Vanliga frågor om Bynk

Accepterar Bynk betalningsanmärkningar?
Hur mycket kan man låna hos Bynk?
Vilket företag använder Bynk för kreditupplysning?
Hur hög ränta har Bynks lån?
När utbetalas lån från Bynk?
Kan man samla lån hos Bynk?
Är Bynk bra?

Vårt omdöme om Bynk

Bynks ansökningsprocess skiljer sig inte nämnvärt från konkurrenterna. Det framgår tydligt vilken information som efterfrågas och det tar bara ett par minuter att genomföra en ansökan.

Lånen är trots att det tillkommer en startavgift mycket billiga. Precis som hos de flesta långivarna har Bynk en högsta och en lägsta ränta och var någonstans däremellan du hamnar beror på din kreditvärdighet, eller som Bynk kallar det: Bynkbetyg. Bynk erbjuder även hela fyra betalningsfria månader, varje år.

Efter du godkänt din låneansökan har du pengarna tillgängliga på ditt konto inom en eller två dagar.

De flesta svenska långivarna har många likheter men när det kommer till kundtjänst sticker Bynk verkligen ut. Precis som hos alla långivare går det att ringa och mejla men Bynk erbjuder dessutom chatt över Facebook Messenger. Chatten håller öppet under i stort sett hela dagen så det finns gott om tid att kontakta företaget.

Fördelar

 • Smidig mobilapp för att hantera lån
 • Fyra betalningsfria månader
 • Svar direkt

Nackdelar

 • Korta öppettider för kundtjänst via telefon
5.0

Precis som hos de flesta långivare i dag skickar du in din låneansökan på nätet. Det är inte möjligt att ansöka om lån hos Bynk på något annat sätt. Ansökan ser precis likadan ut som hos konkurrenterna och du fyller i uppgifter om lånet, dig själv och din ekonomiska situation. Att fylla i en låneansökan tar inte mer än ett par minuter och du signerar den med BankID.

Du får svar på din låneansökan direkt på skärmen. Därefter har du 30 dagar på dig att godkänna låneansökan. Om Bynk inte tillåter det lånebelopp du önskat får du i stället ett erbjudande på hur mycket Bynk är villiga att låna till dig.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 24 timmar
4.0

Hos Bynk kan du låna till en riktigt låg ränta. Bynk utgår från en högsta och lägsta ränta och var någonstans däremellan du hamnar beror på ditt Bynkbetyg. Bynkbetyget bestäms utifrån din kreditvärdighet som i sin tur baseras på de uppgifter du anger i din ansökan. Det går alltså inte på förhand säga exakt vilken ränta du får.

Det enda negativa vad gäller kostnaden för lånen är att Bynk tar ut en startavgift. En startavgift ska dock inte behöva avskräcka dig som kund. Det är bara en engångskostnad och kommer således inte påverka lånets totalkostnad nämnvärt. Om du någon gång får ekonomiska svårigheter kan du även utnyttja en betalningsfri månad. Bynk erbjuder fyra betalningsfria månader varje år.

Stora lån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 300 000 kr 3 år löptid Utbetalning 1–2 bankdagar Uppl.avg.398 kr Ränta 1.97 - 14.90% 
Kreditkonto
Max kredit Uppl.avg. Eff. ränta
Låna upp till 10 000 kr Uppl.avg.0 kr Ränta 7.75 - 17.95% 

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Billån
Låna upp till Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 300 000 kr 3 år löptid Utbetalning 1–2 bankdagar Uppl.avg.398 kr Ränta 1.97 - 14.90% 
4.0

Från att du fått din låneansökan godkänd får du räkna med en till två dagar innan du har pengarna på ditt konto. Utbetalningstiden är lika lång som hos de flesta långivare. Det finns självklart långivare med kortare utbetalningstid men då rör det sig oftast om snabblån, medan Bynk ofta lånar ut högre summor.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–2 bankdagar
 • Lördagar 1–2 bankdagar
 • Söndagar 1–2 bankdagar
4.0

Som kund kan du komma i kontakt med Bynk på flera olika sätt. Det går att både ringa och mejla företaget och dessutom är man aktiva på sociala medier. Bynks telefontjänst håller bara öppet under ett fåtal timmar på vardagar. Det är mycket kortare än hos många av konkurrenterna. Bynk erbjuder dock något som i stort sett ingen annan gör och det är chatt via Facebook Messenger. Där är öppettiderna mycket generösare.

Via chatten kan du komma i kontakt med Bynk från tidig morgon till sen kväll varje vardag. I det stora hela är kundtjänsten bra och de erbjuder något annorlunda med Facebook-chatten. Det hade däremot varit bra med längre öppettider för telefontjänsten i och med att alla kunder inte har Facebook Messenger.

Öppettider
 • Vardagar 09:00-17:00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om Bynk

Kontakta Bynk

Bynk i sociala medier

Läs mer om Bynk

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se