Snabblån

Jämför snabblån och hitta långivaren med den lägsta räntan
Börja här

Belopp

10000

-
+
FiltreraSortera
Rensa filter
Visa resultat (0 st)
Populära val
Rensa filter
Filtrera
16 långivare hittades
Räntor & avgifter kontrollerade idag 2020-04-05
Omdöme Lånebelopp Lånetid Utbetalning Ränta Återbetala
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 60 dagar Utbetalning 1-2 dagar Ränta 74.75 % Återbetala 10 961 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 90 dagar Utbetalning Nästa dag Ränta 49.64 % Återbetala 11 045 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 90 dagar Utbetalning Nästa dag Ränta 49.64 % Återbetala 11 045 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 90 dagar Utbetalning 1-2 dagar Ränta 56.97 % Återbetala 11 176 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 120 dagar Utbetalning Nästa dag Ränta 41.73 % Återbetala 11 215 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 120 dagar Utbetalning Nästa dag Ränta 41.73 % Återbetala 11 215 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 90 dagar Utbetalning Nästa dag Ränta 61.76 % Återbetala 11 259 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 150 dagar Utbetalning Nästa dag Ränta 37.11 % Återbetala 11 385 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 150 dagar Utbetalning Nästa dag Ränta 37.11 % Återbetala 11 385 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 120 dagar Utbetalning Nästa dag Ränta 52.65 % Återbetala 11 492 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 180 dagar Utbetalning Nästa dag Ränta 33.94 % Återbetala 11 550 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 180 dagar Utbetalning Nästa dag Ränta 34.06 % Återbetala 11 555 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 180 dagar Utbetalning Nästa dag Ränta 44 % Återbetala 11 970 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 180 dagar Utbetalning Nästa dag Ränta 49.56 % Återbetala 12 151 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 365 dagar Utbetalning Nästa dag Ränta 26.64 % Återbetala 12 619 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 360 dagar Utbetalning Nästa dag Ränta 26.66 % Återbetala 12 625 kr
Visa fler
Download PDF

Så hittar du ett snabblån med låg ränta

När du jämför långivare är det viktigt att du väljer en långivare som erbjuder en låg ränta utan dolda avgifter som höjer totalkostnaden för snabblånet. Du hittar långivaren med lägst ränta genom att jämföra alla snabblån med varandra i tabellen längst upp.

Vissa långivare erbjuder snabblån utan ränta

Det finns långivare som erbjuder snabblån utan ränta. Oftast handlar det dock om ett lån på ett lägre belopp och ibland gäller det bara för nya kunder. Något som dock är ännu vanligare än helt räntefria snabblån är snabblån med betalningsfria månader. Betalningsfria månader innebär att du under en eller ett par månader kan slippa betala något på ditt snabblån.

På långivarnas hemsida kan du enkelt ta reda på om du har möjlighet att få något räntefritt snabblån eller någon räntefri period.

Tänk på! Ta bara ett snabblån om du vet att du har råd att betala tillbaka det.

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är ett lån på lägre belopp, vanligtvis från 1 000 till 20 000 kronor, med snabb utbetalning. Ett snabblån skiljer sig från ett vanligt banklån på så sätt att det har en högre ränta än ett vanligt banklån och oftast kortare återbetalningstid. Med ett banklån kan du dock oftast låna högre belopp än vad du kan göra med ett snabblån. Har du svårt att få ett banklån beviljat kan det vara lättare att få ett snabblån i stället, dock med högre ränta. Ett snabblån är dock bra om du behöver snabba pengar eftersom lånet betalas ut fortare än ett banklån.

Hitta snabblån som inte tar kreditupplysning hos UC

Alla långivare som erbjuder snabblån måste göra en kreditupplysning. Det finns ingen möjlighet att få ett snabblån utan kreditupplysning. I Sverige sker de flesta upplysningar hos UC, men du kan även få snabblån utan UC. Vänd dig bara till en långivare som använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag.

Vanligaste kreditupplysningsföretagen i Sverige

 • UC
 • Creditsafe
 • Bisnode

Har du många kreditupplysningar hos UC kan det bli lättare att få ett snabblån hos en långivare som inte använder UC. Ett kreditupplysningsföretag kan bara se upplysningar som har gjorts hos det aktuella företaget. Bisnode kan exempelvis inte se hur många kreditupplysningar du har hos UC.

Många kreditupplysningar kan dra ned din kreditvärdighet. Med kreditvärdighet menas din förmåga att betala dina skulder. Flera kreditupplysningar, låg lön och omfattande skulder är exempel på sådant som gör att din ekonomi ser osäker ut. Det kan få långivarna att dra öronen åt sig och inte vilja låna ut några pengar till dig.

Att ansöka om snabblån med betalningsanmärkning

Du kan ta ett snabblån trots betalningsanmärkning, men dina valmöjligheter blir i så fall något begränsade. Många långivare godkänner nämligen inte betalningsanmärkningar. Dessutom får du oftast högre ränta än om du inte har någon anmärkning.

