Vanliga frågor om Komplett Bank

Accepterar Komplett Bank betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Komplett Bank?
Vilket företag använder Komplett Bank för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Komplett Banks lån?
När utbetalas lån från Komplett Bank?
Kan man samla lån hos Komplett Bank?
Är Komplett Bank bra?

Vårt omdöme om Komplett Bank

Komplett Bank är en modern långivare som tack vare sina flexibla lån kan erbjuda riktigt bra villkor. För den som söker ett större lån är Komplett Bank ett utmärkt alternativ eftersom de erbjuder både låg ränta och smidig utbetalning. Som ofta är fallet med denna typ av långivare kan supporten dock förbättras för att erbjuda mer av en helhetslösning.

De uppmuntrar ett sunt ekonomiskt beteende i och med att man kostnadsfritt kan betala av på lånet när man vill. Om ekonomin ser bättre ut än vanligt en viss månad kan du med fördel betala av på ditt lån samtidigt som du betalar minimumkostnaden varje månad.

Att få tag på kundtjänsten hos Komplett Bank är nästan omöjligt för den som jobbar heltid. De har stängt under helger och röda dagar och har öppet när en genomsnittlig anställd är på jobbet. De specificerar inte heller när de återkommer per mejl. Skulle en kritisk situation uppstå där du behöver svar akut är det alltså svårt att få hjälp från Komplett Bank.

Med det sagt har de väldigt generösa lånetak för att vara lån utan säkerhet. Det är ovanligt att räntan potentiellt kan bli så låg som bara några procent med så höga lånebelopp. Komplett Bank kan därför vara en bra idé om stora summor behövs, men de summor som lånas inte är betydande för din ekonomi.

Fördelar

 • Smidig ansökan
 • Besked direkt på skärmen
 • Bra räntor

Nackdelar

 • Begränsad support
 • Räntan varierar mycket
 • Bristfällig hemsida
5.0

Ansökningsprocessen hos Komplett Bank är så digitaliserad och praktisk den kan bli. Tack vare ett heldigitaliserat upplägg kan de erbjuda elektronisk legitimering och mycket snabba utbetalningar. Lånet signeras snabbt och smidigt med hjälp av BankID via mobilen eller datorn. Processen är därmed väldigt säker för dig som låntagare.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Direkt
4.0

Komplett Bank erbjuder vad de kallar flexibla lån, som fungerar som en typ av kreditkonto. De kallar kreditkontots gräns för lånets ram. Du betalar bara ränta på pengarna som du faktiskt har använt och räntan har potential att bli konkurrenskraftig.

På grund av det breda räntespannet kan räntan dock även bli oerhört hög, vilket kan vara bra att ha i åtanke. Det är dock inget ovanligt när det kommer till konsumtionslån. I dagsläget placerar de sig som en av de billigaste långivarna inom sin kategori, om man beviljas den lägsta möjliga räntan.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 500 000 kr 5 år löptid Utbetalning 1–2 bankdagar Uppl.avg.495 kr Ränta 4.90 - 19.90% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 500 000 kr 5 år löptid Utbetalning 1–2 bankdagar Uppl.avg.495 kr Ränta 4.90 - 19.90% 
4.5

Komplett Bank har bland de kortare utbetalningstiderna i sin kategori. Du kan alltså få pengarna utbetalda när du verkligen behöver dem. Utbetalningen tar fortfarande någon eller några arbetsdagar.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–2 bankdagar
 • Lördagar 1–2 bankdagar
 • Söndagar 1–2 bankdagar
3.0

Komplett Banks kundtjänst är tillräcklig, men tyvärr inte mer än så. De har öppet vanliga kontorstider under vardagar.

En stor nackdel är de begränsade kommunikationskanalerna. Alternativen kunden har att välja på är att antingen ringa under kontorstiderna eller att mejla dem. De går inte att nå under helgen eller olika helgdagar som listas på hemsidan. En del av de stängda dagarna är dessutom inte helgdagar i Sverige, däribland 17:e maj och annandag pingst.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-16.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Komplett Bank

Kontakta Komplett Bank

Komplett Bank i sociala medier

Läs mer om Komplett Bank

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se