Snabbfinans

Låna 1000 - 25 000 kr utan säkerhet

Snabbfinans ägs och drivs av bolaget S & A Sverige AB och erbjuder privatpersoner kontokrediter. Detta har man gjort sedan 2011. Det huvudsakliga syftet med Snabbfinans är att hjälpa människor att hantera oförutsedda utgifter.

Vårt omdöme om Snabbfinans

Snabbfinans lever upp till sitt namn. Ansökningsprocessen tar några minuter att fylla i och en knapp timme senare har du fått besked på din låneansökan. Mycket snabbare ansökningsprocess går inte att hitta. Detsamma gäller utbetalningstiden som sker omgående om du har SEB. Om inte har du pengarna på kontot nästa bankdag.

Även kundtjänsten håller hög kvalitet, både gällande öppettider och kontaktvägar.

Den stora nackdelen med Snabbfinans, jämfört med andra långivare, är kostnaderna. Lånen är dyra och i förhållande till andra konkurrenter kan den nominella räntan skilja med över 100 procent.

Fördelar

  • Långa öppettider
  • Snabb utbetalning

Nackdelar

  • Dyra lån
  • Hög lägsta månatlig återbetalning
Snabbfinans
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
5.0/5

En kontokreditansökan hos Snabbfinans sker på nätet. Fyll bara i uppgifter om lånet och uppgifter om dig själv och skicka in. Om du skickade in din ansökan under arbetstid får du ditt besked inom en timme. Om inte får du vänta till nästkommande arbetsdag. Du får ditt besked på både mejl och sms.

I samband med ansökan kommer Snabbfinans även ta en kreditupplysning på dig.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning Bisnode
Svarstid Direkt
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 150 000 kr
Åldersgräns 20 år eller äldre
3.5/5

Snabbfinans har efter en uppdatering av sin produkt fått mycket skäliga kostnader. Varken deras små lån eller deras kreditkonto har särskilt hög ränta eller några avgifter som sticker ut. Sammantaget gör det att Snabbfinans erhåller ett högt inom kategorin kostnader.

Små lån

Lånebelopp Lånetid Effektiv ränta Kostnad
10 000 - 15 000 kr lånebelopp 90 - 365 dagar löptid 25 - 49.64% effektiv ränta 1045 - 3750 kr kostnad
5.0/5

Utbetalningstiden hos Snabbfinans går riktigt fort och man har direktutbetalning till SEB.

Har du någon annan bank krävs det att ansökan beviljades före 13:30 för att du ska ha pengarna på kontot samma dag. Beviljades dina ansökan efter detta så har du pengarna på kontot nästa bankdag.

Utbetalningstider

Vardag Samma dag
Lördag 10.00-15.00
Söndag Nästa bankdag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 13.30

4.5/5

Snabbfinans går att komma i kontakt med via telefon, e-post och ett kontaktformulär på hemsidan. Telefontiderna är ganska generösa och man har öppet på både vardagar och helger.

Om du har en mer generell fråga finns stora möjligheter att du kan hitta det svaret genom att surfa runt på hemsidan som är innehållsrik.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 08.00-18.00
Lördag 10.00-15.00
Söndag Stängt

Vanliga frågor om Snabbfinans


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@laneguiden.se
Exempel

Ett lån från Snabbfinans på 12 000 kr i 6 månader ger en effektiv ränta på 379 % och ett totalt belopp att återbetala på 18 395 kr. Utslaget på 6 månader blir månadskostnaden för lånet 3 066 kr.