Spargo Finans

Ansök om privatlån mellan 10 000 - 150 000 kr

Spargo Finans är en långivare, eller rättare sagt ett varumärke, som långivaren Thorn Svenska AB står bakom. Thorn Svenska AB står bakom en mängd långivare, bland annat Klicklån. Hos Spargo Finans kan en låntagare låna upp till 150 000 kronor med en löptid på tio år.

Vårt omdöme om Spargo Finans

Spargo Finans har en ansökningsprocess som är lätt att förstå sig på och genomföra. Att återkomma med ett låneerbjudande inom en timme är mycket bra och det är få långivare som kan matcha det.

Räntorna man har satt på lånen är helt klart godkända även om det finns långivare med ännu billigare lån. Något som drar ned helhetsbetyget en aning är administrationsavgifterna som tillkommer varje månad, framförallt med tanke på att det inte går att komma ifrån dem. Det går att få en lägre avgift genom att välja autogiro men det går aldrig att helt slippa avgiften.

Utbetalningstiden på lånen är en av Spargo Finans starkaste sidor. Du har pengarna på ditt konto samma dag som ditt lån beviljas eller absolut senast nästkommande bankdag. Det är mycket snabbt och även om det finns ännu snabbare långivare kan man inte klaga på Spargo Finans utbetalningstid.

Något man däremot kan ställa sig lite kritisk till är kundtjänsten. Den erbjuder endast telefon- och mejlkontakt samt en frågor och svar-sida som bara besvarar ett fåtal frågor. Öppettiderna är under kontorstider, samtliga vardagar. Det är något problematiskt med tanke på att de flesta svenskar själva jobbar då. Hade man även kunnat hålla kundtjänsten öppen ett par timmar på helgen så hade det varit att föredra.

Fördelar

  • Snabb utbetalningstid
  • Besked på låneansökan inom en timme

Nackdelar

  • Bristande kundtjänst
  • Administrationsavgifter tillkommer varje månad
Spargo Finans
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
5.0/5

Du ansöker om Spargo Finans privatlån på deras hemsida. Detta gör du genom att fylla i uppgifter om lånet samt dina egna personuppgifter. Inom en timme får du svar, förutsatt att du skickat in din ansökan under Spargo Finans öppettider. Det är mycket snabbt och få långivare som är snabbare än så.

Om du skickat in ansökan efter stängningstid får du ditt besked först nästkommande bankdag.

Lånebeskedet du får är inte bindande, du kan alltså välja att tacka nej om du anser att låneerbjudandet inte var tillräckligt bra.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning -
Svarstid -
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav -
Åldersgräns Nej
4.0/5

Spargo Finans erbjuder en fast ränta som sätts individuellt. Den är relativt fördelaktig jämfört med andra långivare samtidigt som lånen inte på något sätt är extraordinärt billiga.

Utöver räntan tillkommer administrationsavgifter varje månad. Hur hög den är beror på om du betalar ditt månadsbelopp på autogiro eller inte. Oavsett hur du gör kommer du inte ifrån avgiften, den blir endast lägre med autogiro.

4.0/5

När du fått din låneansökan godkänd kan du räkna med att ha pengarna på kontot samma dag, alternativ nästkommande vardag som senast.

Spargo Finans erbjuder en mycket snabb utbetalningstid men trots det är den inte riktigt i paritet med de allra snabbaste långivarna.

Utbetalningstider

Vardag 1-2 bankdagar
Lördag Nästa bankdag
Söndag Nästa bankdag
3.0/5

Kundtjänsten är något begränsad och man kan endast komma i kontakt med företaget via telefon och mejl. Öppettiderna är vardagar under vanliga kontorstider.

På hemsidan finns det även en frågor och svar-sida där man besvarar vanliga frågor.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 08.00-18.00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Vanliga frågor om Spargo Finans


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@laneguiden.se
Exempel

Ett lån som återbetalas under sex år på 20 000 kr ger ett totalt belopp att betala tillbaka på 38 245 kr. Månadskostnaden blir då 513 kr som betalas i 72 månader. Räntan för lånet blir 21,60 procent samt att det ingår en uppläggningsavgift på 595 kr, det tillkommer även en administrationsavgift på 19 kr per månad.