Privatlån

Jämför privatlån från låneförmedlare och långivare
Börja här

Belopp

50000

-
+
FiltreraSortera
Rensa filter
Visa resultat (0 st)
Populära val
Rensa filter
Filtrera
5 låneförmedlare hittades
Räntor & avgifter kontrollerade idag 2020-04-05
Företag Omdöme Lånebelopp Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 600 000 kr Utbetalning 1-5 dagar Uppl.avg. 0-495 kr Ränta 2,95-29,50 %
Låna upp till 600 000 kr Utbetalning 1-5 dagar Uppl.avg. 0-495 kr Ränta 2,90-18,95 %
Låna upp till 600 000 kr Utbetalning 1-5 dagar Uppl.avg. 0-495 kr Ränta 2,95-29,90 %
Låna upp till 600 000 kr Utbetalning 1-5 dagar Uppl.avg. 0-495 kr Ränta 3,01-29,27 %
Låna upp till 600 000 kr Utbetalning 1-3 dagar Uppl.avg. 0-495 kr Ränta 3,01-22,59 %
13 långivare hittades
Räntor & avgifter kontrollerade idag 2020-04-05
Företag Omdöme Lånebelopp Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Låna upp till 350 000 kr Utbetalning 2-3 dagar Uppl.avg.0 kr Ränta 3,45-9,90 %
Låna upp till 150 000 kr Utbetalning Nästa dag Uppl.avg.595 kr Ränta 9,84-21.60 %
Låna upp till 50 000 kr Utbetalning Nästa dag Uppl.avg.595 kr Ränta 7,92-21,60 %
Låna upp till 350 000 kr Utbetalning 3 dagar Uppl.avg.0 kr Ränta 3,95-12,95 %
Låna upp till 300 000 kr Utbetalning 1-2 dagar Uppl.avg.398 kr Ränta 3,95-19,95 %
Låna upp till 500 000 kr Utbetalning 1-2 dagar Uppl.avg.0 kr Ränta 9,90-26,00 %
Låna upp till 600 000 kr Utbetalning 1-2 dagar Uppl.avg.399 kr Ränta 6,99-22,99 %
Låna upp till 500 000 kr Utbetalning Idag  Uppl.avg.495 kr Ränta 2,95-17,00 %
Låna upp till 100 000 kr Utbetalning Nästa dag Uppl.avg.595 kr Ränta 9,84-21,60 %
Låna upp till 50 000 kr Utbetalning Nästa dag Uppl.avg.595 kr Ränta 9,84-21,60 %
Låna upp till 400 000 kr Utbetalning 2-5 dagar Uppl.avg.395 kr Ränta 7,15-25,95 %
Låna upp till 500 000 kr Utbetalning 1-2 dagar Uppl.avg.495 kr Ränta 4,90-19,90 %
Låna upp till 50 000 kr Utbetalning 2 dagar Uppl.avg.0 kr Ränta 25,74 %
Visa fler
Download PDF

Hitta privatlånet med lägst ränta

Det finns många långivare som erbjuder privatlån. Räntorna skiljer sig ofta flera procent mellan de olika aktörerna. För att hitta långivaren med lägst ränta måste du jämföra räntorna. Det gör du enklast i jämförelsetabellen högst upp på sidan.

Räntan beror på flera olika faktorer

I tabellen ser du långivarna och låneförmedlarnas räntor presenterade inom ett räntespann, vanligtvis mellan 3 och 30 procent. Den ränta du får i slutändan baseras dock på din betalningsförmåga och kreditvärdighet. Av den anledningen går det inte heller att säga vilken långivare som har den bästa räntan.

Tips! Titta om det tillkommer några övriga avgifter förutom räntan, exempelvis uppläggningsavgift.

Räntan på privatlån är lägre än räntan för högkostnadskrediter men högre än för lån med säkerhet, exempelvis fordonslån.

För att vara säker på att du får lägsta möjliga ränta kan du vända dig till en låneförmedlare och ansöka om ditt lån där. En låneförmedlare skickar ut din ansökan till uppemot 20 långivare och banker som får återkomma med ett erbjudande till dig. Därefter kan du välja långivaren eller banken som kan erbjuda dig den lägsta räntan för privatlånet.

