Tryggkredit

Ansök om lån mellan 10 000 - 40 000 kr

Tryggkredit är en svensk långivare som ägs av S&A Sverige, en erfaren aktör med flera varumärken inom branschen. Företaget tillhandahåller såväl snabba privatlån som kreditkonton. Affärsidén är att bedriva en kreditgivning som är pålitlig för den som söker ett snabbt lån.

Vårt omdöme om Tryggkredit

Tryggkredit erbjuder mycket för den som vill ansöka om ett privatlån eller kreditkonto. Långivaren imponerar med sin kundtjänst som inte bara har generösa öppettider utan även välfungerande tekniska lösningar. Räntorna långivaren erbjuder är på det stora hela konkurrenskraftiga, vilket gör företaget till ett intressant alternativ.

Deras hemsida är i princip identisk med moderföretagets andra långivarsidor, till exempel Mobillån. Det är även villkoren och de snabba utbetalningstiderna. Även om det är praktiskt att få in pengarna på kontot snabbt, är det viktigt att överväga beslutet noga.

Har du en stabil ekonomi kan det dock vara en fördel att utbetalningstiderna är mycket kortare än de traditionella bankernas. Räntan blir inte särskilt hög om lånet betalas tillbaka snabbt.

Lånen har en relativt kort maximal löptid, och Tryggkredit tillåter inte förlängning. Det gör att den som får svårt att betala tillbaka hamnar i ännu större problem än vanligt. Eftersom man kan låna så stora summor finns det stor risk att man får problem med återbetalningen.

Främst är deras kreditkonton ett mycket intressant alternativ, eftersom de erbjuder en väldigt låg ränta för den flexibilitet som erbjuds. Även deras privatlån passar bra för den som vill ha en god ränta och en mycket välutvecklad support.

Fördelar

  • Bra räntor
  • Bra kundtjänst
  • Säker ansökningsprocess

Nackdelar

  • Mindre informativ hemsida
  • Få beviljas lån
  • Kort längsta löptid
Tryggkredit
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
5.0/5

Det är mycket enkelt att ansöka om ett lån hos Tryggkredit, främst tack vare deras digitaliserade tjänst. Du får även svar på ansökan mycket snabbt.

Generellt har långivaren alltså en mycket snabb ansökningsprocess. Det är dock branschstandarden för högkostnadskrediter.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning Bisnode
Svarstid Direkt
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav -
Åldersgräns 20 år eller äldre
4.0/5

Tryggkredit har generellt konkurrenskraftiga räntor. Räntan för deras privatlån följer branschstandarden men ger inget mervärde för dig som kund.

Kostnaden för deras kreditkonton är däremot mycket bra, eftersom de har väldigt låga räntor i jämförelse med sina konkurrenter. Uppläggnings- och aviavgifter tillkommer dock för privatkontot. Det blir därmed förhållandevis dyrt att låna mindre summor med ett kreditkonto.

4.0/5

Tryggkredit har snabba utbetalningar i allmänhet; de erbjuder direktutbetalning till fem av de största bankerna. Har du inte någon av dem kan utbetalningen däremot dröja något.

Men generellt får du pengarna snart efter att du har skrivit under skuldbrevet. Det gör du snabbt och smidigt genom att logga in på din internetbank.

Utbetalningstider

Vardag Samma dag
Lördag 10.00-15.00
Söndag Nästa bankdag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 13.30

4.5/5

Tryggkredit har en mycket välfungerande support. Man kan både ringa och mejla till dem.

Ett uppskattat komplement till den vanliga supportverksamheten är att de har öppet under helgen. Det blir en trygghet – när det krisar finns hjälp att få utan att man behöver oroa sig en hel helg.

Utöver det har de även en chattfunktion via Messenger, så att du kan få svar direkt även om du föredrar att skriva.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 08.00-18.00
Lördag 10.00-15.00
Söndag Stängt

Vanliga frågor om Tryggkredit


Lovisa Aronsson

Skribent

lovisa.aronsson@laneguiden.se
Exempel

Ett lån hos Tryggkredit på 25 000 kr med en löptid 1 år samt en ränta på 24,7% och en effektiv ränta på 28%, med en uppläggningsavgift på 395 kr, blir det totala beloppet på lånet 28 510. Detta innebär en månadskostnad på 2 376 kr.