Vanliga frågor om Klicklån

Accepterar Klicklån betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Klicklån?
Vilket företag använder Klicklån för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Klicklåns lån?
När utbetalas lån från Klicklån?
Kan man samla lån hos Klicklån?
Är Klicklån bra?

Vårt omdöme om Klicklån

Klicklåns ansökningsprocess påminner till viss del om ansökningsprocesserna hos andra långivare. Den stora skillnaden är däremot att man kan behöva komplettera sina uppgifter innan man får ett låneerbjudande. Det är bra av två anledningar. Dels minimerar det risken att Klicklån lånar ut pengar till någon som inte kommer kunna betala tillbaka lånet. Dels riskerar ingen lånesökande bli beviljad ett lägre belopp till följd av att Klicklån har för lite uppgifter om den ansökandes ekonomi.

Vad gäller räntor och kostnader är det svårt att bedöma Klicklån, åtminstone på räntan, då den sätts individuellt. I övrigt tillkommer dock både uppläggningsavgift och administrationsavgift. Totalt sett får ändå kostnaderna för Klicklåns lån anses vara bra.

Utbetalningstiden för lånen är kort. Om Klicklån tar emot dina signerade lånehandlingar innan kl 11:00 kan du räkna med att ha pengarna på ditt konto samma dag. Om inte har du dem nästkommande bankdag.

Kundtjänsten är Klicklåns svaghet. Visserligen har de helt okej öppettider, men endast två kontaktvägar, telefon och mejl, är lite väl snålt. Överlag saknar hemsidan omfattande information som kunden kan tänkas vilja ha om lånet.

Fördelar

 • Möjligt att signera lånehandlingarna digitalt och fysiskt
 • Utbetalning kan ske samma dag

Nackdelar

 • Bristfällig kundtjänst
 • Uppläggningsavgift och administrationsavgifter tillkommer
5.0

Låneansökan hos Klicklån gör du på nätet. Fyll i uppgifterna om lånet och dina egna personuppgifter och skicka in din ansökan. I samband med det kommer Klicklån genomföra en online-kreditprövning och kort därpå får du svar på ansökan.

I vissa fall kan man dock behöva ha kompletterande uppgifter. Du får då besked om detta på skärmen. Klicklån kommer sedan kontakta dig under sina öppettider för att få en bättre bild av din ekonomi.

När du fått ditt låneerbjudande och godkänt det så signerar du dina lånehandlingar med BankID via något som kallas e-signering. Vill du hellre skriva under ett fysiskt exemplar så går det bra även om det tar lite längre tid. Du får mer information om signeringen i samband med att du mottar dina lånehandlingar.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Direkt
4.0

Räntan hos Klicklån är individuell och därmed svår att recensera. I övrigt tillkommer både uppläggningsavgift och administrationsavgifter. Administrationsavgiften kan dock skilja i pris beroende på om du vill betala via autogiro eller inte.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 40 000 kr 7 år löptid Utbetalning 1 bankdag Uppl.avg.595 kr Ränta 11.82 - 29.99% 
5.0

Klicklån har korta utbetalningstider. Från dess att man mottagit dina signerade lånehandlingar betalas pengarna ut, dock endast helgfria vardagar. Du har sedan pengarna på ditt konto samma dag, förutsatt att man tog emot ditt låneavtal före kl 11:00. Annars kommer pengarna finnas på ditt konto nästkommande helgfria vardag.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar Samma dag
 • Söndagar Samma dag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 11.00

3.5

Klicklåns kundtjänst är varken en av de bättre eller sämre. Det går att komma i kontakt med långivaren via telefon och mejl under öppettider som är godkända. Däremot känns hemsidan ganska utdaterad och bör uppdateras med mer information.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-18.00
 • Lördagar 10.00-16.00
 • Söndagar Stängt

Fakta om Klicklån

Kontakta Klicklån

Läs mer om Klicklån

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se