Små lån

Jämför mindre lån och hitta det bästa lånet för dig

3000

-
+
11 små lån hittades
Lånebelopp Lånetid Utbetalning Effektiv ränta Kostnad Återbetala
3 000 kr lånebelopp 30 dagar löptid Samma dag* utbetalning 649% effektiv ränta 540 kr kostnad 3 540 kr återbetala
3 000 kr lånebelopp 30 dagar löptid Samma dag* utbetalning 590% effektiv ränta 516 kr kostnad 3 516 kr återbetala
3 000 kr lånebelopp 30 dagar löptid Samma dag* utbetalning 0% effektiv ränta 0 kr
540 kr kostnad
3 000 kr återbetala
3 000 kr lånebelopp 30 dagar löptid Nästa bankdag utbetalning 819% effektiv ränta 600 kr kostnad 3 600 kr återbetala
3 000 kr lånebelopp 30 dagar löptid Samma dag* utbetalning 759% effektiv ränta 580 kr kostnad 3 580 kr återbetala
3 000 kr lånebelopp 30 dagar löptid 2 bankdagar utbetalning 215% effektiv ränta 297 kr kostnad 3 297 kr återbetala
3 000 kr lånebelopp 30 dagar löptid 2 bankdagar utbetalning 365% effektiv ränta 404 kr kostnad 3 404 kr återbetala
3 000 kr lånebelopp 30 dagar löptid Samma dag* utbetalning 350% effektiv ränta 395 kr kostnad 3 395 kr återbetala
3 000 kr lånebelopp 30 dagar löptid Samma dag* utbetalning 448% effektiv ränta 450 kr kostnad 3 450 kr återbetala
3 000 kr lånebelopp 30 dagar löptid Samma dag* utbetalning 448% effektiv ränta 450 kr kostnad 3 450 kr återbetala
3 000 kr lånebelopp 30 dagar löptid Samma dag* utbetalning 1410% effektiv ränta 750 kr kostnad 3 750 kr återbetala
Visa fler

Små lån är lån på mindre belopp med kort lånetid

Små lån är ett samlingsnamn för olika sorters lån på små belopp som ges under en kortare tidsperiod. Generellt ska de betalas tillbaka inom 15-90 dagar. Det som kännetecknar små lån är att de är enkla att ansöka om och går snabbt att betala ut. Av denna anledning kallas de ofta mikrolån, snabblån eller SMS-lån.

Små lån ges mot en räntekostnad

Små lån ges mot en fast räntekostnad och utöver detta tillkommer ibland uppläggningsavgift och aviavgifter. Om du inte betalar tillbaka ett sådant lån i tid kan det tillkomma kostnader så som dröjsmålsränta och förseningsavgift. Detta kan göra att små lån växer och blir betydligt större.

Tänk på! Små lån kan vara en lösning på ett kortvarigt ekonomiskt problem. Du bör dock alltid se till att du kan betala tillbaka lånet, annars kan det orsaka onödiga kostnader.

På grund av de avgifter som kan tillkomma bör du därför endast ta mikrolån, snabblån eller SMS-lån om du är säker på att du kommer kunna betala tillbaka lånet inom den avtalade tiden.

Mikrolån, snabblån och SMS-lån är alla små lån

Mikrolån, snabblån och SMS-lån har du säkert stött på förut. Vad många inte vet är att detta egentligen är olika benämningar för liknande typer av små lån.

  • Mikrolån. Innebär att det oftast är relativt små belopp som lånas ut
  • Snabblån. Visar att det går snabbt att ansöka om och få utbetalt
  • SMS-lån. Grundas i att lånet ansöks genom SMS-kommunikation med långivaren. Nu för tiden är det dock vanligare att denna sortens lån ges genom långivarens hemsida eller app.

Det är i regel ingen större skillnad mellan dessa, de är alla olika benämningar på små lån.


Innan du ansöker om små lån bör du jämföra alternativ från olika långivare. Långivarnas erbjudanden kan nämligen skilja sig en del när det kommer till ränta, återbetalningstid och andra avgifter. Istället för att jämföra mikrolån, SMS-lån och snabblån var för sig kan du på Låneguiden helt enkelt hitta det förmånligaste mindre lånet för dig. Vissa långivare som erbjuder små lån har ofta räntefria erbjudanden första gången du ansöker hos dom.

Ansök aldrig om lån du inte kan betala tillbaka

Media har ibland skrivit om små lån som något dåligt för din ekonomi. Små lån kan utöka din buffert vid akuta eller tillfälliga ekonomiska problem och därför underlätta för ekonomin. Dock är det som med alla andra lån endast bra för ekonomin förutsatt att du betalar tillbaka lånet i tid. Om du inte skulle betala tillbaka dina lån kan det bidra till både onödiga kostnader och långvariga konsekvenser.

  1. Du får en påminnelse. Du får en påminnelseavgifter och långivaren börjar ta ut en straffränta eller dröjsmålsränta.
  2. Ärendet går till Inkasso. Om trots detta inte betalar tillbaka går ärendet till Inkasso och därmed tillkommer en inkassoavgift.
  3. Kronofogden tar över ditt ärende. Uteblir din betalning fortfarande går ärendet till Kronofogden vilket medför en ytterligare avgift.
  4. En avgift per år hos Kronofogden tas. För varje år dina små lån inte betalas tillbaka tar Kronofogden en viss avgift.
  5. Du får en betalningsanmärkning. I värsta fall kan du få en betalningsanmärkning som påverkar din kreditvärdighet.

Långivare som ger ut små lån vill så klart få tillbaka de pengar du lånat, därför är de oftast ganska medgörliga om du kontaktar en långivare direkt när du inser att du kommer få svårt att betala. Vid små lån kan långivaren oftast utöka lånetiden mot en avgift.

Små lån kan ofta betalas ut direkt

Syftet med små lån är att du som låntagare snabbt ska få de lånade pengarna in på kontot. Av denna anledning har många långivare börjat erbjuda små lån med direkt utbetalning. För att du ska kunna få pengarna direkt krävs det oftast att du ansöker innan 13:00 på en vardag. Du måste även ha ett konto hos den bank som långivaren använder sig av.


Exempel

Ett litet lån på 5000 kr i 30 dagar med en kostnad på 316 kr ger dig en effektiv ränta på 111 % och ett totalt belopp att betala tillbaka på 5316 kr.