Vanliga frågor om Direkto

Accepterar Direkto betalningsanmärkningar?
När utbetalas lån från Direkto?
Hur mycket kan man låna hos Direkto?
Hur många banker jämför Direkto?
Kostar det något att använda Direkto?
Vilka typer av lån jämför Direkto?
Kan man samla sina lån hos Direkto?
Vilken ränta kan man få genom Direkto?
Är Direkto bra?

Vårt omdöme om Direkto

Direktos ansökningsprocess är i stort sett identisk med konkurrenternas ansökningsprocess. All information framgår tydligt och det går lätt att ansöka om ett lån. För att vara en låneförmedlare som kontaktar flera långivare och banker är en svarstid på max 24 timmar mycket kort.

Räntan som anges är inte lika bra som ansökningsprocessen. Enligt låneförmedlaren själv beror det breda spannet på att de jämför lån hos långivare som riktar in sig på personer som utgör en hög risk. Utöver den relativt höga räntan kan det tillkomma både aviavgifter och en startavgift. Det beror helt enkelt på vilken långivare du som kund väljer att teckna ditt lån hos.

Utbetalningstiden är ingenting som Direkto kan påverka. När Direkto har förmedlat lånet har de gjort sitt och utbetalningen står långivaren för. Hur lång tid det tar innan pengarna är synliga på kontot varierar mellan långivare och vilken bank du som låntagare har.

Vid frågor och funderingar kan du alltid kontakta Direkto. Kundtjänsten håller hög kvalitet med många kontaktvägar och långa öppettider på vardagar. Det som hade krävts för högsta betyg är en chattfunktion och öppet på helger, men i det stora hela är kundtjänsten mycket bra.

Fördelar

 • Det är kostnadsfritt att använda tjänsten
 • Smidig låneprocess

Nackdelar

 • Aviavgift kan tillkomma
 • Kundtjänsten har inte så långa öppettider
4.0

Det första du möts av på Direktos hemsida är ansökan. Du börjar med att fylla i uppgifter om lånet och får därefter fylla i uppgifter om dig själv och dina kontaktuppgifter. Du fyller i hela ansökan och skickar in den på ett par minuter, och inom ett dygn återkommer långivarna med sina erbjudanden.

Det finns ingen garanti för att du får erbjudanden från alla långivare som Direkto samarbetar med. Det är bara de långivare som vill erbjuda dig ett lån som kommer att återkomma till dig.

När du har fått dina lånerbjudanden väljer du det som passar dig bäst. Självklart kan du även tacka nej om inget erbjudande är tillräckligt bra.

I det stora hela skiljer sig ansökningsprocessen inte nämnvärt från andra konkurrenter. Svarstiden är mycket kort för att vara en låneförmedlare, men inte kortast på marknaden.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 24 timmar
3.0

Direkto har ett väldigt brett räntespann som inte ser ut att vara allt för förmånligt. Enligt bolaget själva beror det på att de jämför långivare som riktar in sig på kunder med en hög riskprofil. Dessa långivare har en högre ränta, vilket sedan återspeglar sig i Direktos räntespann.

Enligt låneförmedlaren ligger genomsnittsräntan som kunderna får klart mycket lägre än det räntespann som presenteras. Det ser troligtvis likadant ut hos alla låneförmedlare, men det är inget vi har tagit hänsyn till i vår betygsättning då, och därför är det inget vi kan göra nu heller. Av den anledningen får Direkto inte mer än godkänt i denna kategori.

Det är även värt att nämna att det kan tillkomma både startavgift och aviavgifter. Det beror på vilken långivare du tecknar ditt lån hos.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr 18 år löptid Utbetalning 1–2 bankdagar Uppl.avg.0–695 kr Ränta 3.00 - 21.82% 
Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr 18 år löptid Utbetalning 1–2 bankdagar Uppl.avg.0–695 kr Ränta 3.00 - 21.82% 
4.0

När du har använt Direktos tjänster är pengarna synliga på ditt konto inom 1–3 dagar beroende på vilken långivare du lånar hos och vilken bank du själv har.

Utbetalningstiden är ytterst svår för Direkto att påverka. Det beror på att det inte är Direkto som betalar ut pengarna utan långivarna vars lån Direkto förmedlar.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–2 bankdagar
 • Lördagar 1–2 bankdagar
 • Söndagar 1–2 bankdagar
4.0

Direkto har en mycket omfattande kundtjänst med många kontaktvägar att välja mellan. Det går bra att ringa och mejla företaget. Dessutom har Direkto ett frågeformulär på sin sida som man kan få fylla i, så återkommer låneförmedlaren kort därefter. På hemsidan finns även en frågor och svar-sida där vanliga frågor besvaras, och Direkto är också aktiva på sociala medier.

Kundtjänsten är öppen på vardagar under vanliga kontorstider men är stängd på helger. Överlag är öppettiderna bra och det finns egentligen inte mycket mer att begära. Konkurrenterna med bäst kundtjänst håller dock öppet även på helgerna.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-18.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Direkto

Kontakta Direkto

Direkto i sociala medier

Läs mer om Direkto

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se