Risicum

Låna upp till 12 000 kr utan säkerhet

I och med det amerikanska moderbolaget och aktiebolaget DFC Global Corps är Risicum sedan starten 2008 ett av världens största bolag när det kommer till smålån och konsumentkrediter. Bolaget är väletablerat på lånemarknaden och förutom Sverige så har Risicum även verksamheter runt om i övriga Europa.

Vårt omdöme om Risicum

Risicum erbjuder sina kunder trygga snabblån och kreditkonton till bra villkor. Efter den smidiga ansökningsprocessen får kunderna pengarna snabbt in på sina konton. Då Risicum betalar ut sina lån även under helger är tillgängligheten mycket god, något som kunderna värdesätter.

Med ett brett sortiment av olika lån kan Risicum möta en bred kundbas behov. Men som helhet är Risicums lån ett tryggt alternativt för de som inte blir beviljade privatlån hos större låneaktörer. Genom att de inte lånar ut till någon som inte kommer kunna betala tillbaka kan kunder känna sig trygga när de blir beviljade ett Risicumlån.

När det uppstår problem eller frågor hjälper Risicums kundtjänst gärna till. Tyvärr har de inga plattformar på sociala medier för mer allmänna frågor men man kan alltid ringa, mejla och faxa oavsett ärende. Möjligheten att få information från Risicums generösa ”vanliga frågor”-sektion finns också.

Fördelar

  • Utbetalningar under helger
  • Gratis ansökan
  • Kundtjänst med bra tillgänglighet
  • Använder inte UC
  • Erbjuder lån utan säkerhet

Nackdelar

  • Dyr uppläggningsavgift
  • Godkänner inga betalningsanmärkningar
Risicum
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
5.0/5

Hos Risicum utgörs ansökningsprocessen av fem enkla steg som gör vägen till ett beviljat lån smidig, bekväm och effektiv. Risicum tar emot och handlägger låneansökningar under veckans alla dagar och för att du så tryggt och enkelt som möjligt ska kunna godkänna din ansökan använder sig Risicum av identifiering med bank-ID.

Om man har blivit beviljad eller inte får man veta snabbt efter att låneansökan är inlämnad.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning Bisnode
Svarstid -
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja, minst 2 år
Inkomstkrav -
Åldersgräns 18 år eller äldre
5.0/5

Risicum erbjuder i dagsläget kreditkonton till mycket fördelaktiga villkor.

Långivarens ränta är bland de bästa i sitt segment och därför ges ett toppbetyg till Risicum i denna kategori.

5.0/5

När du fått din låneansökan godkänd hos Risicum får du snabbt tillgång till dina pengar. Risicum erbjuder snabb handläggning av ansökningar under veckans alla dagar och för de som har konton hos Handelsbanken och Nordea kommer pengarna in på kontot även under helgen.

För de som har konton hos andra banker kommer pengarna in under veckans övriga dagar.

Utbetalningstider

Vardag Samma dag
Lördag Nästa bankdag
Söndag Nästa bankdag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 13.00

5.0/5

Risicum erbjuder sina kunder en förstklassig kundtjänst med generösa öppettider. När vi testade att ringa upp dem behövde man inte vänta i kö länge och de svarade mer än gärna på våra frågor. Här erbjuds kunderna en lättillgänglig, väl bemötande och proffsig kundtjänst.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 07.00-21.00
Lördag 09.00-17.00
Söndag 11.00-17.00

Vanliga frågor om Risicum


Lovisa Biwall Sandberg

Skribent

lovisa.biwall.sandberg@laneguiden.se
Exempel

Ett lån på 1000 kr i 90 dagar från Risicum för en kostnad på 110 kr, utan extra avgifter, innebär en effektiv ränta på 117,21 % och ett totalt belopp att återbetala på 1110 kr.