Vanliga frågor om MoneyGo

Accepterar MoneyGo betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos MoneyGo?
Vilket företag använder MoneyGo för kreditupplysning?
Hur hög ränta har MoneyGos lån?
När utbetalas lån från MoneyGo?
Kan man samla lån hos MoneyGo?
Är MoneyGo bra?

Vårt omdöme om MoneyGo

MoneyGo erbjuder en ansökningsprocess som är så bra den kan bli. Den är smidig, enkel, tydlig och det går snabbt att ansöka om ett lån. Dessutom får man svar direkt på sin ansökan. En annan fördel är att man kan skicka in sin ansökan med post.

Kostnaden för lånen är inte heller allt för hög. Räntan sätts visserligen individuellt men inom ett räntespann som är lägre än hos många andra långivare. Tyvärr tillkommer dock en del extra avgifter som gör lånet något högre.

Man kan få lånet utbetalt samma dag, men det kan ta något längre tid beroende på vilken bank du använder dig av. Svagheten hos MoneyGo får ändå anses vara kundtjänsten. Den är godkänd, men längre öppettider och någon slags chattfunktion skulle göra kundtjänsten ännu bättre.

Fördelar

 • Lånebesked direkt
 • Kort återbetalningstid

Nackdelar

 • Kundtjänsten har korta öppettider
 • Administrationsavgift tillkommer
5.0

Ansökningsprocessen hos MoneyGo är så bra den kan bli. Den är enkel, smidig och du får svar på din ansökan direkt. Du ansöker om lånet på deras hemsida eller genom att skriva ut en ansökan och skicka in den med post. Du fyller i uppgifter om lånet samt personuppgifter innan du skickar iväg din ansökan.

Ansökningsprocessen påminner till stor del om den hos andra långivare. Om du skickar in ansökan med post tar handläggningstiden något längre tid, vilket är förståeligt. Det är dock mycket bra att MoneyGo erbjuder den möjligheten, och det är inte många andra långivare som gör det. Det gör att du kan du välja det tillvägagångssätt som passar dig bäst.

Ansökningar som kommer in med post behandlas under MoneyGos öppettider. I samband med din ansökan tas dessutom en kreditupplysning. Du får en kopia på den kreditupplysning som har gjorts några dagar efter att du ansökt om lånet.

Ansökan
 • Signering Nej
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Direkt
5.0

MoneyGo erbjuder väldigt förmånliga räntor på sina lån. Räntan sätts individuellt inom ett räntespann som är betydligt mycket lägre än hos de flesta långivare. Nackdelen är däremot att det i vissa fall tillkommer både administrationsavgift och uppläggningsavgift som höjer totalkostnaden för ditt lån.

Uppläggningsavgift tillkommer endast för högre lån. Trots att det tillkommer övriga avgifter som höjer totalkostnaden är lånen väldigt fördelaktiga och förtjänar därför högsta betyg.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 200 000 kr 15 år löptid Utbetalning 1 bankdag Uppl.avg.0 kr Ränta 6.22 - 31.97% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 200 000 kr 15 år löptid Utbetalning 1 bankdag Uppl.avg.0 kr Ränta 6.22 - 31.97% 
4.0

Du får pengarna på kontot samma dag som MoneyGo mottar ditt påskrivna avtal. I vissa fall kan pengarna först vara synliga nästkommande bankdag. Vad som kan påverka detta är exempelvis vilken bank du har och när på dygnet du ansökte om lånet.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar Samma dag
 • Söndagar Samma dag
3.5

Kundtjänsten håller öppet varje vardag under kontorstider. Det går att komma i kontakt med MoneyGo via både telefon och mejl. Kundtjänsten är helt klart godkänd, men det finns mer att önska gällande öppettider och kontaktvägar.

Många andra långivare erbjuder exempelvis en chattfunktion vilket gör det lätt att komma i kontakt med företaget på en gång. MoneyGo ska däremot ha ett plus för att de är aktiva på flera olika sociala medier, vilket kan öka interaktionen med kunderna.

Öppettider
 • Vardagar 10.00-17.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om MoneyGo

Kontakta MoneyGo

MoneyGo i sociala medier

Läs mer om MoneyGo

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se