Omdöme om Lunar

Lunar erbjuder privatlån och så kallade P2P-lån, vilket innebär att du lånar pengar av privatpersoner som har investerat pengar i lån. Som låntagare märker du inte så stor skillnad på ett vanligt privatlån och ett P2P-lån från Lunar. Ansökningsprocessen går till på samma sätt som de flesta ”vanliga” långivares. Du ansöker smidigt på nätet och kan få svar direkt.

Med Lunars lojalitetsprogram Rewards kan du samla poäng på olika sätt för att sänka räntan. Enligt ett räkneexempel på hemsidan kan du sänka räntan med över 1 procentenhet som mest. Och beroende på hur mycket du lånar kan det ha ganska stor effekt på kostnaden.

Lunar har fått utmärkelsen Sveriges nöjdaste privatlånekunder tre år i rad. Det visar på att många är nöjda med Lunar och deras lånevillkor.

Fördelar

 • Möjlighet att sänka räntan
 • Enkel ansökan på nätet
 • Tillgänglig kundtjänst

Nackdelar

 • Inkomstkrav på 200 000 kr/år
 • Avgifter utöver ränta tillkommer
Säker ansökan på  Lunar.app

Lunars ränta

Du får direkt reda på vilken ränta Lunar kan erbjuda dig när du har fyllt i en ansökan. Räntan är individuell och baseras på återbetalningstiden, lånets storlek och din kredithistorik.

Med Lunars lojalitetsprogram Rewards kan du samla poäng för att sänka räntan. Du samlar poäng genom att till exempel betala i tid, ha låneskydd eller använda autogiro.

Det kan vara bra att veta att alla Lunars räntor är rörliga. Det innebär att räntan kan ändras både uppåt och neråt under tiden du betalar av lånet. Lunar jämför räntan med referensräntan STIBOR varje månad.

Förutom räntan behöver du även betala en uppläggningsavgift när din låneansökan blir godkänd. Dessutom tillkommer det en aviavgift.

Lunar privatlån

Lunar logo
Låna upp till
300 000 kr
Låna upp till
300 000 kr
Utbetalning
1 dag
Nom. ränta
2,95–21,00 %
Ett lån på 120 000 kr till 9,00 % ränta med en återbetalningstid på 8 år, 495 kr i uppläggningsavgift samt 0 kr/mån i aviavgift ger en effektiv ränta på 9,51 %. Totalt att återbetala blir 169 467 kr.

Visa fler

Hur funkar Lunar?

Du ansöker om lån från Lunar direkt på deras hemsida. Det tar cirka 3 minuter att fylla i ansökan. Om din ansökan blir godkänd betalar Lunar ut pengarna till dig direkt.

Så ansöker du om lån hos Lunar

 1. Välj hur mycket du vill låna och hur lång återbetalningstid du vill ha.
 2. Verifiera din identitet med BankID.
 3. Lunar gör en kreditupplysning på dig via UC.
 4. Fyll i alla uppgifter som efterfrågas och skicka in.
 5. Lunar återkommer med ett låneerbjudande till dig.
 6. Vill du ta emot lånet skriver du på låneavtalet.
 7. Lunar betalar ut pengarna till ditt konto.

Lunars utbetalning

Om Lunar godkänner din låneansökan får du pengarna på ditt konto samma dag om du har valt direktutbetalning och har ditt konto hos Handelsbanken, Nordea, SEB, Danske Bank eller Swedbank. Väljer du "vanlig" bankbetalning tar det i regel en bankdag för pengarna att komma in på ditt konto.

Lunars kundtjänst

Du kan kontakta Lunars kundtjänst via telefon, mail och chatt. De har öppet både på vardagar och helger. Under helgerna har de dock inte öppet lika länge.

Innan du kontaktar dem kan du alltid kika på deras sida med vanliga frågor. Sidan är väl organiserad i olika kategorier, och det är lätt att hitta det man undrar över.

Telefon
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
10.00-14.00
Söndagar
10.00-14.00
E-post
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
10.00-14.00
Söndagar
10.00-14.00

Vanliga frågor om Lunar

Accepterar Lunar betalningsanmärkningar?

Nej, Lunar accepterar inte ansökningar från dig som har betalningsanmärkningar.

Hur mycket kan man låna hos Lunar?

Du kan låna upp till 300 000 kronor via Lunar.

Vilket företag använder Lunar för kreditupplysning?

Lunar använder alltid UC för att göra kreditupplysningar. Din ansökan kommer alltså att synas hos UC.

Hur hög ränta har Lunars lån?

Lunars ränta varierar beroende på vilken grupp du sorteras in i. I dagsläget ligger deras räntor mellan 3,15–31,60 procent. Du kan se vilken referensränta du har utifrån din kreditklass på deras hemsida.

När utbetalas lån från Lunar?

Blir din ansökan godkänd kan pengarna betalas ut samma dag. Beroende på vilken bank du har kan det ta upp till en bankdag innan pengarna finns på ditt konto.

Kan man samla lån hos Lunar?

Ja, det går att samla sina lån hos Lunar. Du hittar mer information om hur du gör det på deras sida om att samla lån.