På ett kreditkonto kan du göra obegränsat antal uttag så länge du inte överskrider din kreditgräns eller har obetalda fakturor från tidigare lån. Den gräns som finns för antalet uttag är alltså den kreditgräns du ansökte om när du tecknade kreditkontot. Vilken kredit du har beror på din återbetalningsförmåga och långivarens övriga krav.

Obegränsat antal uttag med kreditkonto

Ett kreditkonto är alltså som ett kreditkort som kan användas hur mycket du vill och när du vill, förutsatt att du inte överskrider din kreditgräns. Under förutsättningarna att du betalar dina förfallna fakturor kan du alltså låna enkelt och snabbt när du vill. Eftersom att uttagen sker via mobilen kan du även ta ut pengar var du än befinner dig. För att hitta ett kreditkontot med de bästa villkoren och den lägsta räntan bör du genomföra en jämförelse av olika kreditgivare.

Din ekonomi bestämmer kreditgränsen

Den enda begränsningen av antal uttag är din kreditgräns vilken vanligtvis bestäms av kreditgivaren redan när du öppnar kontot. Proceduren kan skilja sig mellan kreditgivare men vanligtvis baseras kreditgränsen på din inkomst samt dina levnadskostnader. För dig med god kreditvärdighet ökar chansen till en relativt hög kreditgräns på ditt kreditkonto, vilket kan vara användbart även om du inte planerar att använda kontot för större uttag.

Det tas bara en kreditupplysning

Den största fördelen med att du kan göra flera antal uttag från samma kreditkonto är att du slipper flera kreditupplysningar som hade krävts om du istället ansökt om flera små lån.

Tänk på! Med kreditkonto tas endast en kreditupplysning – vid ansökan. Det tas alltså inte en kreditupplysning varje gång du gör uttag från kontot.

Kreditkontot fungerar genom att du har en fast summa pengar som du kan låna och som kan du göra så många antal uttag som du behöver från. Det här gör det mer förmånligt än andra typer av lån då dessa kräver en kreditupplysning för varje gång du väljer att låna pengar. Anledningen till att man inte vill ha för många kreditupplysningar tagna är för att det påverkar ens kreditvärdighet negativt. Det kan göra det svårare att ta lån i framtiden, särskilt om du vill ansöka om bolån. Var därför försiktig med att skuldsätta dig mer än vad din ekonomi klarar av, både på lång och kort sikt.