Mittbolån

Förmedlar bolån och jämför bankernas räntor

Download PDF

MittBolån är en del av Schibstedkoncernen och ägs av Compricer. De etablerades på marknaden 2012 och har sedan dess haft otaliga nöjda kunder.

Vårt omdöme om Mittbolån

MittBolån erbjuder en tjänst som är tillgänglig för alla som ska låna till sitt bostadsköp. Eftersom deras tjänst är att förhandla bolåneräntor åt dig, gör de det oavsett om du har betalningsanmärkningar eller saknar fast inkomst. Att du får ett erbjudande motsvarande deras snittränta går dock inte att garantera.

MittBolån erbjuder personlig rådgivning utan någon kostnad och ansökan är heller inte bindande. Detta och faktumet att MittBolån bara tar en kreditupplysning gör att det inte skadar att prova oavsett din ekonomiska situation. Får du inget bra bud är det bara att tacka nej.

Alla som är på bolånemarknaden kan gynnas av att se vad de har för förutsättningar. Att använda sig av MittBolån är därför något vi rekommenderar alla som är på jakt efter en låg bolåneränta.

Fördelar

  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • Personlig rådgivning
  • Ingen bindande ansökan
  • Tar endast en kreditupplysning

Nackdelar

  • Otydligt vilka banker man samarbetar med
  • Svårt att beviljas utan fast anställning
Mittbolån
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.0/5

Ansökningarna som mottages av MittBolån behandlas inom ett dygn. Processen börjar efter signering med bank-ID och är därför väldigt säker. Somliga av konkurrenterna erbjuder snabbare svarstider, men det kan också ta betydligt längre tid.

Därför placerar sig MittBolån ungefär i mitten på skalan: inget fantastiskt men heller inte det värsta.

Digital signering
Ja
Kreditupplysning
UC
Svarstid
-

Ansökningskrav

  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 120 000 kr/år
  • 18 år eller äldre
5.0/5

Den snittränta som MittBolån erbjuder är lägre än genomsnittet. Det finns därför möjligheter att få en väldigt bra ränta. Snitträntan baseras på de genomsnittliga räntor som samarbetsbankerna erbjuder kunder, och den du blir erbjuden kan därför både vara lägre och högre.

Det finns dessvärre inget sätt att i förväg veta vilken ränta du kommer bli erbjuden. Det kan därmed vara så att du får en kreditupplysning utan ett bra erbjudande.

Bolån

Företag 3 mån 1 år 2 år 3 år 5 år 7 år 10 år
3 mån 1.34% 1 år - 2 år - 3 år - 5 år - 7 år - 10 år -
3.0/5

Hur lång utbetalningstiden blir beror på hur kontakten sker mellan din nuvarande bank och banken som beviljar lånet. Det kan ta mellan någon och några dagar, vilket är det normala för långivare.

Det låga betyget ställer MittBolån i jämförelse med mindre lån, där många erbjuder direkta utbetalningar. Det är inte något som hade varit rimligt för ett bolån. Låneerbjudandet som du i slutändan väljer betalas ut i samband med att bostaden köps, vilket är helt normalt inom branschen.

Vardagar
Lördagar
Söndagar
4.0/5

MittBolåns kundtjänst har helt genomsnittliga öppettider. De har öppet på vardagar men inte helger, och någon timme kortare på fredagar. De nås via mejl och telefon, men erbjuder ingen chatt eller social mediekanal.

I och med att de är knutna till ett flertal stora bolag hade man kunnat vänta sig lite bättre kontaktmöjligheter.

Vardagar
09:00-17:00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Mittbolån


Lovisa Aronsson

Skribent

lovisa.aronsson@laneguiden.se
Exempel

Med ett bolån via MittBolån på 1 000 000 i 40 år, men en rörlig ränta på 1,59 %, utan extra kostnader så betalar du i genomsnitt 2 747 kr per månad. Den totala summan att återbetala med rak amortering över 40 år blir 1 318 662 kr och den effektiva räntan blir 1,60 %.