Vanliga frågor om Lånekoll

Accepterar Lånekoll betalningsanmärkningar?
När utbetalas lån från Lånekoll?
Hur mycket kan man låna hos Lånekoll?
Hur många banker jämför Lånekoll?
Kostar det något att använda Lånekoll?
Vilka typer av lån jämför Lånekoll?
Kan man samla sina lån hos Lånekoll?
Vilken ränta kan man få genom Lånekoll?
Är Lånekoll bra?

Vårt omdöme om Lånekoll

Lånekoll tillhandahåller ett brett utbud av tjänster vilket gör att de passar många olika typer av kunder. Oavsett vilken typ av lån du ansöker om har de potential att ge dig riktigt bra villkor, vilket gör de mycket intressanta för många konsumenter.

Deras kundtjänst är bättre än många av deras motsvarigheter och att de finns i flera kanaler gör det möjligt för dig att få en bättre bild av deras verksamhet. Utöver det är hela processen från ansökan till utbetalning smidig, vilket gör Lånekoll till ett bra alternativ.

Något som är återkommande är dock att de inte har öppettider på helger, vilket gör det svårt för dig med ett pågående ärende. Eftersom det ibland kan vara nödvändigt att få direkta svar är detta något de behöver jobba på och förhoppningsvis förbättrar i framtiden.

Fördelar

 • Bra räntor och låga kostnader
 • Smidig låneprocess
 • Stor antal långivare anslutna

Nackdelar

 • Inga öppettider på helger
4.5

Att ansöka om att Lånekoll ska förmedla ditt lån är väldigt enkelt och smidigt. Du fyller i deras formulär på hemsidan eller kontaktar dem via telefon. Du kan godkänna avtalet med mobilt bank-id, och du får svar från vissa banker inom ett par minuter. Du har troligtvis svar från de långivare som vill erbjuda dig ett lån inom 24 timmar.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 24 timmar
4.5

Eftersom Lånekoll är en låneförmedlare har de inga egna villkor. De redovisar dock hur lågt de har lyckats pressa räntorna tidigare. Med dessa exempel i åtanke framgår det att Lånekoll  kan skapa bra villkor för sin kunder, inte minst när det gäller räntor.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr 20 år löptid Utbetalning 1–5 bankdagar Uppl.avg.0-495 kr Ränta 2.94 - 30.00% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr 20 år löptid Utbetalning 1–5 bankdagar Uppl.avg.0-495 kr Ränta 2.94 - 30.00% 
Bolån
3 mån 1.20% 1 år 1.20% 2 år 1.22% 3 år 1.21% 5 år 1.26% 7 år 1.59% 10 år 1.79%
4.0

Eftersom Lånekoll inte själva betalar ut några lån har de inte heller en angiven utbetalningstid. I stället betalas lånet ut så fort som du har godkänt ett erbjudande du har fått via deras förmedling. Har du fått ett godkänt erbjudande betalas lånet dock ut till dig direkt eftersom de nödvändiga dokumenten redan finns.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–5 bankdagar
 • Lördagar 1–5 bankdagar
 • Söndagar 1–5 bankdagar
4.0

Kundtjänsten hos Lånekoll är öppen stora delar av dagen. Utöver möjligheten att kontakta Lånekoll via telefon eller mejl har de även ett brett utbud av medier där man kan följa deras verksamhet och ställa frågor. Något som gör att de sticker ut är att de tydligt redovisar var du kan vända dig om du är missnöjd och vilka instanser som hanterar en eventuell rättsprocess.

Sammantaget gör det att företaget framstår som mycket transparenta med sin kunskap och väldigt seriösa i sin förmedlingsverksamhet.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-21.00
 • Lördagar 09.00-18.00
 • Söndagar 16.00-20.00

Fakta om Lånekoll

Kontakta Lånekoll

Lånekoll i sociala medier

Läs mer om Lånekoll

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se