Det kan dock vara bra att känna till att långivarna som låneförmedlaren kontaktar inte är tvungna att ge dig ett låneerbjudande. Det är alltså inte säkert att du blir erbjuden ett lån av någon av långivarna som låneförmedlaren samarbetar med.

Beräkna kostnaden för ett privatlån

Med hjälp av vår kalkylator kan du själv räkna på vad ett privatlån skulle kosta varje månad. Observera att kalkylatorn inte räknar med amortering av ditt privatlån. Amortering kan vara en smidig lösning för dig som vill betala av lånet under löptiden och samtidigt minska räntekostnaden varje månad,

kr
%
kr / månad

Månadskostnad

Vad innebär ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån på mellan 5 000 och 500 000 kronor som du kan använda till vad du vill. Privatlånet kan passa perfekt om du till exempel vill köpa en bil privat eller om du behöver köpa nya vitvaror. Många tar även privatlån när de vill samla sina mindre lån och få ned sina räntekostnader. I praktiken innebär det att du som låntagare tar ett privatlån och betalar av dina mindre skulder med det lånet. Ett privatlån har lägre ränta än många av de små lånen, och på så sätt kan du få ned räntekostnaderna.

Tänk på! Ta aldrig ett privatlån om du inte är i behov av pengarna eller om du inte kan betala tillbaka lånet i tid.

Handläggningstiden för ett privatlån är vanligtvis 1–5 dagar beroende på vilken långivare du kontaktar.

Privatlån kommer ofta med låneskydd

De flesta långivare erbjuder dig möjligheten att teckna låneskydd till ditt privatlån. Låneskyddet kan ge dig ekonomiskt stöd vid behov.

Långivarna erbjuder i regel två olika låneskydd, ett som skyddar vid inkomstbortfall och ett annat som skyddar vid dödsfall.

Privatlån med eller utan säkerhet?

Ett privatlån är i regel ett lån utan säkerhet. Det betyder att du inte lämnar någon pant till långivaren som en garanti för att lånet betalas tillbaka i tid. Det ger dig en frihet eftersom du kan använda pengarna till vad du vill.

Den stora nackdelen med att privatlånet är utan säkerhet är att det innebär högre räntekostnader än för lån med säkerhet. Det beror på att långivaren tar en större risk som lånar ut till dig utan att vara säker på att få tillbaka pengarna.

En del banker erbjuder även privatlån med säkerhet. Det handlar då oftast om billån, båtlån eller bolån. Att låna med säkerhet innebär att långivaren har en säkerhet för att du betalar av ditt lån. Har du tagit ett billån som du inte kan betala tillbaka kan du tvingas sälja bilen för att långivaren ska kunna få sina pengar. I och med att långivaren kan känna sig trygg med att få tillbaka sina pengar får du som låntagare en lägre ränta.

Fördelar med privatlån med säkerhet

 • Du får lägre ränta.
 • Du behöver inte oroa dig över att inte kunna betala tillbaka lånet.

Fördelar med privatlån utan säkerhet

 • Du kan använda pengarna till vad du vill.
 • Du kan använda lånet till att samla skulder.

Svårt att få privatlån med betalningsanmärkning

Några långivare beviljar privatlån till dig med betalningsanmärkning. Utbudet är däremot mindre och lånet blir dyrare i form av högre räntekostnader. En betalningsanmärkning säger inte alltid något om den ekonomiska situationen du har för tillfället. Om den ändå gör det är det bäst att undvika att ta ett privatlån eftersom att du riskerar att få fler skulder som du inte klarar av att betala.

Tänk på! Se till att du har de ekonomiska förutsättningarna som krävs innan du ansöker om ett privatlån med betalningsanmärkning.

Med betalningsanmärkning försvåras inte bara din möjligheter att ta lån. Det blir även svårare att exempelvis teckna olika typer av abonnemang.

Långivare kan göra upplysningar hos andra än UC

I samband med att du söker ett privatlån görs en kreditupplysning på dig. Det är något långivarna måste göra, det går inte att få lån utan kreditupplysning.

De flesta kreditupplysningar görs hos UC, vilket är det största kreditupplysningsföretaget i Sverige. Det finns dock långivare som använder andra företag, så som Bisnode och Creditsafe.

