Snabbfinans

Låna 1000 - 25 000 kr utan säkerhet

Snabbfinans är en långivare som ger trygga, enkla och snabba lån till konsumenter. Deras mål är att det inte ska ta längre tid än några minuter att låna pengar och att pengarna gärna ska finnas på kontot senast nästkommande bankdag.

Förutom att ge snabblån har Snabbfinans även en informativ hemsida där du som låntagare kan läsa på om vad det innebär att ansöka om snabblån. Dessutom finns tydliga uträkningar av kostnader av lån, allt för att låntagaren enkelt ska kunna förstå vilka kostnader ett snabblån innebär.

Fördelar

  • Längre lånetider
  • Tydlig hemsida

Nackdelar

  • Nya kunder får maximalt låna 9000 kr
  • Ingen utbetalning på helger
Snabbfinans
Ansökning
Villkor & krav
Ränta & kostnader
Utbetalning
Beviljandegrad
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.0/5

Att ansöka om ett lån hos Snabbfinans görs genom 3 steg. Du uppger dina kontaktuppgifter, fyller i hur mycket du vill låna och ansöker. Ansökningsprocessen är väldigt smidig för att samtliga steg görs på en och samma sida. På så sätt slipper du gå bakåt om du exempelvis vill ändra lånebelopp eller lånetid. Dessutom ser du direkt alla kostnader för lånet med tydlig uträkning om både totalt belopp att betala tillbaka och även vad din månadskostnad kommer att bli.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning Bisnode
Svarstid Direkt
Ansök om lån
4.5/5

Om du uppfyller kraven som Snabbfinans ställer, är det fortfarande inte garanterat att du får ditt lån beviljat. Dock är Snabbfinans ofta snabba på att ta kreditupplysning och avgöra om du beviljas lån eller inte. För att få låna hos Snabbfinans krävs det dock att du först uppfyller deras krav.

Krav på dig som låntagare
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 150 000 kr
Åldersgräns 20 år eller äldre
Ansök om lån
4.0/5

Snabbfinans tar inte ut några andra kostnader än ränta för deras lån. Det innebär alltså att de varken har någon avi-avgift, uppläggningsavgift eller ansökningsavgift. Eftersom Snabbfinans erbjuder så pass långa lånetider är det räntan som kostar mest för dig som låntagare. Dock är detta än mer fördelaktig ränta än hos många andra långivare där du får betydligt högre ränta om du förlänger ditt lån.

Små lån

Lånebelopp Lånetid Effektiv ränta Kostnad
1 000 - 12 000 kr lånebelopp 60 - 90 dagar löptid 197 - 441% effektiv ränta 320 - 3695 kr kostnad
Jämför alla små lån

Kreditkonto

Företag Kredit Inkomstkrav Betalningsanm. Utbetalning Nominell
ränta
1 000 - 25 000 kr kredit Samma dag* utbetalning Minst 13% återbetalning/mån 0 kr uppl.avgift. 149,50 % nominell ränta
4.0/5

Att få ett lån utbetalat går snabbt på vardagar. Om du har ett konto hos SEB kan du få lånet utbetalt direkt efter att din ansökan har godkänts. För andra banker går det att få utbetalning samma dag förutsatt att du ansöker innan 13:30. Skickar du in din ansökan efter 13:30 kommer ditt lån betalas ut följande vardag. Det går alltså inte att få utbetalning av lån på helger.

Utbetalningstider
Vardag Samma dag*
Lördag 10.00-15.00
Söndag Nästa bankdag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 13.30

4.5/5

Snabbfinans godkänner något färre ansökningar än andra långivare. Detta kan bero på att de tar kreditupplysning genom UC vilket gör att vissa kan nekas lån för att de tidigare genomgått flera kreditupplysningar. Eftersom Snabbfinans vill vara en trygg långivare kan det också vara så att de i vissa fall tar det säkra före det osäkra. Det är dock lättare att beviljas lån hos Snabbfinans än exempelvis en storbank.

4.5/5

Det går bra att kontakta Snabbfinans på vardagar mellan 08.00-18.00 och lördagar mellan 10.00-15.00. Du når långivaren via mail alternativt på telefon. Det finns även ett formulär på hemsidan som du kan fylla i ditt ärende och därefter bli kontaktad från någon på Snabbfinans. Dessutom finns ett antal svar på tidigare ställda frågor och sannolikheten är stor att du hittar ditt svar redan där.

Öppettider för support
Vardagar 08.00-18.00
Lördag 10.00-15.00
Söndag Stängt
Exempel

Ett lån från Snabbfinans på 12 000 kr i 6 månader ger en effektiv ränta på 379 % och ett totalt belopp att återbetala på 18 395 kr. Utslaget på 6 månader blir månadskostnaden för lånet 3 066 kr.