Vanliga frågor om OKQ8 Bank

Kan jag ansöka om ett lån utan BankID?

Vårt omdöme om OKQ8 Bank

OKQ8 Bank erbjuder privatlån utan säkerhet till låg ränta i jämförelse med många andra långivare.

Ansökningsprocessen är väldigt enkel. Men för att kunna ansöka om att låna pengar måste du ha ett BankID, och innan de betalar ut ditt lån måste du bli medlem i OK-föreningen. OKQ8 Bank har en individuell räntesättning precis som de flesta andra banker.

För de som inte har ett Swedbank-konto är utbetalningsprocessen lite krångligare. Du måste ha ett Swedbank-konto för att få dina pengar utbetalda till ditt konto, annars får du en utbetalningsavi till adressen där du är folkbokförd.

Löptiden på lånet är inget som sticker ut. Återbetalningen sker månadsvis, och du kan återbetala hela eller delar av ditt lån när du vill utan extra kostnad.

Fördelar

 • Ingen uppläggningsavgift
 • Presentkort på tankning
 • Låg ränta

Nackdelar

 • Betalar bara ut till Swedbank-konto
4.0

Du ansöker enklast om ett privatlån på OKQ8:s hemsida. För att kunna ansöka om ett lån behöver du ha ett BankID. På hemsidan fyller du i hur mycket du vill låna, hur lång återbetalningstid du vill ha, personuppgifter och kontaktuppgifter. Du kan låna upp till 350 000 kronor med en återbetalningstid mellan 2 och 12 år.

När OKQ8 har gått igenom din ansökan och gjort en kreditupplysning återkommer de till dig med besked om du har fått ditt lån beviljat. För att få lån från OKQ8 måste du också blir medlem i OK-föreningen. OKQ8 accepterar inga betalningsanmärkningar.

Om du har ett konto som är anslutet till Swedbank tar det bara en eller ett par dagar innan pengarna betalas ut. Om ditt konto inte är anslutet till Swedbank får du en utbetalningsavi med posten till adressen där du är folkbokförd.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid 24 timmar
4.0

OKQ8 Banks ränta är lägre än hos många andra långivare som erbjuder privatlån. Räntan sätts individuellt, så det går inte att veta vilken ränta du kommer att få förrän du har skickat in din ansökan och fått ett svar. Men för att få en uppfattning om hur hög din månadskostnad kommer att bli kan du använda kalkylatorn på deras hemsida.

Förutom ränta tillkommer det inga andra avgifter. OKQ8 har ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift om du väljer e-faktura. Om du vill ha pappersfaktura tillkommer det en avgift på 35 kr.

I jämförelse med flera andra långivare är det billigt att låna pengar hos OKQ8 eftersom räntan är så låg, även om du skulle behöva betala den högsta räntan. Dessutom tillkommer det inga andra kostnader om du sköter återbetalningen av lånet.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 350 000 kr 12 år löptid Utbetalning 1–2 bankdagar Uppl.avg.0 kr Ränta 3.89 - 7.89% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 350 000 kr 12 år löptid Utbetalning 1–2 bankdagar Uppl.avg.0 kr Ränta 3.89 - 7.89% 
3.0

När din ansökan har blivit godkänd tar det bara en eller ett par dagar tills pengarna betalas om ditt konto är anslutet till Swedbanks utbetalningstjänst. Om du inte har ett konto som är anslutet till Swedbanks utbetalningstjänst får du en utbetalningsavi till din folkbokföringsadress.

Jämfört med andra banker är det mindre bra att det finns ett krav på att du behöver ha ett konto som är anslutet till Swedbanks utbetalningstjänst. Det borde gå att göra en överföring direkt till ditt konto oavsett bank.

Du betalar av lånet varje månad och återbetalningstiden ligger mellan 2 och 12 år. Du kan betala tillbaka hela eller delar av ditt lån när du vill utan att det tillkommer några extra avgifter.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–2 bankdagar
 • Lördagar 1–2 bankdagar
 • Söndagar 1–2 bankdagar
3.0

Du kontaktar enklast OKQ8 Banks kundtjänst på telefon. Det är lätt att komma i kontakt med kundtjänsten, som har öppet helgfria vardagar under vanliga kontorstider.

När vi kontaktade dem gick det snabbt och smidigt. De var väldigt trevliga och tillmötesgående och vi behövde inte sitta i någon telefonkö.

Det går bra att mejla kundtjänsten också. Men har du en kontospecifik fråga vill OKQ8 Bank att du kontaktar dem på telefon, eftersom de inte kan lämna ut information på annat sätt.

Öppettider
 • Vardagar 08.30-17.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om OKQ8 Bank

Kontakta OKQ8 Bank

 • www.okq8.se
 • 020-656565

 • Sveavägen 155
  113 46 Stockholm

OKQ8 Bank i sociala medier

Läs mer om OKQ8 Bank

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se