Zmarta

Förmedlar lån på 1000 - 500 000 kr utan säkerhet

Zmarta lanserades i början av 2015 av det internationella finansföretaget Freedom Finance i hopp om att kunna bredda sitt utbud att ekonomiska tjänster. Under 2017 har Zmarta bytt namn till Zmarta Group och siktar numera på att hjälpa privatpersoner jämföra allt från sparkonton till mobiltjänster.

Lån är dock fortfarande Zmartas huvudfokus och man hjälper dagligen kunder att hitta nya lån samt att samla gamla lån och krediter. Zmarta är i grund och botten en låneförmedlare och en mycket populär sådan. Företaget har utmärkta kundrecensioner där det som syns speciellt ofta är beröm för snabbheten i ansökning- och beviljandeprocessen.

Fördelar

  • Snabb och smidig ansökningsprocess
  • Stort utbud av tjänster utöver lån

Nackdelar

  • Accepterar inte betalningsanmärkningar
Zmarta
Ansökning
Villkor & krav
Ränta & kostnader
Utbetalning
Beviljandegrad
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.0/5

Sett till omdömen från tidigare kunder är ansökningsprocessen en del av Zmartas tjänst som verkligen uppskattas. Processen är smidig att ta sig igenom och du som ansöker vet hela tiden vilken information som efterfrågas. Du får snabbt svar från en erfaren lånehandläggare som guidar dig genom slutskedet av låneprocessen. Vid eventuella frågor har Zmarta en chat på hemsidan som inom 60 sekunder besvarar eventuella frågor som dyker upp.

Ansökningsprocessen ser ut på följande vis:

  1. Du gör en ansökan på Zmartas hemsida där du anger lånebelopp, löptid och personliga uppgifter
  2. Zmarta gör en kreditupplysning via UC som sedan delas med ett antal långivare
  3. Långivarna granskar dina uppgifter och presenterar sina låneerbjudanden
  4. Zmarta sammanställer de erbjudanden som getts och presenterar dessa för dig
  5. Du väljer det alternativ som passar dig bäst

Efter att du valt långivare är det enda som återstår att signera låneavtalet. Lånet betalas vanligtvis ut inom några dagar. Under hela processen hjälper Zmarta dig genom att svara på eventuella frågor. Zmarta sköter dessutom all kontakt med långivare fram till dess att du fått ditt lån utbetalat.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Nej
Kreditupplysning UC
Svarstid -
Ansök om lån
4.0/5

För att få ansöka om lån hos Zmarta krävs det att du uppfyller deras villkor. Med en medsökande kan du öka dina chanser att få lån beviljat hos många av de långivare Zmarta vänder sig till.

Krav på dig som låntagare
Betalningsanmärkning OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 100 000 kr
Åldersgräns 18 år eller äldre
Ansök om lån
5.0/5

Zmartas låneförmedling är helt kostnadsfri. En missuppfattning är att du får sämre erbjudanden än om du gått direkt till långivarna men detta är inte fallet. De erbjudanden som Zmarta presenterar i sin jämförelse är identiska med de du fått om du gått till långivarna en och en. Dock sparar de flesta låntagare pengar av att vända sig till en låneförmedlare så som Zmarta eftersom många låntagare får tävla om att ha dig som kund.

Kostnader kan tillkomma beroende på vilken långivare du väljer att vända dig till. Uppläggningsavgifter kan variera mellan 0-795 kr och vissa långivare tar även ut en avi-avgift på mellan 20-50 kr. Avi-avgiften går i vissa fall att undvika genom att ansöka om autogiro-betalning.

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
10 000 - 500 000 kr lånebelopp 1-15 år löptid 1-5 bankdagar utbetalning 0-495 kr uppl.avg. 3,54-18,15% effektiv ränta
Jämför alla stora lån
3.5/5

Vid låneansökan från Zmarta så sker utbetalningen från långivaren du väljer att vända dig till. Utbetalningen sker alltså inte från Zmarta själva vilket gör att de inte kan påverka utbetalningstiden.

Hur lång tid utbetalningen tar beror med andra ord på långivaren du vänder dig till, men brukar oavsett långivare ligga på mellan 3-5 dagar. Kan du ansöka med BankID så är detta att föredra då det vanligtvis bidrar till att förkorta handläggning- och utbetalningstid.

Utbetalningstider
Vardag 1-5 bankdagar
Lördag 1-5 bankdagar
Söndag 1-5 bankdagar
4.0/5

Som låneförmedlare har Zmarta en hög grad av beviljade lån. Då du ansöker om lån hos ett stort antal långivare på samma gång är chanserna ofta stora att minst en långivare kan erbjuda dig lån med bra ränta och lånevillkor. Det faktum att Zmarta drivs av ett av Sveriges större företag inom lån och krediter gör dessutom att man har stort inflytande och många långivare att vända sig till med förfrågningar om lån.

Zmarta kan förmedla lån till dig med en eller flera betalningsanmärkningar men i dessa fall är den högsta summa du kan låna begränsad. Man använder sig även av UC vilket gör att det kan vara svårare för dig med ett stort antal tidigare förfrågningar att få bra erbjudanden från långivarna Zmarta samarbetar med.

3.0/5

Zmarta erbjuder support på vardagar mellan 09.00 och 17.00. Man har även en chatt på hemsidan med samma öppettider där du kan få svar på eventuella frågor inom så lite som 60 sekunder. Du kan även maila Zmarta via ett kontaktformulär du hittar på hemsidan. Zmartas kundtjänst består av utbildad personal som är kvalificerad att svara på alla frågor du kan tänkas ha om lån och låneförmedling.

Öppettider för support
Vardagar 08.00-20.00
Lördag 10.00-16.00
Söndag 10.00-17.00
Exempel

Ett lån förmedlat av Zmarta på 250 000 kr med en nominell ränta på 5,77 % under 14 år, utan avi-avgift och uppläggningsavgift, innebär en effektiv ränta på 5,92 % samt ett totalt belopp att återbetala på 364 993 kr och en kostnad per månad på 2 173 kr.