Vanliga frågor om Fakturino

Kräver Fakturino någon säkerhet för företagslån?
Vilka företag kan ansöka om lån hos Fakturino?
Är ansökan hos Fakturino bindande?
Tar Fakturino en kreditupplysning på mig som företagsägare?
Kräver Fakturino personlig borgen?
När får man lånebesked från Fakturino?
Kan företag med betalningsanmärkningar ansöka om företagslån hos Fakturino?
Är Fakturino bra?

Vårt omdöme om Fakturino

Det är inte några konstigheter överhuvudtaget att starta en jämförelse på Fakturinos hemsida. Allt är tydligt och själva ansökningsprocessen skiljer sig inte speciellt mycket från andra aktörer på marknaden. Inom ett dygn återkommer Fakturino med de erbjudanden ditt företag har fått och ni får ta ställning till om ni är intresserade av något av erbjudandena. Ansökningsprocessen är helt klart snabb, men det finns ändå rum till förbättring när det kommer till svarstiden.

Något annat Fakturino skulle kunna förbättra är informationen om vad de olika tjänsterna kostar. Det är självklart inte helt lätt att avgöra eftersom det alltid görs en individuell bedömning, men det skulle vara bra om Fakturino presenterade någon form av snittkostnad eller liknande.

Ditt företag får pengarna utbetalda inom ett dygn från att avtalen har signerats. Fakturino kan dock inte påverka utbetalningstiden eftersom de bara fungerar som en mellanhand och inte ansvarar för själva utbetalningen.

Kundtjänsten är dock något som Fakturino rår över. I det stora hela är kundtjänsten bra med flera olika kontaktvägar och långa öppettider. Dessutom är företaget verksamma på sociala medier. För högsta betyg hade det dock krävts något extra i form av helgöppet och en chattfunktion.

Fördelar

 • Kort svarstid
 • Kostnadsfri tjänst

Nackdelar

 • Otydliga kostnader för de olika tjänsterna
4.0

Det går enkelt att använda sig av Fakturino. Tjänsten är helt kostnadsfri och du startar din jämförelse av företagslån direkt på hemsidan. Du kan även jämföra erbjudanden inom factoring och företagsleasing. Därefter får de företag som Fakturino samarbetar med lämna erbjudanden till dig.

Inom ett dygn får du en sammanställning av alla företag som har lämnat ett låneerbjudande till dig och ditt företag. Sedan är det upp till ditt företag att ta ställning till de olika erbjudandena och se om det är något som känns lockande.

I jämförelse med andra aktörer på marknaden som förmedlar lån är svarstiden kort.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid 24 timmar
3.0

Kostnaden för att ta ett företagslån varierar då det beror det på vilken bank eller långivare du använder dig av och vilken risk de upplever att de tar för att låna ut pengar till ditt företag. Genom att ha flera olika säkerheter för lånet ökar möjligheterna till en bättre ränta.

Det är svårt för Fakturino att på förhand tala om vilka ränta du kommer få eller vad ett företagslån kommer att kosta ditt företag. Den problematiken upplever dock alla företag som förmedlar någon form av lån, men ofta kan de ändå ange en ungefärlig kostnad. Det är exempelvis vanligt att långivare inom företagslån kan ange någon form av räntespann. Det kan åtminstone ge en indikation på vilken ränta kunden kommer att få. Det hade varit önskvärt om Fakturino hade kunnat göra detsamma.

Företagslån
Låna upp till Utbetalning Eff. ränta
Låna upp till 6 000 000 kr Utbetalning 1–5 bankdagar Ränta Individuell 
4.0

Utbetalningstiden kan variera något, men normalt får du pengarna inom ett dygn från att du signerade ditt avtal. Det är få aktörer på marknaden som har kortare utbetalningstid än så.

Fakturino kan dock inte påverka utbetalningstiden.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–5 bankdagar
 • Lördagar 1–5 bankdagar
 • Söndagar 1–5 bankdagar
3.5

Du kan kontakta Fakturinos kundtjänst på flera olika sätt. Du kan ringa eller mejla företaget, och dessutom finns det ett frågeformulär som du kan fylla i direkt på hemsidan.

Har du någon mer generell fråga kan du alltid titta på frågor och svar-sidan och se om den besvaras där.

Kundtjänsten håller öppet på vardagar under vanliga kontorstider. Det är svårt att jämföra kundtjänsten med andra bolag eftersom Fakturino är unika i sitt slag på så sätt att de erbjuder så många olika tjänster.

Om man jämför kundtjänsten med exempelvis andra låneförmedlare inom företagslån står den sig dock helt okej. För ett högre betyg hade det krävts att de har öppet på helger och möjligtvis att de erbjuder en chattfunktion. Med det sagt är kundtjänsten dock tillräckligt bra för att tillfredsställa de flestas behov.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-18.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Fakturino

Kontakta Fakturino

Läs mer om Fakturino

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se