Du tar ut pengar från ett kreditkonto genom mobilen, antingen genom SMS eller genom appar som kreditgivaren erbjuder. Tack vare att betalningarna sker via mobilen kan de ofta placeras på ditt konto mycket snabbt. Det här gör att ett kreditkonto blir mycket flexibelt även i jämförelse med ett kreditkort. Du får snabbt och enkelt in pengarna på det konto du har angett.

Ta ut pengar från ett kreditkonto genom 3 enkla steg

Beroende på om den kreditgivare har en app eller erbjuder uttag via SMS kan det variera hur du tar ut pengar från ett kreditkonto. I regel tar du ut pengar från ett kreditkonto genom dessa steg:

  1. Logga in i appen eller på kreditgivarens hemsida och begär ett uttag
  2. Pengarna förs över till det konto du angivit inom några dagar
  3. Betala fakturan inom den angivna återbetalningstiden

För vissa kreditkonton förs pengarna över direkt medan för andra kan det ta upp till 2 bankdagar. Eftersom uttagen varierar beroende på vilket kreditkonto är det bra att jämföra olika kreditkonton innan du ansöker om ett.

Kreditkonton som låter dig ta ut pengar direkt

Många kreditkonton har möjligheten att betala ut pengarna omedelbart vilket kan vara användbart för den som snabbt behöver pengarna. Vissa kreditgivare har dock en viss väntetid mellan att du tar ut pengarna till dess att de finns på kontot. Det här behöver dock inte vara negativt, för den som vill undvika ”impulsköp” kan det istället vara praktiskt att ha en viss tid mellan att pengarna tas ut och det att de kommer in på kontot.

Tips! Många kreditkonton gör det möjligt att överföra pengarna omedelbart

Innan du öppnar ett kreditkonto är det smart att undersöka vilken utbetalningstid de olika kreditgivarna har. På så vis vet du hur länge du behöver vänta innan du har pengarna du tagit ut.

Du kan göra uttag upp till din kreditgräns

Antal uttag du kan göra från ditt kreditkonto är obegränsat, istället varierar summan beroende på hur stor kredit du har på kontot. Det här innebär att om du har en kredit på exempelvis 10 000 kr kan du göra 10 uttag på 1000 kr eller välja att ta ut 10 000 kr direkt. Vilken kredit du har på kontot beror på vad kreditgivaren bedömer att din ekonomiska situation tillåter. Kreditgivaren vill alltid minimera risken för att du hamnar i en situation där du inte kan betala tillbaka de pengar du lånat.