Har du flera kreditupplysningar hos UC kan det vara svårt för dig att få privatlån hos en aktör som också använder UC. Då kan du i stället ansöka om ett lån utan UC, det vill säga hos en aktör som använder något annat kreditupplysningsföretag. Dina upplysningar hos UC syns inte då, vilket gör det lättare för dig att få lånet beviljat.

Betala kontantinsatsen med ett privatlån

Om du letar bostad och saknar pengar till en kontantinsats kan ett privatlån vara lösningen för dig. Allt fler har börjat ta ett privatlån till kontantinsatsen.Det finns flera fördelar med den lösningen, men som med det mesta finns det även några nackdelar.

Fördelar med att ta ett privatlån till kontantinsatsen

 • Du kan köpa boende på en gång. I och med att du inte behöver spara ihop flera hundra tusen kan du enkelt och snabbt köpa din drömbostad.
 • Du kan köpa annat för dina sparpengar. När du finansierar kontantinsatsen med ett privatlån behöver du inte använda några av dina sparpengar. Pengarna kan du i stället använda till att köpa ny möbler till din nya bostad.

Nackdelar med att ta ett privatlån till kontantinsatsen

 • Högre boendekostnader. Om du tar ett privatlån till kontantinsats behöver du betala av både privatlånet och bolånet. Dina boendekostnader blir därför högre än om du bara hade tagit ett bolån.
 • Lån utan säkerhet. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, vilket innebär högre ränta än för lån med säkerhet. En kontantinsats ligger vanligtvis på flera hundra tusen, vilket innebär att du kommer att betala mycket pengar i bara räntekostnader.

Viktigt! Jämför långivare och välj den med lägst ränta. I längden kan du spara tusentals kronor på att välja det billigaste privatlånet.

Krav för att få privatlån

Långivarna ställer krav på sina låntagare för att de ska få låna. Kraven är i stort sett likadana mellan alla långivare, men ibland kan det finnas vissa skillnader.

Vanliga krav för att du ska få ta ett privatlån

 • Åldersgräns 18 år. Alla långivare har ett ålderskrav, och är du under 18 år får du inte låna. Vissa långivare har valt att ha egna ålderskrav som är ännu högre.
 • Du måste ha en viss inkomst. Många långivare har ett inkomstkrav och lånar inte ut till personer med en inkomst som är lägre än så. Inkomstkravet varierar mellan olika långivare.
 • Du får inte ha skulder hos Kronofogden. Har du skulder hos Kronofogden kan du få svårt att beviljas ett privatlån.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige. Vanligtvis måste du vara folkbokförd i Sverige för att få ta ett privatlån.

Tänk på! Ta alltid reda på om du uppfyller kraven för att få låna innan du ansöker om ett privatlån.

Så här kan ansökningsprocessen till ett privatlån se ut

Ansökningsprocessen för ett privatlån ser i stort sett likadan ut hos alla långivare. Ansökan sker oftast på långivarens eller låneförmedlarens hemsida och tar ett par minuter att genomföra.

 1. Fyll i låneansökan. Det första du ska göra är att fylla i information om lånet och dig själv. Den information som brukar efterfrågas är lånebelopp, återbetalningstid och dina personuppgifter. Ansökan signerar du oftast med BankID.
 2. Vänta på ditt låneerbjudande. Du får vanligtvis svar på din låneansökan inom ett dygn. Lånet blir antingen nekat, godkänt men till ett lägre belopp eller godkänt till beloppet du ansökte om. Du får sedan bestämma dig för om du vill godkänna lånet eller inte. 
 3. Godkänn lånet och få pengarna utbetalda. När du väljer att godkänna lånet betalas pengarna ut. Inom 1–3 dagar är pengarna synliga på ditt konto och du kan börja spendera dem hur du vill.

Vanliga frågor om privatlån


Alexandra Stenvall

Ekonomi-skribent

alexandra.stenvall@laneguiden.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Exempel

Ett privatlån på 20 000 kr med en årlig ränta på 21,60 % över 6 år, en avi-avgift på 19 kr/månad och en uppläggningsavgift på 500 kr innebär ett totalt belopp att återbetala på 38 245 kr. Den effektiva räntan blir 27,35 %.