Vanliga frågor om Kundfinans

Accepterar Kundfinans betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Kundfinans?
Kan man låna utan UC hos Kundfinans?
Erbjuder Kundfinans utbetalning på helger?
Hur hög ränta har Kundfinanss lån?
När utbetalas lån från Kundfinans?
Är Kundfinans bra?

Vårt omdöme om Kundfinans

Kundfinans ansökningsprocess fungerar ungefär likadant som hos de flesta långivare. Det är enkelt att ansöka och det framgår tydligt hur man ska göra. Nackdelen med ansökan är att det inte framgår någonstans hur lång tid det tar innan Kundfinans kan komma med ett slutgiltigt erbjudande.

Det är svårt att säga något om räntan eftersom den sätts individuellt. Däremot tar företaget ut många övriga avgifter som kan göra lånet dyrt, däribland en uttagsavgift.

Vill du kunna göra flera mindre uttag är det bäst att du vänder dig till en annan aktör där du inte behöver betala extra varje gång du tar ut pengar. Med Kundfinans är annars risken stor att lånet blir dyrare än vad du först hade räknat med.

Kundfinans erbjuder direktutbetalning till Danske Banks kunder. Även om du inte har Danske Bank behöver du bara vänta upp till ett dygn på pengarna.

Långivarens kundtjänst är mycket bra, åtminstone när det kommer till antalet kontaktvägar. Kundfinans skulle dock behöva ha öppet lite längre för att nå upp i högsta betyg. Att bara ha öppet under kontorstider är inte jättebra, och det kan bli svårt för många att komma i kontakt med långivaren.

Fördelar

 • Enkel ansökningsprocess
 • Utbetalning inom 24 timmar

Nackdelar

 • Accepterar inte betalningsanmärkningar
 • Övriga kostnader tillkommer
4.0

Du ansöker om Kundfinans kreditkonto på deras hemsida. Processen är enkel och nästintill identisk med de flesta långivares ansökningsprocesser. Du fyller bara i uppgifter om lånet, dina personuppgifter och signerar med BankID eller Mobilt BankID. Du får sedan ett preliminärt lånebesked innan Kundfinans granskar din ansökan manuellt.

När din ansökan har granskats återkommer Kundfinans till dig via sms eller e-post med ditt slutgiltiga erbjudande. Din ansökan hanteras bara under långivarens öppettider. Om du inte får ditt önskade lånebelopp kan det i stället justeras nedåt till ett belopp som Kundfinans tycker är lämpligt för din ekonomiska situation.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning creditsafe
 • Svarstid -
3.0

Räntan för Kundfinans kontokrediter sätts alltid individuellt baserat på låntagarens betalningsförmåga. I övrigt tillkommer alltid extra avgifter som höjer totalkostnaden för krediten. Kostnader som tillkommer är uppläggningsavgift, aviavgift och uttagsavgift. Vid många mindre uttag kan den totala kostnaden bli väldigt hög.

Kreditkonto
Max kredit Uppl.avg. Eff. ränta
Låna upp till 30 000 kr Uppl.avg.280 kr Ränta 53.12 - 84.23% 

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

4.0

Du som har konto hos Danske Bank kan ha pengarna på kontot strax efter att du har fått lånet beviljat. Om du har en annan bank får du räkna med åtminstone en dag. Har banken stängt får du pengarna nästa bankdag. Kundfinans är alltså inte den snabbaste långivaren, men du får ändå pengarna relativt fort.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar Samma dag
 • Söndagar Samma dag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 18:00

4.0

Kundfinans kundtjänst är öppen under vanliga kontorstider på vardagar. Vad gäller öppettiderna finns mer att önska; många långivare har öppet betydligt längre och även på helger.

Något Kundfinans däremot har lyckats bra med är antal kontaktvägar. Det går att ringa, mejla och chatta med företaget. Dessutom finns en frågor och svar-sida som besvarar kundernas vanligaste frågor.

Öppettider
 • Vardagar 08:00-18:00
 • Lördagar 10:00-14:00
 • Söndagar 10:00-14:00

Fakta om Kundfinans

Kontakta Kundfinans

Kundfinans i sociala medier

Läs mer om Kundfinans

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se