Skandia

Låna upp till 300 000 kr utan säkerhet

Download PDF

Skandia är ett helt kundägt bolag som har både bank och pensionsverksamhet. Deras bankverksamhet har genomgående ett långsiktigt fokus och satsar på trygghet och kundnöjdhet. Eftersom att Skandia är helt ägt av sina kunder har de inga externa vinstkrav utan kan bedriva sin verksamhet efter egen regi.

Vårt omdöme om Skandia

Skandia uppfyller alla krav man kan ha på en bank av deras storlek. Deras support och deras tjänster är välutvecklade och ger deras kunder ett mervärde. Att deras verksamhet är kundägd säkerställer även att deras verksamhet agerar enligt ditt bästa intresse, vilket är en trygghet för dig som kund.

Fördelar

  • Kundägd bank
  • Låga räntor och kostnader
  • Mycket bra kundtjänst

Nackdelar

  • Oklar svarstid för ansökan
Skandia
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
3.0/5

Som kund hos Skandia kan du snabbt ansöka om ett lån. Hela processen och hanteringen av ditt ärende kan ske digitalt, men svarstiden kan variera något beroende på din ekonomiska situation. De ger inget generellt besked om hur snabbt de handlägger ett ärende och får därför ett genomsnittsbetyg.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Svarstid -
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 1 kr
Åldersgräns 18 år eller äldre
5.0/5

Skandias två främst lånetjänster, bolån och privatlån erbjuder båda konkurrenskraftiga räntor. Inom bolån håller de en ränta som är en av de lägsta i branschen. Även inom privatlån håller de en låg fast ränta, vilket gör att du som kund vet att du inte betalar för mycket för ditt lån.

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
20 000 - 300 000 kr lånebelopp 1-10 år löptid utbetalning 0 kr uppl.avg. % effektiv ränta

Bolån

Företag 3 mån 1 år 2 år 3 år 5 år 7 år 10 år
1.49% 3 mån 1.52% 1 år 1.46% 2 år 1.44% 3 år 1.86% 5 år - 7 år - 10 år
3.0/5

Utbetalningstiden för ett lån hos Skandia varierar. För bolån beror det i stor utsträckning på just din situation, vilket innebär att det är högst individuellt. För privatlån är utbetalningen hos Skandia generellt långsammare än branschstandarden.

5.0/5

Skandia har med hänsyn till sin storlek en kundtjänst som matchar förväntningarna. Du kan nå Skandia under de flesta av dygnets timmar och du kan även välja hur du vill kontakta banken. Dels erbjuder de mailsupport, men även telefonsupport och chatt finns tillgängligt för dig som kund

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 06.00-24.00
Lördag 06.00-24.00
Söndag 06.00-24.00

Vanliga frågor om Skandia


Erik Hammarstedt

Skribent

erik.hammarstedt@laneguiden.se
Exempel

Ett lån hos Skandia på 100 000 kr under 5 år med en ränta på 6,54 % utan extra avgifter innebär en effektiv ränta på 6,74 % samt ett totalt belopp att betala tillbaka på 116 623 kr.