmed att de alltid kommer att vara det billigaste alternativet.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 500 000 kr 12 år löptid Utbetalning 3–5 bankdagar Uppl.avg.495 kr Ränta 4.95 - 14.60% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 500 000 kr 12 år löptid Utbetalning 3–5 bankdagar Uppl.avg.495 kr Ränta 4.95 - 14.60% 
3.0

Utbetalningen hos Sevenday går hyfsat snabbt när skuldbrevet är undertecknat. Även om de inte ger samma garantier på snabb utbetalning som vissa långivare får du troligtvis dina pengar inom en vecka. Med tanke på de stora belopp som lånas ut kan det dessutom vara en hälsosam tid att vänta.

Utbetalningstider
 • Vardagar 3–5 bankdagar
 • Lördagar 3–5 bankdagar
 • Söndagar 3–5 bankdagar
3.5

Sevenday erbjuder en kundtjänst som är godkänd, men inte så mycket mer. För den som arbetar under deras öppettider kan det vara svårt att komma i kontakt med långivaren. De har öppet under vanliga kontorstider, vilket väl är vad man förväntar sig. Det är branschstandarden för mindre långivare.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-18.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Sevenday

Kontakta Sevenday

Sevenday i sociala medier

Läs mer om Sevenday

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se