Vanliga frågor om Ponture

Kräver Ponture någon säkerhet för företagslån?
Nej, Ponture kräver ingen säkerhet för företagslån. Däremot kräver Ponture i vissa fall att du kan uppge en eller två borgensmän.
Vilka företag kan ansöka om lån hos Ponture?
Alla företag som finns registrerade hos Bolagsverket kan ansöka om lån hos Ponture.
Är ansökan hos Ponture bindande?
Nej, en ansökan hos Ponture är inte bindande. Det är först när du skriver på ett låneavtal som du förbinder dig till företagslånet.
Tar Ponture en kreditupplysning på mig som företagsägare?
Ja, Ponture gör en kreditupplysning på dig som äger företaget. Ponture hämtar sin kreditupplysning från UC.
Kräver Ponture personlig borgen?
Ja, Ponture vill att du uppger en eller två borgensmän när du ansöker om ett företagslån.
När får man lånebesked från Ponture?
Du får svar på din låneansökan inom 24 timmar.
Kan företag med betalningsanmärkningar ansöka om företagslån hos Ponture?
Nej, Ponture accepterar inte betalningsanmärkningar.
Är Ponture bra?
Ja. Ponture har fått 3,3 av 5 i betyg av oss och är godkänd. Ansökningsprocessen har fått 4 av 5 i betyg för att den är så enkel och smidig.

Du ansöker om ett företagslån enklast på Pontures hemsida. Ponture är en låneförmedlare för företag. När du ansöker om ett företagslån hos Ponture gör du bara en enda ansökan men får flera låneerbjudanden som du kan välja mellan. Att ansöka om ett företagslån tar bara ett par minuter.

Så går det till när du ansöker om ett företagslån

 1. Fyll i önskat lånebelopp.
 2. Fyll i önskad låneperiod.
 3. Ange vad lånet ska användas till.
 4. Fyll i ditt personnummer.
 5. Identifiera dig med BankID.

När du har skickat in din ansökan skickas den vidare till de långivare som Ponture samarbetar med. Din ansökan anpassas till Pontures finansiella partner utifrån dina behov. Du får svar på din låneansökan inom 24 timmar.

Varje låneansökan bedöms helt individuellt, och priserna för olika krediter hos Pontures långivare kan variera. När du ansöker om ett lån hos Ponture görs det en kreditupplysning hos UC.

Tips! Ponture har egna finansiella rådgivare som kan ge dig och ditt företag kostnadsfri rådgivning och djupare vägledning om ditt företags ekonomi.

Olika ansökningskrav beroende på vilken typ av lån du väljer

Ponture erbjuder tre olika typer av lån: mikrolån, makrolån och tillväxtlån. Det är samma ansökningsprocess för de olika lånen, men lånen kan skilja sig åt när det gäller lånebelopp, ränta och återbetalningstid.

 • Mikrolån. Ett mikrolån är ett mindre lån för små och medelstora företag. Det är ett lån utan säkerhet och passar företag som behöver investera eller få fart på sin ekonomi. Ett mikrolån erbjuder lånebelopp mellan 10 000 kronor och 500 000 kr.
 • Makrolån. Ett makrolån passar företag som behöver låna lite större belopp. Med ett makrolån kan företaget låna mellan 500 000 kronor och 10 miljoner kr.
 • Tillväxtlån. Ett tillväxtlån är ett mindre lån med flexibla villkor. Den här typen av lån passar företag som vill öka tillväxten. Det kan handla om ett lån som ska gå till inköp av olika produkter, marknadsföring eller anställningar. När du ansöker om ett tillväxtlån behöver du skicka med en affärsplan eller en marknadsföringsplan.
Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 1 dygn

De långivare som Ponture samarbetar med erbjuder en ränta på mellan 6 och 20 procent, vilket är något högre än hos andra långivare som erbjuder företagslån.

Eftersom Ponture är en låneförmedlare varierar räntan och avgifterna mellan de olika långivarna som Ponture samarbetar med. Dessutom framgår det inte vilka andra avgifter som tillkommer.

Vilken ränta du får och vilka avgifter som tillkommer beror på vilken långivare som beviljar lånet och vilken långivares villkor du väljer att acceptera. Det går alltså inte att se på förhand vilken ränta ditt företag kommer att få.

Företagslån
Låna upp tillUtbetalningEff. ränta
Låna upp till 10 000 000 kr Utbetalning 1 bankdag Ränta Individuell 

Utbetalningen sker inom 24 till 48 timmar efter att din ansökan har blivit godkänd och du har accepterat lånevillkoren. Utbetalningen hos Pontures samarbetspartner sker inte snabbare än hos andra långivare.

Återbetalningstiden för ett mikrolån och ett makrolån ligger på upp till 36 månader. Tilllväxtlånen har en flexibel återbetalningstid och sätts individuellt.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar 1 bankdag
 • Söndagar 1 bankdag

Du kontaktar enklast Pontures kundtjänst genom att ringa dem eller fylla i ett formulär på deras hemsida. Kundtjänsten har telefontid helgfria vardagar under vanliga kontorstider. Du kan även kontakta Pontures chatt. Där får du oftast svar direkt på din fråga.

Om du hellre vill att Ponture kontaktar dig fyller du bara i formuläret på hemsidan. När du har fyllt i formuläret och skickat iväg det kommer en finanskonsult från Ponture att kontakta dig inom kort.

Pontures kundtjänst sticker inte ut på något sätt utan är ganska likvärdig med andra låneförmedlares kundtjänst.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-17.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Ponture

Kontakta Ponture

Ponture i sociala medier

Läs mer om Ponture

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se