Monetti

Låna upp till 20 000 kr utan säkerhet

Sedan Monetti grundades 2006 har de arbetat för att erbjuda sina kunder små lån till goda villkor. Monettis lånelösningar är speciellt utformade för att hjälpa sina kunder med smidiga finansiella lösningar genom snabblån och flexilån.

Vårt omdöme om Monetti

Monetti är smålångivaren som snabbt och smidigt tar fram flexibla lånelösningar. Här erbjuds kunderna ett brett sortiment av varierande återbetalningstider och möjligheten att ta lån utan några dolda utgifter.

I relation till sina konkurrenter på marknaden för mindre lån erbjuder inte Monetti de lägsta räntorna. Dock är de fortfarande konkurrenskraftiga och genom att du kan få pengarna samma dag passar Monetti den som behöver lösa ekonomiska behov utan att det behöver ta onödigt lång tid.

Fördelar

  • Inga dolda avgifter
  • Ingen ansökningsavgift
  • Ansök om lån hos Monetti utan kreditupplysning
  • Utan säkerhet

Nackdelar

  • Genomför inga betalningar under helger
  • Inga betalningsanmärkningar
Monetti
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
5.0/5

Monettis ansökningsprocess följer vanliga mönster för smålångivare och genomförs genom lagom många steg. Det låntagaren behöver fylla i är hur mycket man vill låna, hur länge man vill låna samt person- och bankuppgifter enligt standard. Identifikation och slutförandet av låneansökan görs enklast genom bank-ID.

Ansökningsprocessen hos Monetti är lätt att förstå sig på och det känns extra säkert och smidigt att identifikationen kan göras genom bank-ID.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning Bisnode
Svarstid Inom 1 timme
Krav på dig som ansöker
Betalningsanmärkning OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 1 kr
Åldersgräns 18 år eller äldre
3.0/5

Vid ansökan om lån hos Monetti slipper du ansökningsavgiften. Blir din ansökan beviljad och godkänd blir du debiterad på en uppläggningsavgift. Sedan tillkommer även en faktureringsavgift för varje månad under utlåningstiden.

Hur stora utgifter ditt lån kommer innebära beror på hur mycket du väljer att låna. Uppläggningsavgiften är densamma oavsett lån. Räntan varierar däremot beroende på lånets storlek och faktureringsavgiften blir högre ju längre återbetalningstid du väljer.

I en helhetsbedömning efter jämförelse med andra lånegivare av smålån så erbjuder Monetti sina lån till höga effektiva räntor som tillsammans med uppläggningsavgift och faktureringsavgift kommer leda till höga lånekostnader.

Små lån

Lånebelopp Lånetid Effektiv ränta Kostnad
6 000 - 20 000 kr lånebelopp 180 - 365 dagar löptid 24.34 - 41.29% effektiv ränta 1070 - 4822 kr kostnad
4.0/5

När du lånar pengar hos Monetti får du tillgång till pengarna samma dag om du skickar in en ansökan innan klockan 13:00. Då kommer pengarna in på ditt konto mellan klockan 15:00 och 17:00. Ansöker du om lån hos Monetti efter 13:00 kommer pengarna in på ditt konto nästkommande bankdag.

Att man får snabb tillgång till pengarna hos Monetti gör att långivaren lever upp till beskrivningen snabblåneexpert. Dock betalar Monetti inte ut några pengar på helgen utan endast under bankdagar vilket minskar lånetillgängligheten.

Utbetalningstider

Vardag Samma dag
Lördag Nästa bankdag
Söndag Nästa bankdag

*Utbetalning samma dag om du ansöker innan 13.00

4.5/5

Monettis kundtjänst har generösa öppettider med personal som har förstått innebörden av ett bra bemötande. Kundtjänsten kan nås via både telefon och e-post.

Tyvärr har Monetti ingen chatt på hemsidan eller plattformar på sociala medier vilket skulle underlätta kontaktmöjligheterna för deras kunder. På samma gång är informationen på hemsidan aningen begränsad men gynnas av en ”vanliga frågor”- sektion.

Öppettider för kundtjänst

Vardagar 08.00-20.00
Lördag 12.00-17.00
Söndag 12.00-17.00

Vanliga frågor om Monetti


Lovisa Biwall Sandberg

Skribent

lovisa.biwall.sandberg@laneguiden.se
Exempel

Ett lån hos Monetti på 10 000 kr under 6 månader (180 dagar) med en årsränta på 91 %, en uppläggningsavgift på 350 kr samt en sammanlagt kostnad för avi-avgifter på 90 kr innebär ett totalt belopp att återbetala på 13 280 kr och en effektiv årsränta på 178 %.