Sambla

Jämför och ansök om lån mellan 10 000 - 500 000 kr

Download PDF

Sambla är en svensk låneförmedlare som grundades så sent som 2014. Med ett innovativt förhållningssätt till lån och förmedling har de sedan dess vuxit snabbt och har i dagsläget hjälp över 200 000 kunder. Idag utvecklar de verksamheten i hela Norden och har en förhoppning om att vara den ledande aktören på dessa marknader i framtiden.

Vårt omdöme om Sambla

Sambla är i en bransch där konkurrensen är hård. Trots det har de lyckats göra ett avtryck, inte minst hos deras kunder.

Betyget tjänsten får hos bland annat Trustpilot är svårslaget. Utöver det är det tydligt att de är ivriga att hjälpa sina kunder eftersom de har många guider, förklaringar och svar på frågor.

Förutom god kundkontakt är Sambla även en av de långivare som pratar med flest banker. Nackdelen är dock att det inte går att veta vilken ränta du får eller hur många banker som svarar innan du har ansökt. Skulle du då avböja lånet har du slösat en kreditupplysning, vilket påverkar din kreditvärdighet negativt.

Ju fler konkurrenter desto större konkurrens – Sambla har därmed i teorin störst möjlighet att ge dig ett bra erbjudande. Eftersom de samarbetar med drygt 25 banker är det svårt att inte generera minst ett bra erbjudande.

För den som är intresserad av att få sitt lån förmedlat är därför Sambla ett attraktivt alternativ.

Fördelar

  • Snabb och enkel ansökningsprocess
  • Stort banknätverk
  • Välutvecklad kundtjänst

Nackdelar

  • Inkomstkrav för alla låntagare
  • Stort spann på erbjudna räntor
Sambla
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.0/5

Att ansöka om ett lån via Sambla är väldigt enkelt. Tack vare de tekniska lösningar som används är legitimationsprocessen väldigt bekväm för dig som kund.

Utöver det får du garanterat ett snabbt svar från alla banker inom deras kontaktnätverk. Sammanlagt har de samarbeten med drygt 25 olika banker. Trots det får du svar inom 24 timmar från det att du skickat in din ansökan.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Svarstid 24 timmar
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 120 000 kr
Åldersgräns 18 år eller äldre
5.0/5

Sambla erbjuder i sig en helt kostnadsfri tjänst, vilket innebär att det är svårt att vara missnöjd som kund.

Räntorna som deras snittkund får är väldigt bra, utan någon kostnad för kunden.

4.0/5

Eftersom Sambla bara förmedlar lån betalar de inte ut några pengar själva. Istället beror det främst på vilken banks erbjudande som du väljer att acceptera.

Snittiden för en utbetalning ligger i dagsläget på mellan 1-3 dagar. Det är en helt rimlig behandlingstid från deras sida, och innebär att du sällan behöver vänta länge på pengarna.

Hos många av deras konkurrenter utlovas dock snabbare utbetalning. Är den ekonomiska situationen akut kan därför en utbetalning på tre dagar vara för långsam.

Utbetalningstider

Vardag 1-3 bankdagar
Lördag 1-3 bankdagar
Söndag 1-3 bankdagar
4.5/5

Sambla erbjuder dig som kund en välfungerande kundtjänst. Att ha öppet nästan tolv timmar om dygnet är något vi uppskattar, och hade de även haft öppet under helgen hade de definitivt fått högsta betyg.

Kundtjänsten är öppen större delen av dygnet, och vill du inte ringa är du även välkommen att mejla eller besöka ett av de tre fysiska kontoren. Utöver detta har de flertalet sociala medier, som inte agerar kundtjänst men förmedlar relevant information.

Även deras hemsida erbjuder förklaringar till såväl företagskonceptet som hur lånet fungerar i praktiken.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 09.00-20.30
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Vanliga frågor om Sambla


Lovisa Aronsson

Skribent

lovisa.aronsson@laneguiden.se
Exempel

Ett lån förmedlat av Sambla på 100 000 kr som återbetalas på 5 år med en ränta på 4,59% och en effektiv ränta på 5,06 % ger ett totalt belopp att betala tillbaka på 118 530 kr. Lånet ger en månadskostnad på 1975 kr/mån.