Vanliga frågor om Finly

Kräver Finly någon säkerhet för företagslån?
Nej, du behöver inte lämna någon säkerhet. Däremot kräver Finly en personlig borgen. Borgensmannen måste vara svensk medborgare och får inte ha någon betalningsanmärkning eller skuldsaldo.
Vilka företag kan ansöka om lån hos Finly?
Alla företag utom enskilda firmor kan ansöka om en kontokredit hos Finly. Men det krävs att företaget är registrerat i Sverige.
Är ansökan hos Finly bindande?
Nej, din ansökan är inte bindande. Du kan alltså ansöka om en kontokredit och välja att inte använda den. Du betalar bara för det beloppet som du har använt. Det fungerar ungefär som ett kreditkort.
Tar Finly en kreditupplysning när jag ansöker om en kontokredit?
Ja, Finly tar en kreditupplysning hos UC på företaget och på borgensmannen.
Kräver Finly personlig borgen?
Ja, Finly kräver att du kan lämna en personlig borgen. Borgensmannen måste vara svensk medborgare och får inte ha någon betalningsanmärkning.
När får man lånebesked från Finly?
Du får besked inom ett par minuter efter att du har skickat in din ansökan.
Kan företag med betalningsanmärkningar ansöka om företagslån hos Finly?
Nej, Finly accepterar inte företag som har en betalningsanmärkning.
Är Finly bra?
Ja, Finly har fått 3,6 av 5 i betyg av oss. Finly har fått högsta betyg för deras enkla och smidiga ansökningsprocess. Det som drar ner betyget är deras ränta. Det beror visserligen på vilken ränta du får. Men får du en ränta som ligger i det övre spannet ligger den något högre jämfört med konkurrenterna.

Det är mycket enkelt att ansöka om en kontokredit hos Finly. Du fyller i en låneansökan direkt online i några få korta steg. För att kunna ansöka om en kontokredit måste du ha BankID. Hela ansökningsprocessen tar cirka tre minuter och du får svar direkt.

Ansökningsprocessen hos Finly är väldigt snabb jämfört med många andra långivare. Det finns nog ingen annan långivare som fattar beslut lika snabbt som Finly. Beslutet fattas utifrån verksamhetens förutsättningar.

När du ansöker om en kontokredit hos Finly görs det en kreditupplysning hos UC. Du kan alltså inte ansöka om en kontokredit utan att det görs en kreditupplysning. Finly accepterar inga betalningsanmärkningar.

Ansökan
  • Signering bankid
  • Kreditupplysning uc
  • Svarstid Direkt

Finlys kontokredit har en fast räntekostnad på mellan 0,7 procent och 2 procent per 30 dagar. Räntekostnaden styrs av röretagets förutsättningar. Det tillkommer inga andra avgifter utöver räntekostnaden.

Finly använder sig av rak amortering. Det innebär att du betalar samma kostnad för lånet varje månad. Du kan när som helst betala av hela eller delar av företagets skuld.

Du kan redan i förväg se hur hög din månadskostnad blir på Finlys hemsida. De har en väldigt tydlig räknesnurra som visar hur mycket du amorterar och hur stor räntekostnaden blir varje månad.

Företagslån
Låna upp tillUtbetalningEff. ränta
Låna upp till 1 500 000 kr Utbetalning 1 bankdag Ränta Individuell 

Finly är väldigt snabba på att betala ut pengarna. Utbetalningen sker inom 24 timmar, men oftast går det mycket snabbare. Vanligtvis betalas checkkrediten ut så fort du har fått din gräns på checkkrediten godkänd.

Återbetalningstiden för den checkkredit som du har använt är 24 månader. Det du har amorterat ner kan du låna på igen och då förlängs löptiden på nytt. Ny löptid blir 24 månader från när det nya lånet togs.

Utbetalningstider
  • Vardagar 1 bankdag
  • Lördagar 1 bankdag
  • Söndagar 1 bankdag

Finlys kundtjänst når du på telefon eller via mejl. Kundtjänsten har telefontid helgfria vardagar från morgon till kväll. Har du inte möjlighet att ringa kan du när som helst mejla.

Finly har en väldigt omfattande frågor och svar-sida. Där kan du få svar på de flesta av de vanligaste frågorna.

Öppettider
  • Vardagar 08.00-17.00
  • Lördagar Stängt
  • Söndagar Stängt

Fakta om Finly

Kontakta Finly

Läs mer om Finly

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se