Vanliga frågor om Santander

Accepterar Santander betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Santander?
Vilket företag använder Santander för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Santanders lån?
När utbetalas lån från Santander?
Kan man samla lån hos Santander?
Är Santander bra?

Vårt omdöme om Santander

Santander har en ansökningsprocess som påminner om den hos de flesta långivare. Den är enkel att förstå sig på och det går snabbt att ansöka. Att man kan välja om man vill signera med bank-ID eller ett fysiskt avtal är bra och inte något alla långivare erbjuder. Att sedan få besked direkt, förutsatt att man signerat med bank-ID, är så bra det kan bli.

Även kostnaderna för lånen är fördelaktiga. Även om räntan i slutändan sätts individuellt så är det få långivare som kan matcha Santanders låga kostnader.

När det gäller utbetalningstid och kundtjänst finns det dock mer att jobba på för Santander. Många långivare har snabbare utbetalningstid och mer omfattande kundtjänst. Att kundtjänsten endast håller öppet på vardagar blir ett problem för den majoritet av svenskarna som arbetar då. De kan inte ringa Santander för att få svar på sina frågor, i stället får de skicka mejl eller hoppas att svaret finns på långivarens frågor och svar-sida.

Fördelar

 • Ger besked relativt snabbt
 • Smidig ansökningsprocess
 • Relativt låg ränta

Nackdelar

 • Accepterar inte betalningsanmärkning
5.0

Att ansöka om Santanders privatlån är smidigt. Fyll bara i uppgifterna om lånet och de personuppgifter Santander vill ha av dig.

Du kan därefter välja om du vill signera avtalet med bank-ID eller få ett fysiskt avtal hemskickat med posten. Väljer du bank-ID får du ett lånebesked direkt och slipper en lång väntan. Vid fysiska avtal får du beskedet när avtalet dimper ned i brevlådan.

Godkänner du avtalet signerar du det och skickar tillbaka det till Santander.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 24 timmar
5.0

Kostnaderna för Santanders lån är extremt bra. Räntan sätts individuellt inom ett räntespann som är lägst av samtliga långivares privatlån. Billigare lån blir därmed svårt att hitta.

Utöver det tillkommer inte heller någon uppläggningsavgift som höjer kostnaden för lånet. Aviavgifter kan förekomma, dessa kan du dock undvika genom att betala på autogiro.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 350 000 kr 12 år löptid Utbetalning 3 bankdagar Uppl.avg.0 kr Ränta 4.02 - 13.75% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 350 000 kr 12 år löptid Utbetalning 3 bankdagar Uppl.avg.0 kr Ränta 4.02 - 13.75% 
4.0

Santanders utbetalningstid är inte bland de snabbaste långivarna. Från dess att Santander mottagit dina signerade lånehandlingar har du pengarna på ditt konto inom tre bankdagar. Hos de allra snabbaste långivarna kan du ha pengarna på kontot inom en timme.

Utbetalningstider
 • Vardagar 3 bankdagar
 • Lördagar 3 bankdagar
 • Söndagar 3 bankdagar
4.0

Santanders kundtjänst är godkänd men inte mer än så. Det går att komma i kontakt med långivaren via telefon, mejl och på Facebook. Supporten håller endast öppet på vardagar under vanliga kontorstider.

Man har även samlat vanliga frågor på sin hemsida. Där kan du få svar på generella frågor, men om du har en mer specifik fråga gör du bäst i att kontakta Santander.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-18.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Santander

Kontakta Santander

Santander i sociala medier

Läs mer om Santander

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se