Vanliga frågor om Mynt

Kräver Mynt någon säkerhet för företagslån?
Vilka företag kan ansöka om lån hos Mynt?
Är ansökan hos Mynt bindande?
Tar Mynt en kreditupplysning på mig som företagsägare?
Kräver Mynt personlig borgen?
När får man lånebesked från Mynt?
Kan företag med betalningsanmärkningar ansöka om företagslån hos Mynt?
Är Mynt bra?

Vårt omdöme om Mynt

Mynt riktar sig till företag som vill ta ett lån för att få verksamheten att växa. Ansökningsprocessen är smidig och du besvarar några frågor om ditt företag innan du får en kredit presenterad för dig direkt på skärmen. Det är utifrån den krediten du sedan gör uttag och på uttagen betalar du sedan en fast avgift. Avgiften baseras på ditt företags kreditvärdighet, så det är svårt att säga på förhand hur hög den blir. En bra sak är att det inte tillkommer några ytterligare kostnader, något som annars är vanligt hos många långivare.

Från dess att du begär uttag betalas pengarna ut inom 24 timmar och sällan behöver företagare pengarna snabbare än så. Egentligen finns det inte mycket mer att begära, även om det såklart finns rum till förbättring.

Den stora svagheten med Mynt är kundtjänsten. För det första har företaget bara två kontaktvägar i form av en telefontjänst och en mejladress. För det andra finns det inga kontaktuppgifter på hemsidan vilket gör det svårt för dig som företagare att veta när du kan komma i kontakt med företaget. Kunderna kan absolut begära längre öppettider, och utöver det skulle det vara bra med någon slags chattfunktion.

Fördelar

 • Möjligt att utnyttja bara när man behöver
 • Inga avgifter om du återbetalar i förtid
 • Tar bara ut en fast avgift

Nackdelar

 • Kan begära personlig borgen
 • Bristande kundtjänst
5.0

När du ansöker om ett lån till ditt företag behöver du först registrera dig. Det gör du genom att svara på frågor om företaget. Baserat på den informationen blir du presenterad en kredit som är tillgänglig för dig och ditt företag, direkt på skärmen. Utifrån den krediten kan du sedan göra hur stora uttag du vill.

Det är hela tiden tydligt vilken information som efterfrågas och eftersom kunderna får svar på ansökan direkt på skärmen kan Mynt inte få något annat än högsta betyg.

Hela processen tar enligt Mynt själva tre minuter att genomföra.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning creditsafe
 • Svarstid Direkt
3.0

Det är svårt att bedöma kostnaden för Mynts lån eftersom företaget tar betalt på ett mycket speciellt sätt. Istället för ränta tar Mynt ut en fast avgift för varje påbörjad månad som du och ditt företag har ett lån. Avgiften baseras på företagets kreditvärdighet, lånebeloppet och lånets löptid.

Utöver den fasta avgiften tillkommer inte några andra kostnader, varken uppläggningsavgift eller aviavgift. Mynt tar inte ens ut någon påminnelse- eller förseningsavgift om du är sen med en betalning.

Eftersom den fasta avgiften baseras på företagets kreditvärdighet är det svårt att ge Mynt ett rättvist betyg.

Företagslån
Låna upp till Utbetalning Eff. ränta
Låna upp till 2 000 000 kr Utbetalning 1 bankdag Ränta Individuell 
4.0

När din ansökan har blivit godkänd betalas pengarna ut inom 24 timmar. Det finns aktörer på lånemarknaden med kortare utbetalningstider, men det är ytterst sällan du som företagare behöver ha pengarna snabbare än inom 24 timmar.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar Samma dag
 • Söndagar Samma dag
3.0

Mynt har en kundtjänst som består av två kontaktvägar: telefon och mejl. Tyvärr finns det inte fler kontaktvägar än så vilket hade varit önskvärt. På hemsidan framkommer inte heller några öppettider vilket gör det svårt att veta när på dygnet man har möjlighet att komma i kontakt med företaget.

Det är ett klart minus att det inte finns några öppettider på hemsidan. Däremot får Mynt pluspoäng för den omfattande frågor och svar-sidan som besvarar de flesta generella frågorna kunderna kan ha.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-17.00
 • Lördagar 08.00-17.00
 • Söndagar 08.00-17.00

Fakta om Mynt

Kontakta Mynt

Läs mer om Mynt

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se