SMSPengar

Låna 1000 - 20 000 kr utan säkerhet

Smspengar tillhandahåller idag både kreditkonton och små lån. Långivaren såg dagens ljus första gången 2007 och var då en av de första långivarna att erbjuda sms-lån.

Vårt omdöme om SMSPengar

Smspengar har en hemsida som är lätt att navigera på. Lika lätt är det att genomföra en låneansökan. Svarstiden är mycket snabbt, om än inte i paritet med de snabbaste långivarna. Att man kan ge ett preliminärt besked omgående är mycket bra. Det ger den ansökande en indikation på vad det slutgiltiga beskedet kommer bli.

Ett område som Smspengar dock bör jobba med är räntor och kostnader. Jämfört med konkurrenterna ligger man långt bak, både när det gäller kostnaderna för kreditkontona och små lånen. Den enda fördelen är att det inte tillkommer några övriga avgifter, men räntorna är på tok för höga.

Om man bör förbättra kostnaderna för lånet så behöver man inte säga detsamma gällande utbetalningstiden. Få konkurrenter kan matcha Smspengar. De allra flesta kunderna får sina pengar utbetalda samma dag de skickar in sin låneansökan.

Vad gäller kundtjänsten är jag lite kluven. Nog för att det finns många kontaktvägar, men jag hade föredragit något längre öppettider.

Fördelar

  • Accepterar betalningsanmärkning för små lån
  • Inga dolda avgifter

Nackdelar

  • Endast support på vardagar
  • Något högre ränta än liknande långivare
SMSPengar
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.0/5

Du ansöker om lån hos Smspengar på deras hemsida. Där fyller du i, förutom uppgifter om lånet du önskar, även uppgifter om dig själv och din ekonomi.

Med hjälp av bank-ID identifierar du sedan dig själv. Har du inte Bank-ID kan du även skicka in kopior på dina ID-handlingar samt lönespecifikationer.

Direkt efter att du skickat in din ansökan får du ett preliminärt besked. Det slutgiltiga beskedet får du inom 24 timmar.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning Creditsafe
Svarstid Inom 24 timm
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 120 000 kr
Åldersgräns 18 år eller äldre
4.0/5

Kostnaderna för Smspengars kreditkonto är konkurrenskraftiga jämfört med andra aktörer. Trots deras låga ränta tillkommer dock en relativt stor uppläggningsavgift, vilket sänker totalbetyget något.

 

5.0/5

Är du kund hos Danske bank, Nordea eller Handelsbanken så betalas pengarna ut omgående och finns på ditt konton inom några minuter.

Har du någon annan bank finns pengarna på kontot samma dag förutsatt att lånet beviljades före kl 13:00. Lån som beviljades efter det har du tillgång till nästkommande bankdag.

Utbetalningstider

Vardag Samma dag
Lördag Nästa bankdag
Söndag Nästa bankdag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 13.30

3.5/5

Smspengar har en relativt omfattande kundtjänst. Kontaktvägarna är många vilket gör det möjligt för kunderna att välja det tillvägagångssätt som passar dem bäst.

Den stora nackdelen är öppettiderna. Supporten är endast öppen under helgfria vardagar.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 08.00-20.00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Vanliga frågor om SMSPengar


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@laneguiden.se
Exempel

Ett exempellån från SMSpengar på 2000 kri 30 dagar med en lånekostnad på 139 kr, utan uppläggningsavgift eller avi-avgifter innebär en totalt belopp att återbetala på 2139 kr. Den effektiva årsräntan blir 126 %.