Vanliga frågor om Qapitala

Kräver Qapitala någon säkerhet för företagslån?
Vilka företag kan ansöka om lån hos Qapitala?
Är ansökan hos Qapitala bindande?
Tar Qapitala en kreditupplysning på mig som företagsägare?
Kräver Qapitala personlig borgen?
När får man lånebesked från Qapitala?
Kan företag med betalningsanmärkningar ansöka om företagslån hos Qapitala?
Är Qapitala bra?

Vårt omdöme om Qapitala

Qapitala är en annorlunda långivare som inte arbetar med traditionella lån. Qapitala erbjuder i stället checkkrediter upp till 500 000 kr till småföretagare. Checkkrediten hos Qapitala fungerar som en buffert för företaget och finns tillgänglig när du behöver den.

Något som verkligen sticker ut med Qapitala är ansökningsprocessen. Qapitala har en av de kortaste ansökningsprocesserna från det att du ansöker om en checkkredit tills det att du får svar. Hela processen tar max tre minuter.

Qapitala är även snabba på att betala ut checkkrediten. Du får tillgång till checkkrediten inom 24 timmar.

Qapitalas checkkredit har inga dolda avgifter. Du betalar bara för den kredit som du har använt. Räntan på Qapitalas checkkredit är lite högre än hos andra långivare som erbjuder samma typ av lösning. Men fördelen med Qapitala är att de använder sig av fasta återbetalningsbelopp med rak amortering. Det framgår väldigt tydligt på Qapitalas hemsida hur mycket din checkkredit kommer att kosta.

Du ska bara ansöka om en checkkredit till ditt företag om du har god ekonomi men vill utöka ditt rörelsekapital så att du har tillgång till en buffert för att till exempel täcka kostnader när det uppstår ett gap mellan företagets utgifter och intäkter.

Fördelar

 • Ingen årsavgift eller andra avgifter
 • Svar på ansökan direkt

Nackdelar

 • Hög årsränta
5.0

Det är mycket enkelt att ansöka om en checkkredit hos Qapitala. Du fyller i en låneansökan direkt online i några få korta steg. För att kunna ansöka om en checkkredit måste du ha BankID. Hela ansökningsprocessen tar cirka tre minuter och du får svar direkt.

Ansökningsprocessen hos Qapitala är väldigt snabb jämfört med många andra långivare. Det finns nog ingen annan långivare som fattar beslut lika snabbt som Qapitala. Beslutet fattas utifrån verksamhetens förutsättningar.

När du ansöker om en checkkredit hos Qapitala görs det en kreditupplysning hos UC. Du kan alltså inte ansöka om en checkkredit utan att det görs en kreditupplysning. Qapitala accepterar inga betalningsanmärkningar.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Direkt
2.5

Qapitalas checkkredit har en fast kostnad på 2 procent per 30 dagar. Jämfört med andra långivare som erbjuder checkkrediter ligger räntan i det övre spannet.

Qapitala använder sig av rak amortering. Det innebär att du betalar samma kostnad för lånet varje månad. Du kan när som helst betala av hela eller delar av företagets skuld.

Du kan redan i förväg se hur hög din månadskostnad blir på Qapitalas hemsida. De har en väldigt tydlig räknesnurra som visar hur mycket du amorterar och hur stor räntekostnaden blir varje månad.

Med checkkrediten får du en helt rörlig kredit till fast ränta och du betalar bara för beloppet som du använder. Det tillkommer alltså inga andra kostnader.

Företagslån
Låna upp till Utbetalning Eff. ränta
Låna upp till 1 000 000 kr Utbetalning 1 bankdag Ränta Individuell 
4.5

Qapitala är väldigt snabba på att betala ut pengarna. Utbetalningen sker inom 24 timmar, men oftast går det mycket snabbare. Vanligtvis betalas checkkrediten ut så fort du har fått din gräns på checkkrediten godkänd.

Återbetalningstiden för den checkkredit som du har använt är 24 månader. Det du har amorterat ner kan du låna på igen och då förlängs löptiden på nytt. Ny löptid blir 24 månader från när det nya lånet togs.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar Samma dag
 • Söndagar Samma dag
3.0

Qapitalas kundtjänst når du på telefon eller via mejl. Kundtjänsten har telefontid helgfria vardagar från morgon till kväll. Har du inte möjlighet att ringa kan du när som helst mejla.

Qapitala har en väldigt omfattande frågor och svar-sida. Där kan du få svar på de flesta av de vanligaste frågorna.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-17.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Qapitala

Kontakta Qapitala

Läs mer om Qapitala

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se