Små lån

Jämför mindre lån och hitta det bästa lånet för dig
Börja här

Belopp

10000

-
+
FiltreraSortera
Rensa filter
Visa resultat (0 st)
Populära val
Rensa filter
Filtrera
7 långivare hittades
Räntor & avgifter kontrollerade idag 2020-04-08
Omdöme Lånebelopp Lånetid Utbetalning Ränta Återbetala
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 60 dagar Utbetalning 1-2 dagar Ränta 74.75 % Återbetala 10 961 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 90 dagar Utbetalning 1-2 dagar Ränta 56.97 % Återbetala 11 176 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 90 dagar Utbetalning Idag  Ränta 61.76 % Återbetala 11 259 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 120 dagar Utbetalning Idag  Ränta 52.65 % Återbetala 11 492 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 180 dagar Utbetalning Idag  Ränta 44 % Återbetala 11 970 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 180 dagar Utbetalning Idag  Ränta 49.56 % Återbetala 12 151 kr
Lånebelopp 10 000 kr Löptid 365 dagar Utbetalning Idag  Ränta 26.64 % Återbetala 12 619 kr
Visa fler
Download PDF

Små lån är lån på mindre belopp med kort lånetid

Små lån är ett samlingsnamn för olika sorters lån på små belopp som ges under en kortare tidsperiod. Generellt ska de betalas tillbaka inom 15-90 dagar. Det som kännetecknar små lån är att de är enkla att ansöka om och går snabbt att betala ut. Av denna anledning kallas de ofta mikrolån, snabblån eller SMS-lån.

Små lån ges mot en relativt hög räntekostnad

Små lån ges mot en fast räntekostnad och utöver detta tillkommer ibland uppläggningsavgift och aviavgifter. Om du inte betalar tillbaka ett sådant lån i tid kan det tillkomma kostnader så som dröjsmålsränta och förseningsavgift. Detta kan göra att små lån växer och blir betydligt större.

Tänk på! Små lån kan vara en lösning på ett kortvarigt ekonomiskt problem. Du bör dock alltid se till att du kan betala tillbaka lånet, annars kan det orsaka onödiga kostnader. 

På grund av de avgifter som kan tillkomma bör du därför endast ta mikrolån, snabblån eller SMS-lån om du är säker på att du kommer kunna betala tillbaka lånet inom den avtalade tiden.

Jämför lånekostnader innan du ansöker

Innan du ansöker om små lån bör du jämföra alternativ från olika långivare. Långivarnas erbjudanden kan nämligen skilja sig en del när det kommer till ränta, återbetalningstid och andra avgifter. Istället för att jämföra mikrolån, SMS-lån och snabblån var för sig kan du på Låneguiden helt enkelt hitta det förmånligaste mindre lånet för dig. Vissa långivare som erbjuder små lån har ofta räntefria erbjudanden första gången du ansöker hos dom.

Ansök aldrig om lån du inte kan betala tillbaka

Media har ibland skrivit om små lån som något dåligt för din ekonomi. Små lån kan utöka din buffert vid akuta eller tillfälliga ekonomiska problem och därför underlätta för ekonomin. Dock är det som med alla andra lån endast bra för ekonomin förutsatt att du betalar tillbaka lånet i tid. Om du inte skulle betala tillbaka dina lån kan det bidra till både onödiga kostnader och långvariga konsekvenser.

  1. Du får en påminnelse. Du får en påminnelseavgifter och långivaren börjar ta ut en straffränta eller dröjsmålsränta.
  2. Ärendet går till Inkasso. Om trots detta inte betalar tillbaka går ärendet till Inkasso och därmed tillkommer en inkassoavgift.
  3. Kronofogden tar över ditt ärende. Uteblir din betalning fortfarande går ärendet till Kronofogden vilket medför en ytterligare avgift.
  4. En avgift per år hos Kronofogden tas. För varje år dina små lån inte betalas tillbaka tar Kronofogden en viss avgift.
  5. Du får en betalningsanmärkning. I värsta fall kan du få en betalningsanmärkning som påverkar din kreditvärdighet.

Långivare som ger ut små lån vill så klart få tillbaka de pengar du lånat, därför är de oftast ganska medgörliga om du kontaktar en långivare direkt när du inser att du kommer få svårt att betala. Vid små lån kan långivaren oftast utöka lånetiden mot en avgift.

Små lån kan ofta betalas ut direkt

Syftet med små lån är att du som låntagare snabbt ska få de lånade pengarna in på kontot. Av denna anledning har många långivare börjat erbjuda små lån med direkt utbetalning. För att du ska kunna få pengarna direkt krävs det oftast att du ansöker innan 13:00 på en vardag. Du måste även ha ett konto hos den bank som långivaren använder sig av.

Vanliga frågor om små lån


Redaktionen

Ekonomi-skribenter

red@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Exempel

Ett litet lån på 5000 kr i 30 dagar med en kostnad på 316 kr ger dig en effektiv ränta på 111 % och ett totalt belopp att betala tillbaka på 5316 kr.