Vivus

Låna upp till 20 000 kr utan säkerhet

Låneaktören Vivus är en av marknadens mest erfarna och som en del av bolaget 4Finance group finns de även etablerade på flera ställen runt om Europa.  Vivus är en snabblångivare med gott rykte och en bred kundbas.

Vårt omdöme om Vivus

Vivus är kreditgivaren för dig som har en regelbunden inkomst men som snabbt behöver hjälp vid plötsliga ekonomiska behov. Här får du som låntagare tillgång till mindre lån med fördelaktiga återbetalningstider.

Är du ny låntagare hos Vivus erbjuds du möjligheten att ansöka om lån helt utan ränta de 30 första dagarna. För redan aktiva låntagare ligger den effektiva räntan på en högre nivå en de flesta av konkurrenternas.

Vivus är experter på att erbjuda sina kunder lån och krediter med minimal väntetid och utan krav på säkerhet. Med Vivus slipper kunderna oroa sig för dolda kostnader och avgifter som annars lätt kan resultera i allt för höga lånekostnader hos konkurrenterna.

Även kundtjänsten lever upp till goda förväntningar hos Vivus. När vi tog kontakt med långivarens kundtjänst via mejl återkopplade de snabbt med en vänlig, hjälpsam och kunnig ton.

Fördelar

  • Lån utan säkerhet
  • Delbetalning
  • Inga inkomstkrav
  • Inga dolda avgifter

Nackdelar

  • Accepterar inte betalningsanmärkningar
  • Inget bank-ID
  • Använder UC
Vivus
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
2.5/5

Ansökningsprocessen hos Vivus genomförs i de tre olika stegen registreringidentifiering och svarsalternativ. För att sedan bekräfta din ansökan behöver du antingen bli kontaktad av Vivus kundtjänst eller med hjälp av kreditupplysningsöretaget Instantor.

Vivus ansökningsprocess är enkel och utgörs av ett vanligt antal steg. Däremot erbjuder de inte möjligheten att godkänna ansökan eller identifiera sig via bank-ID.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning Creditsafe
Svarstid Inom 15 min
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav -
Åldersgräns 18 år eller äldre
3.0/5

Som ny kund hos Vivus kan du ta del av deras svårslagna erbjudande om en första kredit helt utan ränta. Så länge du kommer ha möjlighet att betala hela beloppet inom den första kreditperioden. I annat fall åker du på både en månadsränta samt amortering.

Är du kund sedan tidigare är den effektiva räntan satt på en hög nivå, likt uppläggningsavgiften. Men kan fortfarande konkurrera med flera andra aktörer på marknaden för krediter.

5.0/5

Kunder som ansöker om lån från Vivus och har konton hos antingen Handelsbanken eller Nordea får svar inom 15 minuter. För övriga kunder kan det ta lite längre tid.

Att man genom Vivus kan få tillgång till pengarna inom en kvart gör visar att de förstår innebörden av snabblån. Här vet man vad kunderna vill ha.

Vivus är alltså en snabblångivare som erbjuder sina kunder en fantastiskt konkurrenskraftig utbetalningstid.

Utbetalningstider

Vardag Samma dag
Lördag Nästa bankdag
Söndag Nästa bankdag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 13.00

3.0/5

Vill du kontakta Vivus finns det goda kontakt möjligheter genom telefon och e-post under tider som följer standardmåtten. Vivus kundtjänst är bra på återkoppling och vet hur man bemöter potentiella samt redan etablerade kunder på ett vänligt och hjälpsamt vis.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 08.00-21.00
Lördag 10.00-18.00
Söndag 10.00-18.00

Vanliga frågor om Vivus


Lovisa Biwall Sandberg

Skribent

lovisa.biwall.sandberg@laneguiden.se
Exempel

Med ett kreditkonto hos Vivus och en utnyttjad kredit på 5000 kr under 12 månader, med en månadsränta på 18 % (nominell årsränta 216 % och effektiv årsränta 650 %) utan avi-avgifter och uppläggningsavgifter innebär ett totalt belopp att återbetala på 15 325 kr.