Lendo

Jämför lån upp till 500 000 kr

Lendo är Sveriges ledande låneförmedlare och grundades år 2007. Företaget ingår i Schibstedkoncernen, vilket är en av Nordens största mediekoncerner.

Lendo som låneförmedlare vill genom med hjälp av sina samarbetande banker hitta den bank som passar just dig. Detta kan vara svårt och de erbjuder därför mycket personlig service för att förenkla processen så mycket som möjligt.

Fördelar

 • Populär låneförmedlare
 • Bra personlig service
 • Helt kostnadsfritt
 • Godtar betalningsanmärkningar
 • Erbjuder olika typer av lån

Nackdelar

 • Erbjuder inte direkt utbetalning
 • Kan inte erbjuda mindre lån
Lendo
Ansökning
Villkor & krav
Ränta & kostnader
Utbetalning
Beviljandegrad
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.5/5

Ansökningsprocessen hos Lendo är kort och enkel att gå igenom. Lendo har dessutom samarbete med många banker, uppåt ett tjugotal, som kommer gå igenom din ansökan. På så sätt vet du att du kommer få de allra bästa lånealternativen.

 1. Du skickar in en ansökan via ett formulär på hemsidan.
 2. Bankerna som Lendo har samarbete med går igenom din ansökan.
 3. Du får erbjudanden från de banker som är intresserade, som presenteras i samband med dina villkor hos varje bank och räntan på varje lån. 
 4. Du väljer vilket lån som är bäst och godkänner detta.
 5. Du skriver på ett skuldebrev och pengarna betalas ut inom kort.

Det är inte tvingande att godkänna ett erbjudande då fått från en bank. Det är alltid upp till dig att avgöra om respektive låneerbjudande uppfyller dina behov.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Nej
Kreditupplysning UC
Svarstid -
Ansök om lån
4.0/5

Lendo har olika villkor beroende på hur din ekonomiska bakgrund ser ut. Söker du utan betalningsanmärkningar är kraven inte lika hårda. Med betalningsanmärkningar blir de snäppet strängare. Många av de som ansöker om lån hos Lendo får de också beviljade. Trots att du uppfyller kraven som ställs är det inte garanterat att du blir godkänd.

Krav på dig som låntagare
Betalningsanmärkning OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 110 000 kr
Åldersgräns 18 år eller äldre
Ansök om lån
5.0/5

Precis som de flesta låneförmedlare så är Lendos tjänster helt kostnadsfria. Lendos ersättning kommer från den långivare du väljer att vända dig till för att låna. Detta påverkar dock aldrig den ränta eller de kostnader långivaren du vänder dig till tar ut av dig.

Vilka fasta kostnader du kommer behöva betala, t.ex. uppläggningsavgift och avi-avgift, varierar mellan långivare. Detta bör jämföras samtidigt som du jämför långivarnas räntor för ditt lån för att kunna räkna ut lånets totalkostnad.

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
10 000 - 500 000 kr lånebelopp 1-15 år löptid 1-5 bankdagar utbetalning 0-495 kr uppl.avg. 3,25-29,40% effektiv ränta
Jämför alla stora lån
4.0/5

Beroende på vilken bank som du valt att gå vidare med kan utbetalningen se annorlunda ut. Det kan därför ta olika lång tid från person till person att erhålla sina pengar.

 • Ett skuldebrev kan skickas till dig på posten, vilket du skriver under och skickar tillbaka. När banken fått in detta skuldebrev för de över pengarna. I detta fall tar det cirka 2-5 bankdagar för pengarna att hamna på ditt konto.
 • Du går direkt till banken och skriver under skuldebrevet där, och får därefter pengarna utbetalda till ditt konto. Detta tar ungefär samma tid från och med att skuldebrevet är påskrivet.
 • Du kan skriva under skuldebrevet med hjälp av BankID. Pengarna kan därefter sättas in på ditt konto.
Utbetalningstider
Vardag 1-5 bankdagar
Lördag 1-5 bankdagar
Söndag 1-5 bankdagar
4.5/5

Lendo är en populär låneförmedlare som många kunder väljer att vända sig till. Anledning kan vara att många av de sökande blir beviljade lån. Om du är osäker på din kreditvärdighet kan det vara fördelaktigt att söka dig till Lendo. Dessa godtar nämligen upp till 6 betalningsanmärkningar.

4.0/5
 • Kundtjänst. Det är möjligt att både ringa och maila till kundtjänsten under de långa öppettiderna. Denna håller öppet mån-tors kl. 8-20, fre kl. 9-17 och lör 10-14. 
 • Sociala medier. Lendo har en Facebook-sida som uppdateras aktivt och som fungerar som en kontaktsida. Det går att skicka meddelanden via sidan och det tar ungefär en dag att få svar. 
 • Hemsida. På hemsidan finns ett frågeformulär att fylla i för att få svar via mail. Om du tror dig kan finna din fråga kan du söka i frågor och svar, där det finns utförliga svar på vanliga frågor. I ett speciellt forum för kundservice finns frågor som går att ställa synligt, som du sedan får svar på. Dessa frågor är daterade och uppgår till drygt 3-4 frågor i snitt per vecka.
Öppettider för support
Vardagar 08.00-18.00
Lördag 09.00-16.00
Söndag Stängt
Exempel

Ett lån förmedlat av Lendo på 5000 kr och som återbetalas inom 10 år till en ränta på 11,75% och en effektiv ränta på 12,4% gör att det totala beloppet att betala blir 8522. Detta fördelat på 120 avbetalningar på 71 kr/månad.