Om betalningsanmärkningen inte säger något om din nuvarande ekonomi kan du absolut ta ett snabblån. Om anmärkningen däremot säger något om din nuvarande ekonomiska situation bör du inte ta ett snabblån. Risken är att du drar på dig fler och större skulder. Du bör aldrig dra på dig skulder du inte klarar av att betala tillbaka.

Du kan inte ta snabblån med skuldsaldo hos Kronofogden

Ytterst få långivare ger lån till kunder som har ett skuldsaldo hos Kronofogden. Oftast måste du betala tillbaka skulden innan du kan erbjudas ett lån. 

Det bästa för dig med en skuld hos Kronofogden är att du betalar av den och får ordning på din ekonomi innan du ansöker om fler lån. Har du inte de ekonomiska förutsättningarna som krävs för att betala av snabblånet är risken stor att du får fler skulder hos Kronofogden.

Snabblån med direkt utbetalning och på helgen

Snabblån heter snabblån av en anledning och det är för att det går fort att få lånet. Många långivare betalar ut snabblån direkt, andra dröjer en timme och ytterligare några långivare tar ett dygn på sig att betala ut pengarna. 

De flesta långivare har öppet under vanliga kontorstider och det är även då de betalar ut pengarna. Det finns dock några långivare som har utbetalning på helgen och på kvällar. Däremot är det inte möjligt att få utbetalning dygnet runt.

Vanliga krav på dig som låntagare

Alla långivare inom snabblån ställer krav på personerna de lånar ut till. En del krav är specifika för en enskild långivare medan andra krav är sådana som alla långivare har. Uppfyller du inte kraven kommer du inte att beviljas något snabblån.

Vanliga krav hos långivarna inom snabblån

 • Myndig. Enligt lag får långivarna inte erbjuda snabblån till någon under 18 år. Vissa långivare har själva satt en ännu högre åldersgräns.
 • Folkbokförd i Sverige. För att beviljas ett snabblån måste du vara folkbokförd i Sverige.
 • Deklarerad inkomst. En del långivare erbjuder bara snabblån till personer med en viss årlig inkomst. Om du är utan inkomst eller om den är låg kan du ansöka om lånet tillsammans med en medsökande som har en inkomst. Flera långivare inom snabblån godkänner medsökanden.
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden. Ytterst få långivare godkänner en skuld hos Kronofogden.
 • Inga betalningsanmärkningar. Många långivare lånar inte ut pengar om du har en betalningsanmärkning.

Tänk på! Kraven skiljer sig åt mellan olika långivare.

Ta aldrig snabblån du inte kommer kunna betala tillbaka

Ett snabblån är en högkostnadskredit med högre ränta än de flesta andra lånen på marknaden. Ta aldrig ett snabblån om du inte har en stabil ekonomi. Du måste alltid kunna betala tillbaka lånet. Har du inte 3 000 kronor nu, kommer du då verkligen kunna betala tillbaka 3 600 kronor inom 30 dagar? Var ärlig mot dig själv, och ta bara ett lån om du verkligen har råd med det.

Tips! Spara ihop pengarna själv i stället för att ta ett snabblån.

Undersök även om det finns möjlighet till ett annat lån med lägre ränta, till exempel kontokredit eller kreditkort.

Om du inte kan betala ditt lån i tid hamnar ditt ärende först hos inkasso och därefter Kronofogden. Därtill tillkommer en rad påminnelse- och hanteringsavgifter. Dessutom riskerar du få en betalningsanmärkning, vilket försvårar möjligheterna att exempelvis teckna abonnemang och ta nya lån.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Så här kan det se ut när man tar ett snabblån

Du ansöker om snabblån på långivarens hemsida. Ansökningsprocessen tar i regel inte mer än några minuter att genomföra och den ser i stort sett likadan ut hos alla långivare inom snabblån.

 1. Välj önskat belopp.
 2. Fyll i uppgifter om dig själv.
 3. Signera och skicka in. När du har fyllt i alla uppgifter som efterfrågas skickar du in din ansökan. Hos de flesta långivarna signerar du din låneansökan med BankID.
 4. Få ett erbjudande från långivaren. Kort därpå får du ett låneerbjudande från långivaren. I vissa fall kan inte långivaren erbjuda dig det lånebelopp du önskade utan du kan i stället erbjudas ett mindre snabblån. Ta sedan ställning till erbjudandet och bestäm dig om du vill tacka ja eller nej till snabblånet.
 5. Godkänn erbjudandet och få pengarna utbetalda. När du bestämt dig för att godkänna ditt låneerbjudande tar det inte lång tid innan du har pengarna på ditt konto. Många långivare har direktutbetalning, vilket innebär att du har pengarna på kontot nästan direkt. Utbetalningstiden är sällan längre än ett dygn hos någon långivare på marknaden.

Vanliga frågor om snabblån


Redaktionen

Ekonomi-skribenter

red@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Exempel

Ett snabblån om 5000 kr med en kostnad på 316 kr och en löptid på 30 dagar innebär en effektiv ränta på 111 %. Det sammanlagda beloppet att betala tillbaka blir 5316 kr.