Vanliga frågor om BusinessCredit

Kräver BusinessCredit någon säkerhet för företagslån?
Vilka företag kan ansöka om lån hos BusinessCredit?
Är ansökan hos BusinessCredit bindande?
Tar BusinessCredit en kreditupplysning på mig som företagsägare?
Kräver BusinessCredit personlig borgen?
När får man lånebesked från BusinessCredit?
Kan företag med betalningsanmärkningar ansöka om företagslån hos BusinessCredit?
Är BusinessCredit bra?

Vårt omdöme om BusinessCredit

Att ansöka om företagslån hos BusinessCredit är enkelt. Det enda som krävs är uppgifter om företaget och lånet. Den stora svagheten är dock att de kräver borgensman för sina lån vilket inte alla långivare inom företagslån gör. I vissa fall kräver BusinessCredit till och med två stycken. Borgensmännen blir betalningsskyldiga om företaget inte kan återbetala lånet.

Du betalar en fast avgift för lånen, och utöver det tillkommer inga dolda avgifter. Som låntagare är det mycket skönt att erbjudas en fast kostnad. Det blir mycket lättare att planera för framtiden och man behöver inte oroa sig över att totalkostnaden ska bli högre än vad man egentligen har råd med.

BusinessCredit betalar ofta ut pengarna samma dag som låneansökan kom in, eller senast nästa bankdag. Att pengarna inte syns på företagets konto förrän inom 1–2 dagar har att göra med vilken bank man använder sig av, och det är svårt för BusinessCredit att påverka.

Kundtjänsten är näst intill identisk med konkurrenterna, med den enda skillnaden att BusinessCredit har väldigt korta öppettider. Att de bara håller öppet på vardagar är dock inget större problem. Det mest troliga är att det är då företagarna vill komma i kontakt med bolaget.

Fördelar

 • Inga dolda avgifter
 • Smidig ansökan

Nackdelar

 • Kräver borgensman
 • Hög ränta
4.0

Hos BusinessCredit gör du låneansökan på webben där du fyller i uppgifter om lånet och ditt företag. Till företagslånen krävs dessutom en borgensman för lån på upp till 200 000 kr. Är lånet högre än så krävs två borgensmän. I ansökan ska borgensmännen fylla i sitt namn, mejladress och telefonnummer. Låneansökan signeras därefter med BankID.

Du får sedan lånebeslutet under dagen eller absolut senast nästkommande bankdag.

Varje borgensman måste sedan godkänna villkoren för lånet innan några pengar kan betalas ut.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning bisnode
 • Svarstid Inom 24 timmar
3.0

BusinessCredit tar ut en fast kostnad för sina lån utan några dolda avgifter eller räntor. Lånen är varken dyra eller billiga, de ligger i nivå med flera av sina konkurrenter. Självklart finns det alltid rum till förbättring.

Fördelen med en fast kostnad är att det tydligt framgår vad lånet kommer kosta ditt företag och du riskerar inte att ta ett lån som i slutändan blir mycket dyrare än du räknat med.

Företagslån
Låna upp till Utbetalning Eff. ränta
Låna upp till 500 000 kr Utbetalning 1–2 bankdagar Ränta Individuell 
4.5

När du och ditt företag lånar hos BusinessCredit behöver ni aldrig vänta länge på att få pengarna. Om du skickar in låneansökan innan klockan 15.00 överförs pengarna samma dag. Skickar du i stället in ansökan efter klockan 15.00 överförs pengarna nästkommande bankdag.

Pengarna är synliga på företagskontot inom 1–2 dagar.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–2 bankdagar
 • Lördagar 1–2 bankdagar
 • Söndagar 1–2 bankdagar
3.0

Kontaktvägarna till BusinessCredits kundtjänst påminner om konkurrenternas. Det går både att ringa och mejla företaget. Dessutom finns det en frågor och svar-sida där besökaren kan få svar på frågor om lånen.

Den stora svagheten med kundtjänsten är öppettiderna. De har bara öppet ett fåtal timmar på vardagar, vilket kan göra det svårare att komma i kontakt med företaget.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-15.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fakta om BusinessCredit

Kontakta BusinessCredit

BusinessCredit i sociala medier

Läs mer om BusinessCredit

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent alexandra.stenvall@laneguiden.se