Säker Finans

Låna 1000 - 40 000 kr utan säkerhet

Säkerfinans är en av få långivare som erbjuder längre återbetalningstid på små lån. Exempelvis går det att låna 1000 kronor i upp till 6 månader. Detta innebär ofta en ganska stor kostnad för låntagaren men Säkerfinans är alltid noggranna med att visa var lånet kommer att kosta.

Affärsidén bakom Säkerfinans är att de ska erbjuda säkra lån som är enkla att ansöka om. Företagets hemsida är lättnavigerad och det är enkelt att hitta information och göra din låneansökan direkt på sidan.

Fördelar

  • Lång återbetalningstid
  • Trygg långivare, medlemmar i SKEF

Nackdelar

  • Accepterar inte betalningsanmärkningar
  • Har inte utbetalning på helger
Säker Finans
Ansökning
Villkor & krav
Ränta & kostnader
Utbetalning
Beviljandegrad
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.5/5

Att ansöka om lån hos Säkerfinans går enkelt att göra direkt på hemsidan. Det genomförs i 3 steg:

  1. Fyll i dina kontaktuppgifter
  2. Uppge din lånesumma
  3. Ansök 

Fördelen med denna ansökningsprocess är att alla steg finns på samma sida vilket gör det enkelt att ändra i ansökan. Dessutom kan du se direkt i ansökningsprocessen hur mycket din lånekostnad blir och hur mycket du behöver betala per månad.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning Bisnode
Svarstid Direkt
Ansök om lån
4.0/5

Eftersom att Säkerfinans vill vara en säker långivare har de något högre krav än vissa andra. Dock innebär det inte att det är mycket svårare att få lån. Säkerfinans tar alltid kreditupplysning, men gör en individuell prövning, vilket i vissa fall kan öka dina chanser att få lån. För att låna pengar hos Säkerfinans krävs det att du uppfyller deras villkor.

Krav på dig som låntagare
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 150 000 kr
Åldersgräns 20 år eller äldre
Ansök om lån
4.0/5

Hur mycket det kostar att låna hos Säkerfinans beror väldigt mycket på hur lång återbetalningstid du väljer. Eftersom Säkerfinans erbjuder hela 6 månaders återbetalningstid även för snabblån kan du låna en liten summa under en längre period, dock till något högre ränta. Säkerfinans är dock alltid väldigt tydliga med kostnaderna som tillkommer för lånen. Som låntagare är risken därför liten att du överraskas över vad lånet i slutändan kostat dig.

4.0/5

Säkerfinans erbjuder direkt utbetalning för dig som har ett konto hos SEB. Du kan inte räkna med att få ett lån utbetalt på helger eftersom att detta inte erbjuds. Däremot går det att få lånet utbetalt samma dag om du ansöker innan 13:30 på en vardag. Ansöker du senare en så ges lånet den följande vardagen.

Utbetalningstider
Vardag Samma dag*
Lördag 10.00-15.00
Söndag Nästa bankdag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 13.30

4.0/5

Säkerfinans är en relativ ny långivare och inledningsvis var det något färre som fick sin ansökan beviljad. Utvecklingen går dock framåt och nu är det allt fler som får lån genom Säkerfinans. Dock tillåter de inte betalningsanmärkningar vilket gör andelen godkända ansökningar något färre.

3.5/5

Än så länge erbjuder Säkerfinans inte så omfattande support. Du kan kontakta dem via telefon, på mail eller genom ett kontaktformulär på hemsidan. Säkerfinans ägs av samma företag som långivaren Snabbfinans. Därför är det stor sannolikhet att deras support kommer förbättras i framtiden.

Öppettider för support
Vardagar 08.00-18.00
Lördag 10.00-15.00
Söndag Stängt
Exempel

Med ett lån från Säkerfinans på 20 000 kr utan avi-avgift och uppläggningsavgift med en månadskostnad på 2975 kr får du en effektiv ränta på 228 % och ett sammanlagt belopp att återbetala på 35 695 kr.