Lendify

Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet

Lendify är en svensk långivare som grundades år 2014. Företaget har växt kraftigt sedan det grundades och har benämnts som ett av de mest intressanta nystartade bolagen i Norden inom fintech.

Lendifys mål är att skapa bättre förutsättningar dels för de som vill investera pengar och söker bra avkastning, dels de som tänker låna pengar och vill ha bra villkor. De vill erbjuda en modern, digital plattform som känns välkomnande och kundvänlig, för att effektivisera marknaden och ta bort mellanhänder mellan banker.

Fördelar

 • Tydlig tjänst och hemsida
 • Snabb ansökningsprocess
 • Möjligt att låna höga belopp
 • Lång återbetalningstid

Nackdelar

 • Godkänner inte betalningsanmärkningar
 • Procentuell uppläggningsavgift
Lendify
Ansökning
Villkor & krav
Ränta & kostnader
Utbetalning
Beviljandegrad
Kundtjänst

Totalbetyg

av 5
4.0/5

Ansökningsprocessen hos Lendify är enkel att gå igenom och är grundad på viktiga och seriösa steg. Processen finns tydligt förklarad på deras hemsida för den som behöver hjälp att förstå helheten.

 1. Du skickar in en ansökan via ett formulär på deras hemsida och verifierar dig med hjälp av BankID. Detta tar cirka 3 minuter att fylla i och innehåller uppgifter om dig, din ekonomiska situation, hur mycket du vill låna och liknande.
 2. En kreditupplysning tas på dig efter att din ansökan skickats in.
 3. När ansökan är ifylld och inskickad får du direkt ett räntebesked som är grundat på hur det önskade lånet är utformat.
 4. Låneansökan godkänns av Lendifys kreditavdelning och finansieras därefter av en eller flera långivare.
 5. Så fort din låneansökan blivit godkänd är det dags att välja olika alternativ på hur lånet kommer se ut. Exempelvis kan du välja hur du ska få lånet utbetalt och hur du vill återbetala lånet. Därefter signerar du skuldebrevet med BankID.
 6. Dina pengar betalas ut samma dag eller inom en bankdag efter att låneansökan godkänts.

Lånen som Lendify förmedlar kallas konsumtionslån. Med ett sådant lån kan du använda pengarna till det du själv behöver.

Mer info om ansökan
Ansöka med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Svarstid Direkt
Ansök om lån
3.5/5

Villkoren hos Lendify skulle kunna ses som lite hårdare än om du jämför med andra långivare. Anledningen kan vara att inkomsten som krävs ligger snäppet högre än vad den vanligtvis gör. Kraven håller sig däremot rimliga till vad som inte anses vara riskabelt att låna ut pengar till. Om du uppfyller kraven finns det en god chans till att bli beviljad ett lån. Det finns däremot inte några garantier på detta.

Krav på dig som låntagare
Betalningsanmärkning EJ OK
Folkbokförd i Sverige Ja
Inkomstkrav 180 000 kr
Åldersgräns 18 år eller äldre
Ansök om lån
4.0/5

Om din låneansökan hos Lendify blir godkänd och du väljer att gå vidare med den kommer du att behöva betala en uppläggningsavgift och eventuellt aviseringsavgifter för detta. Uppläggningsavgiften varierar beroende på hur mycket du lånar och hur lång återbetalningstid du har. Beroende på kreditklass ligger uppläggningsavgiften på minst 0,5-1 % av lånebeloppet, och som högst 0,5-5 % av lånebeloppet.

Stora lån

Företag Lånebelopp Löptid Utbetalning Uppl.avg. Ränta
20 000 - 500 000 kr lånebelopp 1-10 år löptid Direkt utbetalning 0 kr uppl.avg. 2,95-17,00% effektiv ränta
Jämför alla stora lån
4.5/5

Valde du direktöverföring när du ansökte om lånet kommer utbetalningen ske samma dag som låneansökan godkändes. Detta gäller dock enbart om du har någon av bankerna Swedbank, Handelsbanken eller SEB. Har du konto hos en annan bank eller valde bankgiro som utbetalningsmetod tar det normalt sett en bankdag för utbetalning.

Utbetalningstider
Vardag Direkt
Lördag Direkt
Söndag Direkt
3.5/5

Lendify håller sig på en rimlig nivå när det kommer till beviljande av lån. De godtar inte vad som helst, och gör det därför inte enkelt för alla att ansöka om lån. Samtidigt är de inte alltför hårda i sina krav. Om du uppfyller de krav som företaget ställer för att kunna ansöka om lån, har du en relativt god chans att bli beviljad.

4.5/5
 • Kundtjänst. Till Lendifys kundtjänst går det att både maila och ringa. Öppettiderna är kl. 08-17 på vardagar.
 • Sociala medier. Lendify finns på vissa sociala medier. De har en Facebook-sida som uppdateras med information och inlägg relativt ofta. Via denna sida är det även möjligt att kontakta företaget med en svarstid på enbart några minuter. Företaget har även en Twitter-sida med uppdateringar om vad som händer inom företaget.
 • Hemsida. På hemsidan finns kontaktuppgifter till kundtjänsten tillgängliga. Det finns även en sida med frågor och svar med olika kategorier. Sådana kategorier är exempelvis investera och låna, där det finnes massvis med frågor och utförliga svar under dessa.
 • LinkedIn. Lendify har en egen sida på LinkedIn.
 • Blogg. Lendify har en blogg, där inläggen både handlar om det egna företaget och ekonomivärlden i allmänhet.
Öppettider för support
Vardagar 08:00-17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Exempel

Ett lån på 110 000 kr hos Lendify som återbetalas inom 6 år har en årsränta på 7,95% och en effektiv ränta på 8,64% som innefattar förmedlingsavgiften på 0,5% och aviavgiften på 10 kr. Det ger ett totalt belopp att betala tillbaka på 140 083 kr. Månadskostnaden för lånet blir då 1946 kr uppdelat på 72 tillfällen.