Skandia

Låna upp till 300 000 kr utan säkerhet

Skandia kallar sig själva för ett livbolag och erbjuder tjänster inom allt från sparande, försäkringar och lån. Inom lån erbjuder Skandia bolån, privatlån och även kontokredit. Skandia bildades redan 1855 och blev då ett av Sveriges första försäkringsbolag. Inom bank, lån och krediter har Skandia varit aktiva sedan 1994.

Eftersom Skandia även är ett försäkringsbolag har de lång erfarenhet av att arbeta med att förebygga och förutse risker. Detsamma gäller även för Skandias lån som endast ges till kreditvärdiga personer.

Fördelar

  • Inga uppläggnings- eller aviavgifter
  • Du kan se exakt vad din ränta blir

Nackdelar

  • Tillåter inte betalningsanmärkningar
  • Relativt högt inkomstkrav
Skandia
Ansökning
Villkor & krav
Ränta & kostnader
Utbetalning
Beviljandegrad
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.0/5

För att låna hos Skandia börjar du med att välja om du vill låna till bolån eller ansöka om ett privatlån. Därefter anger du dina personuppgifter, information om inkomster, lån och liknande. Efter detta steg kan du uppge belopp och hur lång återbetalningstid du vill ha på ditt lån, och därefter skicka in din ansökan.

En bra sak med Skandias bolån är att du kan räkna ut din ränta för lånet direkt på hemsidan. Man kan säga att lånet redan är prutat och klart eftersom du inte behöver kontakta banken och hålla på med förhandlingar. I räkneverktyget kan du se exakt vilken ränta du kan förvänta dig, fylla i uppgifter som ger rabatt på räntan och se en beskrivning av hur räntan för bolånet räknas ut.

Skandia erbjuder även kreditkonto till sina kunder. Även detta är lätt att ansöka om direkt på webben.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Svarstid -
Ansök om lån
3.5/5

För att låna hos Skandia krävs det att du uppfyller deras villkor. Dessutom har Skandia ett skuldkvotstak för bolån som du måste uppfylla.

Krav på dig som låntagare
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 1 kr
Åldersgräns 18 år eller äldre
Ansök om lån
4.5/5

Skandia har ofta relativt låga räntor jämfört med de flesta storbanker och vissa andra långivare. Dessutom har de ett rabattsystem för bolån som gör det enkelt att räkna ut hur du kan minska kostnaderna. Skandiabanken är en av få långivare som inte har några uppläggningsavgifter eller aviavgifter. För dig som låntagare innebär detta att räntekostnaden är den enda kostnaden med direkt koppling till ditt lån.

Bolån

Företag 3 mån 1 år 2 år 3 år 5 år 7 år 10 år
1.53% 3 mån 1.57% 1 år 1.57% 2 år - 3 år 1.99% 5 år - 7 år - 10 år
Jämför alla bolån
3.5/5

Beroende på om du ansöker om privatlån eller bolån kan utbetalningstiden variera något. I regel betalar Skandia ut pengar inom 2-4 dagar efter det att låneansökan har handlagts och du signerar skuldebrevet.

3.5/5

Hos Skandia är det en del ansökningar om lån som inte blir godkända. Detta kan bero på det faktum att de inte tillåter betalningsanmärkningar. Dessutom har Skandia ett skuldkvotstak för bolån som kan göra att vissa inte beviljas bolån. Skandia gör dock individuella bedömningar för låneansökningar, vilket kan göra att du har större chans att få ett lån.

5.0/5

För att komma i kontakt med Skandia finns det flera olika alternativ:

  • Mail. Kundtjänsten har en mail för allmänna frågor. Du kan välja vad ditt ärende gäller och på så sätt få support snabbare.
  • Chatt. Genom hemsidan finns ett chattforum där du kan ställa frågor om lån och låneansökningar. Chatten har öppet alla dagar mellan 8-21.
  • Frågor och svar. På Skandias hemsida finns svar på tidigare ställda frågor. Dessa är framför allt om bolån men kan vara till stor hjälp om du behöver support. 
  • Telefon. Det går att ringa till kundtjänsten alla dagar mellan 6-24. På hemsidan står det att detta gäller bankärenden eller bolåneansökan men förmodligen går det att ringa om andra lån med.
  • Kontor. Skandia har kontor över hela Sverige om du inte vill ha support digitalt eller via telefon. Där kan du även få kontakt med en rådgivare som kan hjälpa dig med din ekonomi.
Öppettider för support
Vardagar 06.00-24.00
Lördag 06.00-24.00
Söndag 06.00-24.00
Exempel

Ett lån hos Skandia på 100 000 kr under 5 år med en ränta på 6,54 % utan extra avgifter innebär en effektiv ränta på 6,74 % samt ett totalt belopp att betala tillbaka på 116 623 kr.