Vanliga frågor om Profilkredit

Accepterar Profilkredit betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Profilkredit?
Vilket företag använder Profilkredit för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Profilkredits lån?
När utbetalas lån från Profilkredit?
Kan man samla lån hos Profilkredit?
Är Profilkredit bra?

Vårt omdöme om Profilkredit

Det är lätt att ansöka om lån hos Profilkredit, som erbjuder lån från 3 000 kronor upp till 25 000 kr. Det kan ta upp till 24 timmar innan du får svar på din låneansökan, vilket är något längre än hos andra långivare som erbjuder snabblån. I låneerbjudandet framgår det väldigt tydligt vilka kostnader som ingår i lånet.

Något som skiljer Profilkredit från andra långivare är att låneerbjudandet bara gäller när du öppnar det första gången. Om du lämnar sidan gäller inte erbjudandet längre utan du måste ansöka om ett nytt lån.

Räntan och andra avgifter är inget som sticker ut när vi jämför långivare som erbjuder snabblån. Dessa långivare har oftast en högre ränta än långivare som erbjuder större lån med längre återbetalningstid. Det som är bra med Profilkredit och skiljer dem från andra långivare som erbjuder snabblån är att de har en räntefri månad.

Det är viktigt att du vet att du kan betala tillbaka lånet redan innan du ansöker om ett lån. Du kan ansöka om lån om du tillfälligt behöver dryga ut hushållskassan. Däremot bör du inte ansöka om ett lån hos Profilkredit om du till exempel ska använda pengarna för att betala av ett annat lån.

Fördelar

 • Smidig ansökningsprocess
 • Räntefri månad

Nackdelar

 • Högre ränta än hos andra långivare
4.5

Du kan ansöka om lån hos Profilkredit direkt på deras hemsida. Det är enkelt att ansöka och tar inte mer än två minuter. För att kunna ansöka om ett lån behöver du först registrera dig hos Profilkredit. Du fyller i de uppgifter som Profilkredit vill ha svar på, godkänner deras villkor och bekräftar lånet med ditt BankID. Därefter tar det max 24 timmar innan du får svar på din låneansökan.

När du har fått svar måste du aktivt godkänna låneerbjudandet och signera det med BankID. Därefter betalas pengarna ut till ditt konto.

Hos Profilkredit kan du ansöka om ett lån utan att det görs en kreditupplysning hos UC. Profilkredit hämtar sin kreditupplysning hos Bisnode, vilket är väldigt fördelaktigt eftersom din låneansökan inte registreras hos UC.

Profilkredit accepterar inte betalningsanmärkningar eller pågående skulder hos Kronofogden.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning bisnode
 • Svarstid Direkt
3.0

Räntan hos Profilkredit är ganska hög, men den sticker inte ut i jämförelse med andra långivare som erbjuder snabblån. Räntan är dock hög om man jämför med långivare som lånar ut högre belopp och har en längre återbetalningstid. På Profilkredits hemsida kan du se vilken ränta de tar ut för sina lån.

Något som sticker ut i jämförelse med andra långivare är att Profilkredit erbjuder en räntefri månad. Det är perfekt att utnyttja vid tillfällen när du har mycket utgifter eller under semestertider när du vill lägga pengarna på annat.

Förutom räntan tillkommer en uppläggningsavgift och en aviavgift för varje avi som skickas ut.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 50 000 kr 2 år löptid Utbetalning 1–2 bankdagar Uppl.avg.395 kr Ränta 50.43 - 65.41% 
3.5

När din ansökan har blivit godkänd tar det cirka en till två bankdagar innan du har pengarna på ditt konto. Jämfört med andra långivare är Profilkredit varken snabbare eller långsammare på att betala ut pengarna.

Återbetalningstiden är 12 månader. Lånet betalas tillbaka med ett lika stort belopp varje månad under 12 månader. I månadsbetalningen ingår lånet, räntan på lånet och aviavgift. Uppläggningsavgiften betalas direkt när avtalet har blivit påskrivet.

Du kan även välja att betala tillbaka lånet med kort genom ditt konto som du har hos Profilkredit. Ett annat alternativ är att ha en automatisk återbetalning genom ditt konto hos Profilkredit.

Du kan när som helst betala tillbaka delar av eller hela lånebeloppet utan att det tillkommer några extra avgifter. Lånebeloppet som ska betalas tillbaka är det som avtalades från början. Det kommer alltså inte att tillkomma några extra avgifter. Innan du betalar tillbaka lånet måste du kontakta Profilkredit och meddela dem skriftligt att du vill återbetala ditt lån i förtid.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–2 bankdagar
 • Lördagar Nästa bankdag
 • Söndagar Nästa bankdag
3.0

Du kan kontakta Profilkredits kundtjänst genom att ringa dem, skicka e-post eller fylla i deras frågeformulär som de har på sin hemsida. Kundtjänstens öppettider är vardagar under vanliga kontorstider.

De frågor du skickar till dem via e-post eller via frågeformuläret på hemsidan besvaras inom 24 timmar. Du kan även få svar på många av dina frågor på Profilkredits hemsida.

I jämförelse med andra långivare är Profilkredits kundtjänst inget som sticker ut.

Öppettider
 • Vardagar 09:00-17:00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Profilkredit

Kontakta Profilkredit

Profilkredit i sociala medier

Läs mer om Profilkredit

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se