Lendo

Jämför lån upp till 500 000 kr

Download PDF

Lendo är den största aktören inom låneförmedling på den svenska marknaden. 2007 grundades företaget med den innovativa idén att samla erbjudanden från flera banker. Genom att ta på sig rollen som förhandlare är de ett populärt val bland de som önskar sänka sin ränta.

Vårt omdöme om Lendo

Lendo är ett bra sätt att ta reda på vilken lägsta möjliga ränta man kan få. Erbjudanden kommer snabbt och med liten ansträngning från kundens sida.

Hemsidan gör det lätt att beräkna en ungefärlig preliminär månadskostnad. På så sätt är det lätt att få en uppfattning om summorna det kommer att röra sig om.

Något som ett flertal av Lendos kunder har uttryckt som problematiskt är en tilläggsförsäkring, som av vissa upplevs som dold. Försäkringen innebär en extra kostnad på dryga hundra kronor i månaden. Somliga känner sig då lurade eftersom Lendo marknadsför sig som kostnadsfria för kunden.

Genom att det enbart görs en kreditupplysning påverkas inte kundens kreditvärdighet. Lendo är därmed en bra lösning för den som i nuläget har flera lån med höga räntor. Räntorna kan sänkas, utan någon kostnad för kunden.

Framförallt den som har en svårhanterlig ekonomisk situation kan gynnas av att använda Lendo eftersom denne får personlig hjälp för den specifika situationen.

Att ta reda på vad Lendo har att erbjuda är alltid en bra idé, men har du en bättre ränta än vad låneförmedlaren kan erbjuda är det smart att behålla den.

Fördelar

  • Kostnadsfritt
  • Bra personlig service
  • Ränteförhandlar åt dig

Nackdelar

  • Erbjuder inte direkt utbetalning
  • Kan inte erbjuda mindre lån
Lendo
Ansökning
Ränta & kostnader
Utbetalning
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.5/5

Låneansökningar via Lendo sker genom en identifiering via bank-ID. Det gör den smidig och personlig.

Svar från bankerna kommer snabbt, och det lånelöfte som då ges är giltigt i 30 dagar efter ansökan. Därför går det att överväga sina möjligheter i lugn och ro, då de lånelöften som ges är inte bindande för låntagaren.

Digital signering
Ja
Kreditupplysning
UC
Svarstid
Inom 24 timmar

Ansökningskrav

  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 110 000 kr/år
  • 18 år eller äldre
4.0/5

Hos Lendo begärs varken uppläggningsavgifter eller aviavgifter; det är långivarna som betalar för tjänsterna snarare än du. Den individuella räntan hos respektive bank beräknas, och redovisas därefter i en tabell. På så vis är det lätt att välja den lägsta möjliga räntan.

Om du har bra förutsättningar har tjänster som Lendo möjlighet att drastiskt sänka dina räntor.

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
Omdöme: 4.1/5
Låna upp till 500 000 kr Utbetalning 1-5 bankdagar Uppl.avg.0-495 kr Ränta 2,95-29,95%

Företagslån

Företag Lånebelopp Lånetid Omsättnings
krav
Ålderskrav Personlig borgen Ränta
Omdöme: 4.1/5
Lånebelopp 500 000 kr Löptid 1-3 mån Utbetalning 1-5 bankdagar Ränta Individuellt
3.0/5

Beroende på hur låntagaren sköter sina bankärenden kan utbetalningen ske olika snabbt. Det traditionella sättet med snigelpost tar mellan två och fem bankdagar, medan behandlingstiden minskas avsevärt om processen sker elektroniskt.

Vardagar
1-5 bankdagar
Lördagar
1-5 bankdagar
Söndagar
1-5 bankdagar
5.0/5

Lendos kundtjänst har generösa öppettider för att kunna bistå med hjälp när den behövs. De nås via telefon, mejl alternativt via en forumfunktion på hemsidan. De garanterar även svar på frågor inom 48 timmar. Deras kundtjänst är på så vis ovanligt tillmötesgående.

Vardagar
08.00-18.00
Lördagar
09.00-16.00
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Lendo


Lovisa Aronsson

Skribent

lovisa.aronsson@laneguiden.se
Exempel

Ett lån förmedlat av Lendo på 5000 kr och som återbetalas inom 10 år till en ränta på 11,75% och en effektiv ränta på 12,4% gör att det totala beloppet att betala blir 8522. Detta fördelat på 120 avbetalningar på 71 kr/månad.