Vanliga frågor om Expresskredit

Accepterar Expresskredit betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Expresskredit?
Kan man låna utan UC hos Expresskredit?
Erbjuder Expresskredit utbetalning på helger?
Hur hög ränta har Expresskredits lån?
När utbetalas lån från Expresskredit?
Är Expresskredit bra?

Vårt omdöme om Expresskredit

Att ansöka om ett kreditkonto hos Expresskredit går mycket smidigt. Överlag är det inte mycket som skiljer deras ansökningsprocess åt jämfört med konkurrenternas ansökningar. Du får besked direkt på skärmen och det finns inte mycket Expresskredit kan ändra för att förbättra processen.

Även när det gäller kostnaden för kreditkontot håller Expresskredit hög kvalitet. Räntan är mycket låg i jämförelse med konkurrenterna. Det som däremot gör kreditkontot något dyrare är att det tillkommer både uppläggningsavgift, aviavgift och uttagsavgift. Av den anledningen blir helhetsbetyget även något lägre.

När man begär uttag från ett kreditkonto har man troligtvis planer på att använda pengarna inom en snar framtid. Hos Expresskredit behöver du inte vänta längre än ett dygn innan du har pengarna på kontot. I vissa fall kan du få tillgång till pengarna samma dag som du begär uttag. Ju tidigare du begär uttag, desto större chans är det att du får pengarna utbetalda samma dag.

Den stora svagheten hos Expresskredit är deras kundtjänst. De har visserligen generösa öppettider på vardagar men håller stängt på helger. Dessutom har Expresskredit ganska få kontaktvägar, det går bara att ringa och mejla företaget. Det hade varit bra med någon form av chattfunktion och längre öppettider. Vill du ha en mer tillgänglig kundtjänst rekommenderar vi att du tar ett lån hos en större bank, som ofta har längre öppettider och fler kontaktvägar.

Fördelar

 • Besked direkt på skärmen
 • Godkänner betalningsanmärkningar

Nackdelar

 • Extra avgifter för lånen tillkommer
 • Få kontaktvägar för kundtjänst
5.0

Expresskredits ansökningsprocess påminner väldigt mycket om konkurrenternas. Hela ansökan sker på nätet och den är lätt att förstå sig på. När du har fyllt i alla uppgifter som efterfrågas signerar du med BankID.

Du får besked direkt på skärmen om du lånet har beviljats eller inte. I vissa fall kan Expresskredit dock be dig att skicka in kompletterande uppgifter för att styrka din inkomst eller andra uppgifter som du angav i ansökan.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning creditsafe
 • Svarstid Direkt
4.0

Expresskredit har relativt billiga lån jämfört med sina konkurrenter. De har framförallt en låg ränta som håller ned den totala lånekostnaden. Nackdelen är att det till samtliga lån tillkommer både uppläggningsavgift, aviavgift och uttagsavgift vilket inte gör lånen lika billiga längre.

På grund av extrakostnaderna som tillkommer lyckas inte Expresskredit nå upp i högsta betyg, men trots det är lånen helt klart billiga.

Kreditkonto
Max kredit Uppl.avg. Eff. ränta
Låna upp till 30 000 kr Uppl.avg.320 kr Ränta 53.00% 

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

4.0

När du begär uttag från ditt kreditkonto kan du räkna med att ha pengarna på ditt konto inom ett dygn. I vissa fall kan du ha pengarna på kontot inom några timmar. Exakt hur lång tid det tar beror på när du begär uttag och vilken bank du har.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar Samma dag
 • Söndagar Samma dag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 13.30

3.0

I samband med att man ansöker om en kontokredit är det lätt att det uppstår en del frågor och då vill man lätt kunna komma i kontakt med kundtjänsten. Tyvärr finns det mer att önska av Expresskredit när det kommer till den biten. Visserligen har de generösa öppettider på vardagar, men de håller helt stängt under helger.

Vad gäller kontaktvägarna finns det inte heller allt för mycket att skryta med. Det går bara att ringa och mejla företaget. Utöver det har Expresskredit en frågor och svar-sida som är ganska omfattande där man svarar på frågor om kreditkontot.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-18.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Expresskredit

Kontakta Expresskredit

Läs mer om Expresskredit

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se