Thorn

Låna upp till 100 000 kr utan säkerhet

Thorn PrivatFinans har varit verksamma inom kreditgivning i Sverige sedan 1970. Ursprungligen var Thorns fokus på delbetalningsköp på varor, vilket är en tjänst de fortfarande erbjuder. I dagsläget erbjuder de flera olika varianter av privatlån som avser att vara skräddarsydda för dina behov.

Vårt omdöme om Thorn

Thorn är ett gammalt finansieringsbolag som i många avseenden fått ett nytt liv. Inom privatlån har de mycket att erbjuda, främst sett till deras räntor och snabba hantering av ärenden.

Deras kundtjänst är välfungerande och överträffar förväntningarna sett till bolagets storlek. Att de dessutom har öppet under en lördag är en klar fördel, om något skulle börja krångla under helgen.

Spannet som räntan kan befinna sig inom är dock brett, så innan du ansöker är det svårt att avgöra om ditt erbjudande är bra. Bedöms du ha en god kreditvärdighet kan du dock komma undan med en låg ränta.

Utöver räntan finns det dock ett flertal mindre kostnader som du måste betala, som tillsammans blir stora. Exempelvis måste du betala en administrationsavgift för fakturan, oavsett hur du väljer att få den.

Företaget har även ett brett sortiment av produkter utan att det blir förvirrande, och du som konsument kan därför lätt se vilket finansieringssätt som passar dig bäst.

Fördelar

  • Snabb hantering av ansökningar
  • Snabb utbetalning
  • Låga räntor

Nackdelar

  • Svårt att hitta information på hemsidan
  • Tilläggskostnader
Thorn
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
5.0/5

Att ansöka om ett lån blir inte mycket enklare än det är hos Thorn. Du får svar nästan direkt och kan göra allt digitalt med bank-ID, vilket gör att du slipper krångla med blanketter och vänta på ett besked.

Ansökningen sker i formuläret direkt på Thorns förstasida. Vill du ha vägledning kan du även ta kontakt med kundtjänst via telefon.

Ansöker du under deras öppettider får du besked inom bara någon timme.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Svarstid Direkt
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 1 kr
Åldersgräns 20 år eller äldre
4.0/5

Thorn erbjuder en konkurrenskraftig ränta på sina privatlån. Deras räntespann innebär att du inte får ett alldeles för dyrt låneerbjudande även om räntan sätts individuellt.

Dock tillkommer diverse småavgifter, som anläggningskostnader och administrationsavgifter. Om du vill ha en faktura skickad istället för att betala via autogiro kostar det dig 39 kronor varje månad. På sex år blir det 2808 kronor.

Erbjudandet är därmed bra, men kringkostnaderna drar ner slutbetyget något.

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Omdöme: 4.4/5
Låna upp till 100 000 kr Utbetalning Samma dag Uppl.avg.595 kr Effektiv ränta 9,84-21,60%
4.0/5

Thorn betalar ut pengarna i nära anslutning till det att din ansökan har blivit godkänd. Det gör att Thorn passar dig som vill ha pengarna omgående, utan onödiga fördröjningar.

Under veckodagar har du möjligheten att få lånet utbetalt samma dag. Ansöker du efter den angivna tiden får du pengarna följande bankdag.

Utbetalningstider

Vardag Samma dag
Lördag Nästa bankdag
Söndag Nästa bankdag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 11.00

4.5/5

Supporten hos Thorn är förvånansvärt välutvecklad. Särskilt uppskattat är att du kan mejla, välja att bli uppringd eller skriva ett meddelande direkt på deras hemsida.

Någon form av chatt eller social mediekanal hade varit önskvärt för en möjlighet till mer direkt kontakt.

Sammanfattningsvis kan du välja hur du vill kommunicera med företaget, och du kan kontakta dem under stora delar av dygnet.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 08.00-18.00
Lördag 10.00-16.00
Söndag Stängt

Vanliga frågor om Thorn


Lovisa Aronsson

Skribent

lovisa.aronsson@laneguiden.se
Exempel

Ett lån på 20 000 kr från Thorn med en nominell årsränta på 21,60 %, en löptid på 72 månader, en avi-avgift på 19 kr/månad och en uppläggningsavgift på 500 kr innebär ett totalt belopp att återbetala på 38 245 kr. Den effektiva räntan blir 27,35 %.