Vanliga frågor om Paymark Finans

Accepterar Paymark Finans betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Paymark Finans?
Vilket företag använder Paymark Finans för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Paymark Finans lån?
När utbetalas lån från Paymark Finans?
Kan man samla lån hos Paymark Finans?
Är Paymark Finans bra?

Vårt omdöme om Paymark Finans

Paymark Finans är en något annorlunda långivare. De har goda villkor för sina lån, utifrån flera olika aspekter. En nackdel är dock flera tilläggskostnader som de flesta inte skulle räkna med. Risken finns därmed att lånet blir dyrare än du har tänkt dig. Lånens räntor är dock ovanligt låga för att vara blancolån, eller kontantlån som Paymark Finans själva kallar det.

Det kan alltså fortfarande vara värt det, så länge du tar med kringkostnaderna i din budget. Det som får långivaren att sticka ut är förstås deras betalningsfria månader, vilket är ett lovande initiativ. Det kan underlätta ekonomin för den som planerar väl. Något som är lite märkligt är dock att du bara kan välja mellan att hoppa över två månader eller ingen.

De tillåter alltså inte en enskild betalfri månad. Hemsidan erbjuder inte särskilt mycket information, och kundtjänsten är begränsad. Det hade varit tryggare med antingen en mer informativ webbplats eller mer generösa öppettider hos kundtjänst, främst under helger. Ett lån hos Paymark Finans kan därmed vara en bra idé för den som är självständig och har bra koll på sin ekonomi. Den som behöver mycket vägledning bör dock se över alternativen.

Fördelar

 • Betalningsfria månader
 • Smidigt att ansöka
 • Bra ränta

Nackdelar

 • Ingen kundtjänst på helger
 • Informationsfattig hemsida
 • Många kringkostnader
5.0

Att ansöka om ett lån hos Paymark Finans är extremt snabbt och enkelt. Förutom att hela ansökan sker på internet får du svar på din ansökan nästan omgående. Vidare använder de sig av BankID vid ansökan, vilket leder till en säker ansökningsprocess.

När din information skickas in tar de även en kreditupplysning hos UC, för att försäkra sig om att du har ekonomin för att klara av lånet. Samtliga aspekter av ansökningsprocessen tyder på en seriös långivare, och därför får de full poäng av oss.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 1 timme
4.0

Paymark Finans har ett attraktivt pris på sina stora lån. I förhållande till konkurrensen placerar de sig mycket bra och är därför ett bra alternativ för dig som kund. De lägger dock till några luriga kringkostnader. Oavsett om du betalar via autogiro eller faktura tillkommer administrationsavgifter. Skulle du missa att betala en faktura blir det utöver det även påminnelseavgifter.

De tar också ut en uppläggningsavgift, oavsett lånets längd. Eftersom det finns konkurrenter som inte tar ut en uppläggningsavgift blir det ett klart minus för Paymark Finans.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 150 000 kr 10 år löptid Utbetalning 1 bankdag Uppl.avg.595 kr Ränta 8.57 - 25.49% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 150 000 kr 10 år löptid Utbetalning 1 bankdag Uppl.avg.595 kr Ränta 8.57 - 25.49% 
5.0

Efter en godkänd ansökan behöver du inte vänta länge tills pengarna är på ditt konto. I förhållande till konkurrensen är Paymark Finans snabba på att betala ut dina pengar. I regel behöver du vänta som mest en eller två bankdagar på att pengarna är på ditt konto. Det förutsätter såklart att din ansökan redan har blivit godkänd.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar Samma dag
 • Söndagar Samma dag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 12.00

3.5

Paymark Finans har en förhållandevis bra kundtjänst. De har inte de öppettider som de största långivarna erbjuder, men fullt tillräckligt för att du utan problem ska få kontakt med företaget. För den som vill undvika att prata i telefon finns det även möjligheten att mejla företaget, vilket underlättar för den som jobbar under deras telefontider.

Dessutom delar de telefonnummer med systerbolaget Thorn AB, vilket kan leda till vissa förvirring om ett problem skulle uppstå hos Paymark Finans.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-18.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Paymark Finans

Kontakta Paymark Finans

Paymark Finans i sociala medier

Läs mer om Paymark Finans

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se