Mittbolån

Förmedlar bolån och jämför bankernas räntor

MittBolån är en av Sveriges ledande bolåneformedlare och tillhör Schibstedkoncernen som är en av nordens största mediekoncerner med verksamheter i runt 30 länder.

MittBolån fungerar som låneförmedlare och hjälper svenska att förhandla räntor och få bolån. De samarbetar med ett flertal banker för att kunna ge de absolut bästa villkoren som passar för varje individuell kund. MittBolån finns till för att göra jobbet åt dig när du vill förhandla fram bra räntor och lånevillkor.

Fördelar

 • Godkänner betalningsanmärkningar
 • Personlig rådgivning hela vägen
 • Ingen bindande ansökan
 • Tar endast en kreditupplysning

Nackdelar

 • Otydligt vilka banker man samarbetar med
Mittbolån
Ansökning
Villkor & krav
Ränta & kostnader
Utbetalning
Beviljandegrad
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.0/5

Att ansöka om lån hos MittBolån är en utförlig process. MittBolån gör däremot det mesta av arbetet. Du kommer få personlig rådgivning hela vägen, och får helt själv fatta beslutet om du vill gå vidare med ett låneerbjudande eller inte.

 1. Fyll i formuläret på hemsidan och skicka in din ansökan. Att göra detta tar maximalt 5 minuter. Det är även möjligt att ringa för att skicka in ansökan.
 2. Du får en personlig handläggare som kommer kontakta dig. De vill komplettera dina uppgifter för att kunna lägga en grund för sitt lånebeslut.
 3. Kreditupplysning tas på dig.
 4. MittBolån förhandlar med bankerna för att hitta det bästa alternativet för dig.
 5. När din låneansökan är behandlad kommer din handläggare att kontakta dig igen för att presentera de olika låneerbjudandena.
 6. Du väljer själv eller i råd med din handläggare det erbjudande som passar dig.
 7. Bolånet betalas ut när handläggningen är avslutad.

Du är aldrig bunden till att tacka ja till något erbjudande bara för att du gått in i ansökningsprocessen. Du kan när som helst välja att avsluta din ansökan eller tacka nej till dina erbjudanden.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Svarstid -
Ansök om lån
3.5/5

MittBolån ställer en del krav på dig som ansökande, och du måste uppfylla dessa för att kunna ta ett lån. Kraven är inte alltför hårda och därför kan chanserna för dig som sökande öka att bli beviljad. Det finns däremot ingen garanti att bli godkänd, trots att du uppfyller kraven.

Krav på dig som låntagare
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 120 000 kr
Åldersgräns 18 år eller äldre
Ansök om lån
4.0/5

MittBolån erbjuder lånetjänster som är helt kostnadsfria. För dig som kund eller lånesökande kommer det inte kosta någonting att varken ansöka om lån eller att gå vidare och teckna lån. Kostnader kan dock uppstå beroende på vilken långivare du väljer att vända dig till. Du bör därför undersöka kostnaderna som kan tillkomma och ta med dessa i beräkningen av din totalkostnad innan du väljer långivare.

3.0/5

Utbetalningen sker i samråd med banken du valt att gå vidare med. Detta sker när handläggningen är avslutad. För de flesta banker sker utbetalningen mellan 1-5 bankdagar. Detta beror helt på hur kompatibla din bank och banken för lånet är tillsammans.

4.5/5

Hos MittBolån finns det goda chanser att få en beviljad ansökan om du uppfyller kraven de ställer, samt har en god kreditvärdighet. De godkänner även betalningsanmärkningar och har samarbete med banker som accepterar detta, vilket ökar chansen för många. MittBolån har många nöjda kunder.

4.0/5

MittBolån har en bra support och det finns goda möjligheter att få kontakt med företaget. Om du inte skulle få kontakt finns det mycket information på hemsidan som kan underlätta för dig som kund. Detta kan eventuellt ge svar innan du behöver kontakta kundtjänst.

 • Kundtjänst. Kundtjänsten håller öppet på vardagar och finns tillgänglig att antingen ringa eller maila.
 • Hemsida. På hemsidan finns ett kontaktformulär att fylla i om du inte väljer att kontakta kundtjänsten direkt. MittBolån erbjuder även "Bolåneguiden", vilket är en sida med nyttig information om bolån. Guiden innehåller bland annat en ordlista och information om olika ämnen, t.ex. kontantinsats, amortering och bankbyte. Utöver detta har de en sida med vanliga frågor och svar till dessa.
 • Sociala medier. MittBolån finns på Facebook och har en aktiv sida som publicerar inlägg regelbundet. Möjligheten att skicka meddelanden till denna sida finns, och du får vanligen svar inom 1 dag.
Öppettider för support
Vardagar 09:00-17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Exempel

Med ett bolån via MittBolån på 1 000 000 i 40 år, men en rörlig ränta på 1,59 %, utan extra kostnader så betalar du i genomsnitt 2 747 kr per månad. Den totala summan att återbetala med rak amortering över 40 år blir 1 318 662 kr och den effektiva räntan blir 1,60 %.